Softeners semulajadi kutikula buatan sendiri

Softeners semulajadi kutikula buatan sendiri

Cuticles anda yang lembab merupakan salah satu langkah-langkah asas dalam merawat kuku anda. Anda hanya boleh mempunyai rawatan kuku dan tangan atau anda boleh melampirkan kuku palsu selepas. Terdapat banyak pilihan bagaimana untuk membuat softeners kutikula buatan sendiri. Bahan-bahan ini boleh dilihat di dapur anda.
Jadi anda tidak perlu menghabiskan beberapa dolar hanya perlu cuticles anda adalah lembab. Siapa kata mempunyai hujung jari yang cantik akan membuat anda menghabiskan banyak wang? Terdapat banyak cara bagaimana untuk menjimatkan wang tetapi masih mendapat kesan yang sama yang anda mahu.
Bahagian yang penting di sini adalah, anda perlu pastikan pada apa yang anda akan gunakan. Bahan-bahan yang salah mungkin bermakna tiada keputusan baik atau buruk, anda boleh merosakkan tangan anda. Jadi pastikan anda menggunakan orang-orang yang betul.
Cuticles anda boleh diambil untuk diberikan. Ini mungkin kecil tetapi mereka melindungi jari-jari anda daripada bakteria memasuki kulit dan kuku asas. Jadi cara yang betul menggunakan softener yang adalah penting untuk memastikan anda cuticles yang sihat. Memilih softener yang penting juga kerana anda mempunyai untuk memastikan bahawa bahan-bahan adalah selamat untuk anda. Bahan kimia boleh merosakkan tips anda jadi lebih baik Pastikan. Anda perlu softeners bukannya hanya menggunakan alat-alat kerana cuticles anda kering kulit keras. Anda perlu untuk melembutkan mereka terlebih dahulu untuk membuang mereka dengan selamat dan tanpa mendapat sakit.
Petua: Softener kutikula buatan sendiri boleh disediakan dengan mencampurkan 1 sudu besar jus nenas, ¼ telur kuning dan 1 sudu teh cuka.
Petua: Anda boleh guna 1 sudu teh minyak zaitun yang dihangatkan selepas pancuran mandian atau dan gunakan jari anda untuk Perkhidmatan Urutan minyak di cuticles anda. Ini adalah satu softener semulajadi dan boleh bekerja dengan baik.
Petua: Jika anda membeli sebuah kutikula softener, rendam jari-jari anda terlebih dahulu dalam air suam sebelum memohon softener itu. Pastikan bahawa anda merangkumi kawasan seluruh kutikula.
Petua: Semak bahan-bahan di softener yang anda beli. Terdapat bahan kimia yang kadang-kadang disertakan dalam beberapa softeners.
Petua: Jangan lupa untuk Perkhidmatan Urutan tips anda apabila memohon softener yang anda ada.
Petua: Anda boleh menambah minyak Vitamin E di softeners buatan sendiri anda. Ini akan mengekalkan kesihatan yang baik untuk kulit anda.
Petua: Terdapat softeners yang boleh menghilangkan cuticles anda walaupun dengan jari-jari anda dengan mudah tetapi terdapat beberapa yang anda perlu melaksanakan masih.
Petua: Sentiasa berjumpa doktor jika anda melihat beberapa perubahan pada kuku dan jari-jari anda. Jangan tunggu sehingga ia berada dalam peringkat yang teruk. Doktor tahu apa yang perlu dilakukan dengan jari-jari yang dijangkiti dan kuku jadi tidak teragak-agak untuk merebut bantuan jika anda benar-benar memerlukannya. Anda boleh menyelamatkan diri jika anda tahu bagaimana untuk mendapatkan bantuan.
Memberi kepentingan kepada cuticles anda kerana mereka memainkan peranan penting untuk melindungi kuku anda dan kulit daripada bakteria. Mereka perlu dijaga dan tidak mengambil untuk diberikan. Mereka mungkin kecil tetapi mereka Main besar. Pilih softener terbaik untuk anda yang sesuai dengan keperluan anda. Pastikan anda cuticles yang sihat untuk mengelakkan jangkitan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *