Spa kesihatan: Marianske Lazne – tempat untuk penyembuhan penyakit-penyakit sistem kencing

Spa kesihatan: Marianske Lazne – tempat untuk penyembuhan penyakit-penyakit sistem kencing

SPA bandar Marienbad (Marianske Lazne) menikmati reputasi yang tumpuan seluruh dunia kedua-dua kaedah rawatan dan sumber-sumber penyembuhan semulajadi yang berkesan, serta pemandangan yang indah, mempesona. Kira-kira seratus springs telah ditemui di dan di sekitar bandar.
SPA bandar Marienbad (Marianske Lazne) melancarkan musim spa yang pertama pada tahun 1808, tetapi cepat menjadi sebuah resort yang bergaya di kalangan elit di Eropah.

Batu permata asli antara bangunan neoklasik jiran adalah colonnade spa yang direka pada tahun 1889.
Fokus Spa serantau dalam merawat masalah muskuloskeletak, serta penyakit saluran kencing, buah pinggang dan masalah Sakit Puan.
Sumber-sumber penyembuhan semulajadi di Marianske Lazne
Terdapat 40 mata air mineral yang meningkat di Daerah Marianske Lazne dan 60 yang lain di kawasan luar bandar yang mengelilingi bandar ini. Kepelbagaian besar dalam keputusan tanah tempatan dalam pelbagai komposisi sebatian semua sumber. Akibatnya, mata air mineral setiap seorang adalah matchless. Terdapat tiada tempat lain di dunia, di mana skala luas mineral springs boleh berasal dari.

Semua sumber-sumber yang sangat tepu dengan karbon dioksida (lebih daripada satu ribu miligram setiap liter) hasilnya air mineral ini dinamakan air acidulous (“kyselka”). Majoriti dari mereka juga memegang dalam kuantiti yang besar dari besi, yang dilihat oleh musim bunga di mana lapisan berkarat-mencari meliputi permukaan.

Tanda-tanda yang terapeutik dalam Marienbad (Marianske Lazne):

Tidak seperti Bandar-bandar spa yang lain, Marianske Lazne merawat pelbagai syarat & gangguan.

Tanda-tanda umum untuk orang dewasa:
Kanser selepas Penyembuhan, metabolisme & endokrin keadaan perubatan (manis isu-isu kencing manis, obesiti), penyakit respiratori (alahan rinitis, syarat-syarat yang berikutan, radang paru-paru, bronkitis kronik, asma bronchial), gangguan saraf (penyakit Parkinson), penyakit sistem muskuloskeletal (Kurang Upaya sendi degeneratif Sindrom algic, skoliosis idiopathic, syarat-syarat Kesihatan selepas kemalangan dan selepas pembedahan Ortopedik), penyakit Urologi.

Tanda-tanda perempuan:

Barrenness tdk beranak, keguguran, kerosakan ovari dan rahim, penyakit Sakit Puan hasutan, syarat berikutan penyakit Sakit Puan, gangguan fungsi Sindrom climacteric, Sindrom kesakitan.

Tanda-tanda kanak-kanak:
Penyakit pernafasan bebas-tubercular (alahan rinitis, bronkitis berulang, pemulihan berikutan radang paru-paru, asma, Negeri-Negeri seterusnya kepada prosedur pembedahan atas & rendah airways, Ruang-antara cystic pulmonari), penyakit yang muskuloskeletak sistem, gangguan buah pinggang dan saluran kencing, masalah Sakit Puan (penyakit keradangan dalaman dan alat kemaluan, syarat-syarat yang berikutan operasi).

Jenis-jenis prosedur di Marianske Lazne:

Terapi air: hidroterapi (mudah dan kompleks), renang & latihan fizikal dalam kolam renang, jakuzi, urut, Wap, Mandian, sauna, Mandian Turki, rawatan Kneipp

Mandi: carbonic mineral & Cucian, mineral tambahan (minyak penting, garam laut mati, ekstrak gambut), whirlpools, air mineral suam spring, hydroxeur

Urutan: aqua klasik, suatu rombakan semula kepada, sub, reflex urut tapak kaki, tangan limfa dan memainkan peranan penting, limfa urutan hidro, Thai urut, urut aromaterapi, urut, urut Kristal madu

Rawatan semula jadi: diathermy gelombang pendek, vacuo-mampatan, myostimulator, magnet, ultrabunyi

Cahaya remedi: solux, sunray, infra, solarium, biosolarium, rawatan cahaya laser

Thermotherapy: Lumpur wraps, gambut-bentonit lapisan, lavatherm, duoterm, tanah, Lumpur swabs faraj, cryotherapy.

Kinesitherapy: Kumpulan peribadi, Kolam Renang, latihan fizikal, yoga, aqua bersenam yang menenangkan

Terapi refleksologi: mobilisasi, manipulasi, Akupuntur, urutan suatu rombakan semula kepada kaki, Shiatsu.

Tambahan: penyedutan terapi oksigen, hidroterapi colon, vitasalin, topeng tanah gambut, Gua garam, minum ubat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *