Soalan Lazim dan maklumat yang boleh dipercayai mengenai kesihatan seksual lelaki

Soalan Lazim dan maklumat yang boleh dipercayai mengenai kesihatan seksual lelaki

Sebagai remaja, kanak-kanak lelaki mendapatkan maklumat mereka mengenai seksualiti dan kesihatan seksual lelaki daripada rakan-rakan mereka. Sebagai remaja, bilik persalinan ceramah mungkin menggelitik, tetapi ia memberikan sedikit cara maklumat yang tepat tentang isu-isu kesihatan lelaki. Malangnya, manakala wanita dewasa akan cenderung mendapatkan maklumat daripada golongan profesional, lelaki akan lebih ialah untuk membincangkan soalan-soalan mengenai kesihatan seksual lelaki dan Berita Kesihatan lelaki secara umum dengan doktor mereka atau profesional lain. Berbanding wanita, mereka mungkin juga kurang untuk membincangkan kemusykilan mereka dengan lelaki lain. Akibatnya, lelaki sering dibiarkan tertanya-tanya tentang isu-isu yang biasa kepada orang ramai, khususnya soalan mengenai kesihatan seksual lelaki.

Nasib baik, dengan ledakan internet, pelbagai maklumat telah ada yang menjawab soalan-soalan lelaki – tanpa nama. Manakala terdapat pasti banyak laman web yang palsu dengan maklumat yang salah, orang-orang yang arif akan dapat mencari laman web yang mempunyai reputasi yang baik yang membincangkan isu-isu lelaki atau yang termasuk forum Kesihatan lelaki.

Soalan-soalan kesihatan seksual lelaki yang meliputi pelbagai topik. Sebagai contoh, kondom secara meluas (dan betul) dilihat sebagai sebuah contraceptive dan cara untuk melindungi terhadap penyakit. Namun, ramai lelaki memilih untuk tidak menggunakan kondom. Dalam forum Kesihatan lelaki, lelaki boleh mendapatkan fakta-fakta dan berita tentang kondom, sementara juga membincangkan risiko-risiko, Petua dan pengalaman peribadi.

Topik kesihatan seksual lelaki lain yang sering dilindungi oleh forum Kesihatan lelaki yang mati pucuk. Walaupun kemajuan farmaseutikal sepanjang dekad yang lepas, ramai lelaki mendapati ia memalukan untuk membincangkan topik ini dengan rakan-rakan atau pun doktor mereka. Dengan melawat sumber maklumat dalam talian bereputasi, lelaki boleh mencari jawapan kepada soalan-soalan dan mengurangkan kebimbangan mereka, serta opsyen discovering untuk membetulkan masalah itu.

Soalan lelaki lain berputar di sekitar isu-isu yang lebih umum, seperti bagaimana untuk meningkatkan libido ini. Forum boleh menangani kedua-dua sebab-sebab perubatan yang asas, serta mengenal pasti isu-isu gaya hidup yang boleh memberi kesan kepada keinginan, Kecergasan, diet, dan pengurusan berat badan.

Sesetengah lelaki kesihatan seksual soalan yang sangat spesifik. Sebagai contoh, isu-isu kesihatan lelaki mungkin termasuk perkembangan tidak normal uretra, ketidakupayaan untuk menarik balik kulup, Peyronie’s penyakit, kebocoran (RCMO) dalam, dan sebagainya. Mendapatkan maklumat yang boleh dipercayai dalam talian akan sering menggalakkan lelaki untuk mengambil langkah seterusnya dan mendapatkan rawatan daripada pakar perubatan mereka. Dapat mengenal pasti dan membincangkan masalah dengan bijak meningkatkan tahap keselesaan lelaki di dalam membincangkan isu-isu kesihatan lelaki dengan doktor.

Tidak perlu dikatakan, penyakit harus yang di tengah-tengah semua perbincangan tentang kesihatan seksual lelaki. Terdapat begitu banyak maklumat yang salah dan semata-mata kejahilan tentang STD lelaki mestilah dapat mengakses maklumat yang tepat mengenai HIV/AIDS, dulan, herpes dan sifilis tanpa nama.

Asas kesihatan seksual lelaki – dan keupayaan untuk menikmati hubungan seks – ini adalah maklumat yang tepat. Forum Kesihatan lelaki dalam talian merupakan cara yang baik untuk menjawab persoalan dan kebimbangan lelaki, dan apabila perlu, menyeru mereka untuk mendapatkan rawatan perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *