Soya coklat percuma dan pelbagai manfaat

Soya coklat percuma dan pelbagai manfaat

Penyelidik telah belajar bahawa memakan coklat gelap sebaiknya anda prestasi yang dikaitkan dengan sel-sel penting yang lapisan permukaan saluran darah anda. Lebih-lebih lagi mereka telah menemui bahawa coklat dan cacao biasanya adalah kaya dengan tembaga, besi, flavonoid, dan magnesium. Besi, magnesium dan tembaga adalah benar-benar nutrien yang badan anda perlukan. Flavaniods adalah antioksidan vitamin semulajadi semata-mata.

Ia adalah juga telah belajar bahawa coklat menghasilkan seritonin (neurotransmitter “cerah” dalam otak. Stearic asid, lemak tepu yang lazim dari coklat, benar-benar adalah asid lemak yang tersendiri, yang mempunyai beberapa kesan yang agak neutral untuk aliran darah tahap kolesterol. Hakikatnya, selaras dengan kelantangan 37 2004, isu nombor 9 radikal biologi dan perubatan, coklat seolah-olah meningkatkan baik (HDL) tahap kolesterol!

Mengikut Jean Carper, pihak berkuasa tertinggi mengenai kesihatan dan diet, ia adalah yang terbaik untuk mengambil tiga setengah auns gelap coklat setiap hari.
Itulah banyak coklat! Makan coklat gelap menangguhkan masalah jantung oleh 8-9 tahun. Ia menyumbang lebih daripada setengah dozen tahun ke arah kehidupan manusia, dan 5 tahun kepada seorang perempuan.

Selain itu, penerbitan coklat dan Koko: kajian ke atas kesihatan dan pemakanan, mempamerkan hakikat cacao yang memberikan kesan yang sangat kecil berhubung dengan pembentukan rongga. Coklat yang cenderung untuk membersihkan mulut dengan pantas, menghadkan tempoh masa ianya dengan semua enamel.

Untuk akhirnya melenyapkan sebarang penyata anti-chocolate kesihatan yang gemilang, satu kajian dalam jurnal Persatuan Perubatan Amerika telah ditentukan bahawa sehari makan kalori 30 bernilai coklat gelap mempunyai keupayaan untuk mengurangkan tekanan darah anda sebanyak mungkin sehingga tiga mata dalam tempoh hampir 18 minggu (Mac 2008).

Seperti sedikit anda tahu Walau bagaimanapun, hampir semua cacao dilengkapi dengan soya. Ini boleh mencabar individu penyayang coklat alahan soya. Soya coklat paling mungkin adalah bentuk Lesitin Soya. Anda harus menerangkan perkataan ini dengan teliti. Ini disebut “le-ci tipis.”

Ramai daripada anda di luar sana kata lethicin. Saya sedar. Saya telah mendengar anda. Ia benar-benar tiada masalah besar, tetapi terdapat hanya tiada apa-apa jenis perkara sebagai lethicin. Whew. Kini saya gembira kami mendapat bahawa dada saya. Ia telah telah mengganggu saya untuk suatu tempoh masa.

Okay, akibatnya yang telah ini luar biasa jenis coklat, dan di mana anda mendapat ia?

Bermula dengan, Lindt membawa 2 Bar coklat yang bebas dan kedua-dua susu soya. Ini adalah versi Lindt 70% dan 85% Koko anda.

Theo juga mempunyai satu lagi satu dirujuk sebagai Rajah Jintan hitam & Almond Bar coklat gelap. (Bunyi luar biasa sedikit kepada saya, walaupun saya akan biarkan anda membuat keputusan.) Malangnya mereka meletakkan bahan-bahan yang sebenar dalam laman internet mereka.

Emporium coklat untuk membuat cip coklat percuma soya dan juga menawarkan agak sedikit susu serta gluten percuma pilihan. Pasti menyemak mereka dalam talian. Untuk menambahkan kepelbagaian, Artisana termasuk perkara ini mereka Labelkan Cacao kebahagiaan. Ianya coklat dan minyak kelapa yang berasaskan mentega. Anda akan mendapati ia adalah gula tebu, tenusu dan soya yang percuma. Saya pasti anda akan menemui banyak perkara yang inovatif untuk lakukan dengannya.

Dalam kepentingan pendedahan terperinci, saya pula mematuhi Lindt telah ini untuk menyampaikan dengan mereka coklat percuma soya:

“Bahan ini boleh didapati dalam produk coklat gelap tetap, serta susu dan coklat putih. Kecemerlangan 70%, 85% dan 99% Bar adalah produk sahaja yang tidak mengandungi Lesitin soya. Malangnya, tiada produk Lindt adalah 100% dijamin allergen soya selamat. Produk boleh mengandungi minit kesan soya kerana mereka menjalankan pada garisan yang sama sebagai produk yang mempunyai bahan ini. Semua kemudahan perkilangan Lindt memproses susu yang gelap, dan produk coklat putih, jadi potensi untuk cross pencemaran. Walaupun Lindt merangkumi proses pembersihan menyeluruh tempahan, kuantiti boleh cross hubungan dengan lain-lain produk dalam kilang.”

Ianya kemungkinan banyak kisah sama dari yang orang lain juga. Seterusnya menilai sendiri sama ada ia mungkin sesuai untuk mengambil ijazah ini risiko yang berkaitan.

Di mana anda boleh mendapatkan soya coklat percuma? Saya tidak benar-benar chocaholic yang, oleh itu saya tidak mempunyai navigasi Gps koordinat yang ditandakan. Mereka pasti akan bersih. Di samping itu semak lorong coklat anda diutamakan di sebuah kedai makanan kesihatan yang baik. Dan seperti biasa, mengkaji bahan-bahan sebenar diri anda untuk memastikan bahawa perkara-perkara yang tidak berubah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *