Soalan Lazim kolostrum

Soalan Lazim kolostrum

Apakah perbezaan di antara kapsul dan serbuk?
Manfaat maksimum sistem imun, matlamatnya adalah untuk mempunyai kolostrum yang sampai ke usus kecil tidak terjejas di mana ia melakukan kerjanya. Kolostrum yang dihasilkan dalam tempoh 24 jam pertama mengandungi inhibitors jenazah khas, dan enzim, trypsin. Faktor-faktor ini melindungi immunoglobulins yang penting dan faktor-faktor lain yang penting dalam kolostrum dari kemusnahan oleh asid penghadaman yang ditemui di dalam saluran gastrousus. Dalam bukunya, kolostrum: makanan pertama hidup, Syarikat Daniel Clark, MD, “.. .digestive inhibitors hanya akan hadir di dalam kolostrum selama 24 jam pertama selepas kelahiran. Jadi ia adalah amat penting bahawa kolostrum hanya dikumpul pada masa ini.” Kolostrum Metafoods dikumpul dalam tempoh 24 jam pertama.

Kolostrum adalah bermanfaat apabila diambil dalam bentuk kapsul atau serbuk. Kajian menunjukkan bahawa orang-orang yang mencari kelebihan faktor pertumbuhan (membakar lemak, meningkatkan otot, anti-penuaan) boleh mendapat manfaat daripada mengambil kolostrum dalam bentuk serbuk yang longgar. Ia telah dicadangkan bahawa faktor-faktor pertumbuhan dalam kolostrum sebenarnya dipertingkatkan oleh kenalan dengan jus air liur dan penghadaman dalam perut. Mengambil kolostrum dalam bentuk kapsul menyediakan laluan cepat ke saluran usus, di mana kolostrum berfungsi baik untuk membantu menguatkan imuniti. Untuk hasil terbaik, kolostrum harus diambil pada perut yang kosong, dengan air yang banyak.

Apakah perbezaan di antara kolostrum yang tetap dan tinggi Immunoglobulin(Ig) kolostrum?
Perkara yang paling penting untuk diingat apabila menjawab soalan ini adalah bahawa semasa suntikan immunoglobulin (IG) peringkat telah ukuran paling biasa digunakan untuk menentukan kualiti kolostrum bagi betis, ianya sering over-emphasized sebagai ukuran kualiti bagi manusia. Sifat dicipta kedamaian di dalam kolostrum dan mengandungi semua kolostrum sama komponen-komponen asas termasuk IG, lactoferrin dan faktor-faktor pertumbuhan. Bagi betis, IG boleh menjadi faktor yang paling penting kerana ia adalah sumber perlindungan imun pada kelahiran mereka semata-mata. Bagi manusia yang memilih kolostrum sebagai tambahan Walau bagaimanapun, penguasaan dalam pengumpulan dan pemprosesan harus menjadi tanda aras kualiti. Syarikat-syarikat yang mengiklankan “Tinggi IG” atau “40% IG” perlu memanipulasikan produk untuk mencapai tahap orang-orang yang compromises kualiti keseluruhan produk, termasuk faktor-faktor lain yang berharga. Dengan lebih 90 komponen bermanfaat yang dijumpai secara semula jadi dalam kolostrum, tidak masuk akal banyak untuk main-main dengan makanan lengkap semulajadi!

Mengapa kolostrum bovine (lembu)?
Kajian telah menunjukkan bahawa imun dan faktor pertumbuhan dalam kolostrum lembu (lembu) adalah hampir serupa kepada orang dalam kolostrum manusia. Kerana ramai daripada kolostrum lembu komponen yang tidak species-specific, ia berfungsi dengan berkesan dalam manusia serta mamalia lain.

Mengapa saya perlu kolostrum sekarang bahawa saya seorang dewasa?
Sebaik sahaja akil baligh telah berlalu, badan kita Mulakan proses penuaan dengan secara beransur-ansur menghasilkan kurang imun dan faktor pertumbuhan yang membantu kita melawan penyakit dan menyembuhkan kerosakan tisu badan. Kolostrum adalah sumber semulajadi sahaja komponen yang memberi kehidupan kepada ini. Kajian telah menunjukkan bahawa kolostrum bukan sahaja menyokong fungsi imun, tetapi boleh membantu meningkatkan penggunaan lemak untuk bahan api dan mengoptimumkan pembiakan sel). Setakat ini, tiada bahan lain di planet ini boleh memberikan semua manfaat yang menakjubkan ini.

Apa yang saya patut sedar apabila memilih kolostrum?
Pengumpulan dan pemprosesan kolostrum adalah penting kepada keseluruhan kualiti produk.

Kolostrum premium hendaklah dipungut lebih 48 jam pertama selepas kelahiran, memaksimumkan kehadiran semua komponen-komponen penting dalam kolostrum.

Kolostrum berkualiti tinggi tidak beku dan diproses menggunakan haba yang rendah, pengering semburan elektrik untuk memastikan aktiviti biologi yang maksimum.

Kolostrum yang perlu dikumpul dari lembu yang 100% Pastura makan, dan disahkan bebas daripada hormon, antibiotik, racun perosak dan logam berat.

Pastikan Pilih kolostrum yang terkandung dengan kapsul vegetarian yang mempunyai kandungan lembapan yang sangat rendah.

Bagaimana pula dengan penyakit lembu gila?
Tidak terdapat bukti bahawa PSP (penyakit lembu gila) akan dihantar melalui seekor lembu susu atau kolostrum. Walau bagaimanapun, untuk selamat, adalah lebih baik untuk memilih kolostrum dari rumput makan lembu kerana di PSP akan dihantar apabila haiwan menggunakan suapan yang mengandungi bahagian-bahagian badan dari haiwan yang dijangkiti. Dan, walaupun tidak perlu sebab prihatin dengan kapsul gelatin (yang dibuat dari bahagian-bahagian haiwan) disarankan bahawa anda memilih kolostrum dalam kapsul sayur-sayuran, untuk Keselamatan maksimum. New Zealand diiktiraf seluruh dunia bagi piawaian tenusu ketat mereka. Mereka disenaraikan sebagai sebuah negara yang “paling rendah risiko” untuk BSE’s dan kolostrum mereka disahkan bebas daripada PSP dan scrapie. Tidak seperti ketat piawaian tenusu di Amerika Syarikat.

Bagaimana pula dengan ubat-ubatan?
Kita tidak menyedari interaksi ubat. Sentiasa berunding dengan profesional penjagaan kesihatan anda untuk nasihat mengenai ubat-ubatan preskripsi.

Saya telah mengambil kolostrum untuk sementara waktu tetapi saya merasa lebih teruk. Apa yang perlu saya lakukan?
Kami menggalakkan anda untuk bertanya soalan-soalan daripada profesional penjagaan kesihatan anda apabila melaksanakan protokol tambahan. Peratusan yang kecil daripada orang mungkin mengalami gejala seperti selsema, atau mempunyai ruam sepanjang dua minggu pertama mengambil kolostrum. Anda mungkin sedang mengalami apa yang dikenali dalam komuniti Kesihatan semula jadi sebagai “krisis penyembuhan”. Anda mungkin ingin mengurangkan atau berhenti menggunakan kolostrum untuk tempoh masa dan kemudian cuba sekali lagi, meningkatkan penggunaan anda secara beransur-ansur. Sesetengah orang memilih untuk mengambil kolostrum yang lebih banyak dalam tempoh ini badan yang meneruskan proses penyembuhan. Nasihat kami ialah untuk berunding dengan doktor anda sebelum memutuskan kursus tindakan.

Bagaimana jika saya hamil atau kejururawatan?
Tanya doktor atau pakar perubatan sebelum mengambil sebarang ubat-ubatan preskripsi, berbanding ubat-ubatan kaunter, herba dan pemakanan tambahan.

Saya boleh memberi kolostrum untuk anak-anak saya?
Kami mencadangkan bahawa anda berunding dengan doktor anak anda untuk mendapatkan maklumat saiz hidangan yang sesuai.

Saya boleh memberi kolostrum anjing atau kucing saya?
Kolostrum lembu bukan spesies khusus dan kerja-kerja hebat dengan kucing, anjing dan mamalia lain. Lebih tua haiwan respond baik terutama apabila diberi kolostrum. Tabur kolostrum yang dalam hidangan haiwan kesayangan anda, kebanyakan suka rasa kolostrum. Suapan air haiwan kesayangan anda bersama-sama dengan kolostrum itu. Ia biasanya disyorkan bahawa anda menggunakan 1/3 sudu teh setiap 25lbs. berat.

Adakah betis yang mendapat cukup?
Kolostrum yang pertama yang datang daripada lembu hendaklah diberikan kepada anak lembu-ia adalah penting untuk kesihatan dan kecergasan dalam bayi yang baru lahir dan pemeliharaan kawanan seluruh. Sebaik-baiknya, anak lembu akan diberikan 3 quarts pertama kolostrum yang me… dalam 6 jam pertama dan kemudian 2 quarts dalam masa 12 jam seterusnya. Syarikat-syarikat yang mendakwa “jam 6” atau “Mula-mula memerah susu” kolostrum produk semata-mata tidak memberitahu kebenaran. Manakala seekor lembu menghasilkan sejumlah besar kolostrum, kolostrum awal atau “memerah susu pertama” mengandungi sejumlah besar lemak dan protein yang mesti diterima oleh anak lembu itu segera untuk penyerapan yang betul. Faktor-faktor ini adalah Tempahan bermanfaat untuk anak lembu yang baru lahir, tetapi tidak semestinya sebagai penting kepada manusia. Kolostrum yang diambil selepas 6 jam pertama masih mengandungi semua faktor-faktor yang bermanfaat yang kita nilai. Selepas kira-kira 48 jam, kolostrum yang menjadi susu peralihan dan susu akhirnya penuh pada kira-kira 72 jam.

Bagaimana pula kita vegetarian?
Yang Rishis’ (pemimpin rohani India) vegan diet yang dimasukkan kolostrum untuk beribu-ribu tahun. Hari ini, di India, milkman yang menyampaikan kolostrum kepada orang kaya.

Bagaimana pula mengapa asid folik diperlukan?
Secara umumnya, orang-orang yang tidak toleran laktosa sekiranya mengalami masalah apabila mengambil kolostrum, kerana ia mengandungi laktosa yang sedikit. Juga, sesetengah orang tidak toleran laktosa telah pun dilaporkan dapat makan sesetengah produk tenusu selepas mengambil kolostrum selama kira-kira enam hingga lapan minggu.

Kolostrum beberapa cecair di pasaran mempunyai kandungan laktosa tidak kerana laktosa yang telah ditapis keluar, dan merupakan pilihan yang sesuai bagi orang-orang yang memilih diet yang benar-benar percuma laktosa.
Sila ambil perhatian: penghidap Alergi yang teruk kepada protein susu harus berunding dengan profesional perubatan mereka sebelum mengambil kolostrum kerana ia adalah terdiri daripada protein.

Kolostrum digunakan topically?
Imun dan faktor pertumbuhan dalam kolostrum boleh membantu mempercepatkan penyembuhan dan melindungi luka daripada jangkitan. Ia adalah disyorkan bahawa anda mencampurkan kolostrum serbuk (atau terbuka sebuah kapsul) dengan sedikit air steril atau penyelesaian limpahan dan menggunakannya secara langsung kepada kawasan yang terjejas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *