Soya Paleo percuma tiada kacang tanah yang dibenarkan

Soya Paleo percuma tiada kacang tanah yang dibenarkan

Paleo Diet adalah percuma soya, Gluten percuma, percuma tenusu dan Awetan percuma. Paleo Diet yang lebih dikenali sebagai Caveman Diet, Diet zaman batu atau memburu pengumpulan Diet. Soya Alergi adalah satu keadaan auto-imun yang dicetuskan oleh penggunaan soya. Kacang tanah biasanya dianggap sebagai kacang yang adalah Legum yang dan tidak dibenarkan dalam resepi Diet Paleo. Soya adalah bukan sahaja dalam makanan soya tetapi setiap hari produk yang mengandungi bahan pengawet dan bahan tambahan. Dalam semua alahan doktor profesional perlu berunding untuk rawatan dan pemakanan.

Soya Alergi
Soya Alergi adalah Alergi makanan yang biasa pada bayi dan kanak-kanak kecil. Bahan-bahan kacang soya adalah biasa dalam produk yang diproses dan perkilangan. Kicap adalah bahan yang sama di restoran-restoran makanan segera, formula bayi, bijirin dan persalinan salad yang mempunyai soya. Soya merupakan bahan yang biasa digunakan dalam masakan Cina. Kacang soya adalah Legum yang tidak nut. Alergi yang boleh menyampaikan kepada makanan lain dalam keluarga Legum. Legum termasuk tentera laut, buah pinggang, tali, hitam dan kacang pinto, chickpeas (garbanzo kacang), kacang Pi, carob, likuoris dan kacang tanah. Alahan kacang soya dan kacang alahan yang biasa. Makanan yang tidak dibenarkan dalam Paleo Diet: keledek, kekacang, beras, gula yang diproses, gandum dan tenusu. Makanan yang dibenarkan dalam Paleo Diet: daging, ayam, ikan, buah-buahan segar dan sayur-sayuran segar, semulajadi herba dan rempah. Cavemen makan mereka makanan yang mentah. Keledek, kekacang, gandum dan beras mengandungi toksin yang mentah dan telah dielakkan oleh Cavemen. Cavemen yang tidak minum susu haiwan kerana haiwan telah telah ternakan. Paleo Diet penekanan daging tanpa lemak, buah-buahan segar dan sayur-sayuran, penghapusan gula yang diproses. Paleo Diet berkhasiat, rendah karbohidrat dan diet bebas Awetan mempunyai manfaat kesihatan jangka panjang. Kembali kepada Diet sifat ibu. Berdasarkan keutamaan peribadi anda Paleo Diet ketat atau diubahsuai yang mungkin paling sesuai untuk keperluan kesihatan dan gaya hidup anda.

Makanan dan produk untuk mengelakkan untuk Diet bebas soya:
-Panggang barangan mengandungi kacang tanah, minyak kacang tanah dan kacang soya tepung (roti, keropok, kek, gulung dan pastri)
-Semulajadi dan diproses bijirin yang mengandungi bahan-bahan kacang soya
-Pasta soya
-Kacang soya dan kacang soya kecambah
-Kacang soya yang biasa digunakan dalam penyediaan makanan Cina.
-Apa-apa sayur-sayuran atau buah-buahan yang disediakan dengan sos atau roti dengan produk-produk soya
-Apa-apa minuman sayur-sayuran, buah-buahan minuman campuran kopi segera, campuran Koko Panas, minuman malt dengan bahan-bahan kacang soya
-Makan tengahari dan deli daging dengan bahan pengawet soya.
-Marjerin dan mentega pengganti mengandungi soya secara amnya dalam pengawet.
-Mana-mana persalinan salad, mayones yang mengandungi produk soya
-Sos Heinz ® Worcestershire
-Sos lea & Perrins ®

Label ramuan yang mengandungi kacang soya:
-Tai
-shoyo sos
-tempeh
-bertekstur sayur protein (TVP)
-tauhu
Produk-produk yang mungkin mengandungi soya adalah bahan perisa, makanan yang diproses dan bahan pengawet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *