Soya Beans baik untuk kesihatan tetapi bukan untuk kesihatan seksual

Soya Beans baik untuk kesihatan tetapi bukan untuk kesihatan seksual

Kacang soya adalah kaya dengan sumber protein yang dicatatkan sangat baik untuk kesihatan. Tetapi, sebagai Tempahan dijalankan penyelidikan, kacang Soya dicatatkan untuk menjejaskan kesihatan seksual orang negatif. Kajian ini menyimpulkan bahawa orang-orang yang banyak Kacang Soya dicatatkan untuk sperma kurang dikira daripada orang biasa, manakala wanita dengan pengambilan Kacang Soya yang tinggi dicatatkan bagi menghadapi masalah dalam mengandung. Kajian ini adalah telah meletakkan cahaya kepada kesan negatif Kacang Soya pada kesihatan. Secara amnya kita memikirkan Kacang Soya sebagai diet yang sangat sihat, tetapi selepas membaca kajian ini walaupun kini saya bimbang sama ada untuk makan Kacang Soya atau tidak.

Kajian ini termasuk orang-orang yang mempunyai tabiat makan Kacang Soya secara harian. Dalam keseluruhan pemeriksaan kesihatan untuk lelaki-lelaki ini telah dijalankan. Ia adalah diperhatikan semasa kajian ini bahawa orang-orang ini mengandungi sangat kurang jumlah sperms yang daripada kiraan sperma yang normal. Dari kira-kira 612 orang menyertai kajian ini, kira-kira 500 menunjukkan kekurangan daripada sperms matang. Orang-orang kemudian diminta untuk mengurangkan pengambilan Soya yang benar-benar selama kira-kira 6 bulan. Selepas tempoh masa ini sekali lagi orang-orang ini dijalankan pemeriksaan kesihatan secara keseluruhan. Mengira masa ini diperhatikan bahawa ramai orang-orang yang tidak menerima kiraan sperma sebelum 6 bulan kini telah mempunyai sperma yang mencukupi. Ini dijelaskan fakta bahawa Kacang Soya adalah tempat yang bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas kekurangan dalam kiraan sperma.

Untuk menyemak kesan Kacang Soya pada kesuburan wanita dalam satu kajian yang telah dijalankan. Dalam kajian ini tentang 438 wanita mengambil bahagian yang telah makan Kacang Soya secara harian. Dalam keseluruhan pemeriksaan kesihatan wanita sedang dilakukan. Ia adalah selepas ini ia adalah diperhatikan bahawa ramai di antara wanita-wanita ini telah menghadapi masalah dalam mengandung kanak-kanak. Wanita-wanita ini diminta untuk berputus asa pengambilan Kacang Soya yang benar-benar selama kira-kira 6 bulan. Dalam keseluruhan pemeriksaan kesihatan wanita-wanita ini telah dijalankan melalui selepas tempoh masa ini. Ia adalah diperhatikan bahawa ada adalah peningkatan dalam ada ovulasi kitaran dan ramai wanita yang berjaya hamil. Jadi ini dua kajian yang dijalankan membuktikan bahawa Kacang Soya yang menjejaskan kesuburan lelaki serta wanita.

Daripada kajian ini, kita boleh menyimpulkan bahawa Kacang Soya tidak baik untuk kesihatan seksual. Ini adalah kerana jumlah haba yang dikeluarkan oleh Kacang Soya memusnahkan sperms dalam badan. Hasilnya sperms matang akan dimusnahkan yang membawa kepada masalah ketidaksuburan lelaki. Manakala dalam masalah-masalah kesihatan ibu mengandung dicatatkan kerana Kacang Soya wanita pengambilan sebagai amaun yang lebih banyak protein yang mendapatkan terkumpul di dalam tiub fallopio yang akhirnya tidak membenarkan sperms untuk mencapai ovule yang hasilnya wanita menghadapi masalah dalam mengandung.

Kacang soya menambah jumlah kandungan protein dalam badan orang. Jika protein ini akan digunakan kemudian mereka secara automatik mendapat ditukar dalam lemak dan karbohidrat yang boleh menyebabkan masalah kesihatan. Obesiti dicatatkan sebagai hasil daripada pengambilan berlebihan daripada Kacang Soya. Sebaik sahaja anda mengalami obesiti yang proses pengeluaran sperma menjadi terencat kerana ini. Hasilnya orang yang menderita dengan kemandulan tersebut. Jadi, saya cadangkan untuk mengurangkan pengambilan Kacang Soya kerana ia mungkin membuat anda subur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *