Sokongan Pentadbiran Resume – pencapaian adalah kunci

Sokongan Pentadbiran Resume – pencapaian adalah kunci

Menulis resume untuk sokongan pentadbiran? Memperolehi kelebihan bersaing dengan pencapaian profesional yang akan menjadi motivasi kepada majikan untuk memanggil. Perekrut bekas mengenal pasti 5 soalan untuk tanya diri anda ketika menyediakan resume anda.
_____

Datang dengan pencapaian profesional berkaitan bagi penggunaan pada resume bukanlah mudah. Itu adalah benar terutamanya jika anda menulis resume sokongan pentadbiran atau Perkeranian, kerana banyak kerja pentadbiran dan sokongan pejabat tidak meminjamkan kepada jenis pencapaian over-the-top yang bergerak di bumi dan memenangi peperangan. Namun, pencapaian profesional yang diperlukan: mereka nafas ke dalam resume, dan memberi peluang untuk mendapatkan kaki pesaing anda.

Membantu dalam mengenal pasti pencapaian bagi meneruskan sokongan pentadbiran

Jika anda mendapati diri anda merenung ke angkasa sambil cuba untuk datang dengan pencapaian resume sokongan Perkeranian atau Pentadbiran, anda punya banyak syarikat. Tetapi gegaran percuma blok penulis sering sederhana seperti memaksa diri anda untuk berfikir di luar tugas-tugas harian yang anda lakukan. Berikut adalah beberapa soalan probing tanya untuk anda bermula.

– Adakah anda memperbaiki sistem pemfailan bagi Pejabat? Jika begitu, pencapaian yang mungkin berbunyi seperti: dirangka dan dilaksanakan sistem pengurusan fail yang lebih baik yang mengurangkan fail tertunggak daripada tiga hari kepada salah satu.

– Adakah anda orang point dalam permulaan pejabat atau perkembangan? Jika begitu, pencapaian resume yang mungkin berbunyi seperti: mewujudkan prosedur-prosedur pejabat yang menyokong dua kakitangan perubatan dengan tiada peningkatan dalam kakitangan sokongan.

– Adakah anda mempunyai tangan dalam meningkatkan kecekapan dan kepantasan prosedur pejabat? Jika begitu, pencapaian yang mungkin berbunyi seperti: membangunkan sistem tracking dan panggilan semula bagi akaun-akaun yang delinkuen yang dikurangkan tempoh pengumpulan A/R sebanyak 75%.

-Anda simpan wang Syarikat anda? Jika begitu, pencapaian yang mungkin berbunyi seperti: insurans Tahunan dikurangkan perbelanjaan $28,000 oleh re-negotiating polisi-polisi insurans penyelewengan, kesihatan dan hilang upaya.

– Anda terlibat dalam peralihan dari sesuatu yang teknikal? Jika begitu, pencapaian yang mungkin berbunyi seperti: dinaik taraf dan berhijrah 6 komputer pejabat ke platform berasaskan UNIX.

– Adakah anda menerima latihan, atau Adakah anda memulakan pengalaman pembelajaran di luar penghuraian kerja anda? Jika begitu, pencapaian yang mungkin berbunyi seperti: berdaftar di petang kelas Universiti (buruh dan pekerjaan undang-undang) untuk lebih membantu kakitangan undang-undang dalam kes kerja.

-Telah anda diiktiraf prestasi cemerlang? Jika begitu, pencapaian resume yang mungkin berbunyi seperti: menerima banyak Baca semua surat-menyurat–serta bonus Syarikat–sebagai pengiktirafan atas perkhidmatan pelanggan yang cemerlang.

Meneruskan sokongan pentadbiran – sasaran kerja anda seterusnya

Sebaik sahaja anda telah bertanya soalan-soalan dan mengenalpasti beberapa pencapaian yang kelihatan baik kepada resume tersebut, pastikan pencapaian mereka bercakap terus kepada jenis jawatan yang anda sedang mencari. Jika kedudukan pembukaan telah dihantar atau jika tidak diiklankan, anda boleh memungut banyak maklumat daripada keterangan kerja yang akan membantu anda sasaran resume anda seperti pancaran laser.

Akhirnya, jika anda kertas masih kosong selepas latihan ini, memastikan bahawa hari ini untuk mula Menyimpan jurnal sumbangan yang anda buat untuk syarikat anda. Teringat dan pencapaian yang direkodkan, profesional akan berkhidmat lama selepas awal accolades.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *