Soalan Lazim yang di tentang Reductil Sibutramine ubat penurunan berat badan

Soalan Lazim yang di tentang Reductil Sibutramine ubat penurunan berat badan

Apakah Reductil?

Reductil, untuk ubat-ubatan preskripsi lisan, digunakan untuk pengurusan perubatan obesiti, termasuk penurunan berat badan dan penyelenggaraan berat badan. Reductil hanya boleh ditetapkan oleh pakar perubatan. Dengan sibutramine sebagai bahan yang aktif, Reductil dimaksudkan untuk orang yang mencari kehilangan sejumlah besar berat badan kerana berat badan berlebihan atau obes.

Siapakah Reductil sesuai untuk?

Reductil amat sesuai untuk orang yang mencari untuk meningkatkan program penurunan berat badan mereka yang sudah mempunyai pengurangan kalori diet dan aktiviti fizikal yang sesuai. Adalah disyorkan bagi orang-orang yang berat badan berlebihan dengan satu permulaan indeks jisim badan (BMI) 30 atau lebih tinggi, atau untuk orang yang berat badan berlebihan mempunyai BMI 27 atau lebih tinggi dengan faktor risiko kesihatan seperti tekanan darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi. Doktor merupakan orang terbaik untuk menentukan BMI anda dan memutuskan jika anda memenuhi kriteria yang diperlukan untuk mengambil ubat ini.

Walau bagaimanapun, Reductil mungkin tidak sesuai untuk anda jika anda mempunyai tekanan darah tinggi, sebagai salah satu kesan sampingan daripada Reductil adalah untuk meningkatkan tekanan darah. Jika anda yang ditetapkan Reductil, anda harus bersedia untuk mengikuti satu senaman yang sengit dan rutin diet rendah kalori. Jika anda tidak kehilangan sekurang-kurangnya 2 kg berat dalam pertama minggu 4, atau 5% daripada bodyweight awal anda selepas tempoh tiga bulan pertama rawatan, doktor anda boleh berhenti anda preskripsi Reductil.

Bagaimana harus Reductil Diambil?

Dos yang disyorkan Reductil ada 10mg capsule sehari dengan air, pada waktu pagi. Reductil boleh diambil dengan perut kosong atau selepas makan. Pesakit-pesakit tertentu yang tidak membalas secukupnya satu 10mg capsule sehari, ditetapkan sebuah kapsul 15mg sebaliknya, dengan syarat bahawa kapsul 10mg baik ditoleransi. Anda perlu ikut arahan doktor anda mengenai bagaimana dan bila untuk ambil Reductil.

Keputusan apa yang boleh saya jangkakan apabila mengambil Reductil?

Setiap individu bertindak berbeza kepada Reductil apabila ia digunakan sebagai sebahagian daripada program kehilangan berat badan yang menyeluruh. Anda boleh kehilangan £ 4 atau lebih berat badan pada bulan pertama. Walau bagaimanapun, jika anda mendapati bahawa anda tidak kehilangan sekurang-kurangnya 4 pound pada bulan pertama, anda harus memberitahu doktor anda supaya doktor boleh menilai situasi anda. Doktor anda mungkin ingin menukar dos Reductil anda.

Ujian klinikal telah menunjukkan bahawa Reductil berjaya menghasilkan penurunan berat badan pesakit yang obes. 85% dari pesakit yang mengambil Reductil hilang sekurang-kurangnya 5% daripada berat badan asal mereka, dengan 57% kehilangan sekurang-kurangnya 10% daripada bodyweight awal mereka.

Walau bagaimanapun, ia telah menyatakan bahawa kebanyakan orang pada Reductil menurunkan berat badan dalam tempoh 6 bulan pertama rawatan. Kajian saintifik juga telah membuat kesimpulan bahawa orang-orang yang kehilangan berat badan dan kekal pada terapi Reductil mengekalkan berat badan mereka.

Saya akan kembali kehilangan berat badan?

Ada kemungkinan bahawa anda akan mengembalikan berat badan hilang selepas rawatan dihentikan. Anda akan menyimpan berat daripada jika anda mengekalkan gaya hidup yang positif dan perubahan pemakanan yang membantu anda untuk menurunkan berat badan.

Bagaimana kerja Reductil?

Reductil adalah selera penahan dan kerja-kerja dengan menjejaskan selera makan kawalan pusat di otak. Bahan aktif dalam Reductil adalah bahan semula jadi dikenali sebagai sibutramine, yang terus mensasarkan bahan kimia semula jadi badan yang disimpan di dalam sel-sel saraf, yang menghalang ini dari diserap, memberikan rasa memenuhi dari makan, mengurangkan pengambilan makanan anda.

Kajian perubatan yang dijalankan pada orang-orang yang berat badan berlebihan mendedahkan bahawa Reductil (Meridia), apabila ditelan bersama-sama dengan diet kalori yang dikurangkan, menghasilkan pengurangan ketara dalam berat badan. Reductil sentiasa boleh digunakan sebagai sebahagian daripada program kehilangan berat badan yang menyeluruh tetapi hanya di bawah pengawasan doktor.

Saya boleh mendapatkannya pada di NHS?

Ya, dadah ini telah diluluskan oleh pihak NHS. Jika anda tinggal di UK dan doktor anda percaya bahawa anda adalah calon yang sesuai untuk rawatan kehilangan berat badan Reductil, dia boleh menetapkan ia untuk anda pada pihak NHS.

Adakah terdapat apa-apa lagi aku harus sedar apabila menggunakan Reductil?

Anda harus memastikan bahawa anda melihat seorang doktor sentiasa sementara anda berada di ubat ini, supaya tekanan darah dan kadar nadi anda adalah di bawah pemerhatian yang berterusan. Sibutramine diketahui meningkatkan tekanan darah dan kadar jantung kepada darjah yang berlainan dalam sesetengah pesakit. Anda dinasihatkan supaya berjumpa doktor serta-merta jika anda mengalami mana-mana sesak nafas, sakit dada atau buku lali yang bengkak.

Terdapat Reductil preskripsi peribadi?

Ya, Reductil boleh didapati preskripsi peribadi, sama ada dari klinik swasta atau dari sebuah klinik dalam talian.

Akan saya menurunkan berat badan dengan hanya mengambil Reductil?

Mungkin terdapat kemungkinan. Walau bagaimanapun, tabiat memulakan perubahan dalam gaya hidup berkenaan dengan anda makan dan senaman akan membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih cepat. Anda akan perlu untuk mengekalkan berat badan anda baru selepas anda telah berhenti rawatan Reductil atau lain anda risiko meletakkan berat badan kembali.

Akan saya mengalami sebarang kesan sampingan dengan mengambil Reductil?

Dengan ubat-ubatan preskripsi yang kebanyakan, kesan-kesan sampingan tertentu boleh mengalami dengan Reductil. Bagi kebanyakan orang, ini adalah tidak serius dan boleh juga pergi un-noticed. Ia perlu ditekankan bahawa tidak semua orang akan mengalami semua atau mana-mana gejala-gejala ini.

Kesan-kesan sampingan yang biasa termasuk:

• Kegelisahan atau gegaran
• Gementar atau kebimbangan
Pening atau sakit kepala yang ringan •
• Insomnia
• Mulut kering atau rasa yang tidak menyenangkan di dalam mulut
• Sembelit

Sekiranya anda mengalami sebarang kesan sampingan yang serius yang dinyatakan di bawah, dapatkan rawatan perubatan kecemasan atau hubungi doktor anda dengan segera; anda mungkin akan diminta untuk menghentikan rawatan Reductil:

• Reaksi alahan (kesukaran bernafas untuk menutup tekak anda; bengkak bibir, lidah, atau muka; atau gatal)
• Mudah pendarahan, lebam di bawah kulit, gusi berdarah dan darah dalam air kencing atau najis
• Sesak nafas baru atau semakin teruk
• Denyutan jantung yang tidak teratur
• Tekanan darah tinggi (sakit kepala yang teruk, penglihatan kabur)
• Sawan

Apakah pembungkusan Reductil yang biasa?

Tulen Abbot Reductil sentiasa akan datang yang telah pembungkusan dan akan mempunyai logo Abbott atasnya. Ubat juga akan mempunyai nombor Kumpulan. Semua ini dengan mudah dapat disahkan di mana-mana farmasi yang berdaftar.

Apakah dos Reductil?

Reductil datang dalam dua kekuatan 15mg dan 10mg tablet dan dos yang disyorkan ialah 10mg setiap hari. Sekiranya anda mendapati bahawa anda tidak kehilangan berat ditetapkan atau kehilangan banyak kurang daripada berat yang ditetapkan, anda boleh berjumpa doktor, yang akan menilai diet anda dan program senaman dan mungkin meningkat Reductil dos kepada 15mg sehari sekiranya dos 10mg yang baik diterima. Doktor anda adalah seseorang yang sesuai untuk menentukan bermula betul dose untuk anda, Jangan menukar dos anda tanpa mereka.

Berapa lama saya perlu ambil Reductil?

Doktor merupakan orang terbaik untuk menentukan berapa lama anda perlu mengambil Reductil. Walau bagaimanapun, Keselamatan dan keberkesanan Reductil masih belum ditentukan selepas tempoh satu tahun pada masa ini.

Yang tidak perlu mengambil Reductil?

Reductil tidak boleh diambil oleh orang-orang yang:

• Mempunyai tekanan, darah tinggi yang tidak terkawal atau tidak terkawal kerana Reductil dengan ketara meningkatkan tekanan darah di sesetengah pesakit
• Mengambil ubat-ubatan preskripsi yang dipanggil monoamine oxidase inhibitors (MAOIs) untuk kemurungan, penyakit Parkinson, atau apa-apa gangguan lain
• Mengambil berat lain kehilangan ubat-ubatan yang bertindak pada otak seperti phentermine, termasuk preskripsi dan ubat-ubatan yang dipohon di kaunter dan produk herba lain
• Telah terlebih dahulu reaksi alahan terhadap bahan-bahan Reductil
• Mempunyai diagnosis penyakit arteri koronari dan/atau yang mempunyai angina pectoris (sakit dada berkaitan dengan jantung)
• Mempunyai aritmia (degupan jantung tidak teratur)
• Mempunyai serangan jantung terlebih dahulu
• Mempunyai diagnosis kegagalan jantung congestive
• Mempunyai penyakit hati atau buah pinggang yang teruk
• Mempunyai strok atau mempunyai gejala-gejala angin ahmar (fana ischemic serangan [TIAs])
• Akan hamil atau merancang tentang menjadi hamil
• Akan menyusukan bayi bayi
• Mengalami anorexia nervosa
• Mengambil ubat-ubatan preskripsi untuk kemurungan
• Mempunyai Sawan (epilepsi atau sawan)
• Mempunyai penyakit mata yang dikenali sebagai glaukoma sudut sempit
• Berumur di bawah 16 tahun
• Mengambil ubat-ubatan lain yang mengawal selia yang neurotransmitter serotonin dalam otak seperti Prozac, Zoloft, Effexor, Adakah Luvox atau Paxil

Ia adalah sangat penting bahawa anda memastikan bahawa doktor penjagaan primer dan anda pembekal penjagaan kesihatan yang lain tahu apa ubat yang anda ambil dan apa syarat-syarat perubatan dan alahan anda mempunyai. Sepanjang Reductil dengan ubat-ubatan yang lain ia mungkin sangat berbahaya.

Tidak pernah mengambil mana-mana preskripsi atau over-the-counter ubat-ubatan tanpa pertama bercakap dengan doktor anda, terutamanya produk-produk penurunan berat badan, tryptophan (L-tryptophan, 5-PTH), decongestants, antidepresan, suppressants batuk atau ubat Migrain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *