Soalan: Bagaimana pintar Obama? Jawapan: Menakutkan pintar

Soalan: Bagaimana pintar Obama? Jawapan: Menakutkan pintar

Setiap kali rejim Obama melakukan sesuatu yang tidak masuk akal kepada rakyat Amerika yang percaya dalam Perlembagaan dan kami ekonomi pasaran bebas yang saya sentiasa mendengar soalan yang dibangkitkan dengan rasa kekufuran, “Bagaimana boleh dia lakukan itu, saya fikir dia lebih bijak daripada itu”.

Menggunakan piawaian objektif yang tradisional, ia akan menjadi mudah untuk mencapai kesimpulan bahawa Obama adalah sangat bijak:

• Graduan Harvard Law School
• Pengarang kajian semula undang-undang Harvard
• Profesor undang-undang Perlembagaan di Universiti Harvard

Ia akan menjadi sukar untuk berhujah bahawa hidupnya tidak menjerit “bijak”, malah mungkin juga cemerlang. Tetapi, jika kita melihat pada keadaan dunia sebenar, imej kaunter yang mula muncul.

• Beliau meminta maaf bagi Amerika di setiap perjalanan di luar negara, dan percaya bahawa ini akan membantu untuk ‘membaiki’ imej negara kita

o sekarang orang-orang Eropah dan orang Cina akan memberi kita nasihat ekonomi kerana kita kelihatan bodoh fiskal

• Beliau percaya Iran adalah terbuka dan rasional, dengan sokongan kini sebuah pentadbiran yang telah berubah postur pada bagaimana ia pendekatan berurusan dengan Iran. Beliau kelihatan yakin bahawa “berharap dan Tukar” akan menukar kepimpinan Iran

o baik, ini sudah tidak bekerja keluar terlalu baik

• Beliau memberikan Persekutuan Rusia semua ia mahu dari segi pertahanan peluru berpandu, percaya dia akan mendapatkan Rusia memberi sokongan Amerika Syarikat di negara-negara Amerika terhadap Iran

o satu lagi kegagalan untuk memahami senario global

•His kenyataan-kenyataan mengenai Rang undang-undang penjagaan kesihatan: “Rang undang-undang melarang mana-mana dana persekutuan untuk digunakan bagi prosedur pengguguran”

•Sesetengah Bursa-Bursa yang ditubuhkan akan membenarkan dana untuk pergi untuk pengguguran

o kanak-kanak dengan syarat-syarat yang sedia ada akan dilindungi serta-merta

• Tidak selama beberapa tahun

o ia bukanlah hanya suatu bil penjagaan kesihatan; Ia juga Rang undang-undang pekerjaan dan akan mencipta beribu-ribu peluang pekerjaan.

• Syarikat-syarikat yang sudah besar mengambil berbilion-bilion dalam pengurangan nilai. Adakah bunyi tersebut seperti strategi pertumbuhan pekerjaan?

Bagaimana ini boleh berlaku? Sangat pintar lagi…

Ateis berkata, jawapan paling mudah adalah paling kerap salah.

Baik, Obama adalah bijak, dia tahu betul-betul apa yang dia lakukan, tetapi beliau agenda sebenar yang disembunyikan daripada kita.

Pertempuran yang terkini ke atas undang-undang penjagaan kesihatan adalah tampar ketiga dalam berusaha mengubah America dari prinsip-prinsip pengasas dan ke arah penubuhan over-reaching kerajaan birokratik yang oleh sifat mereka akan bergerak negara inextricably ke arah sosialisme yang rahsia.

Kita yang semua perlu belajar untuk melihat luar ketegangan permukaan dalam pertarungan perundangan yang berada di dalam kemajuan, dan orang-orang yang akan datang dalam masa terdekat (Cap dan cukai/Imigresen).

Negara telah menolak untuk meluluskan undang-undang bailout yang telah Kerajaan Persekutuan dalam perniagaan perbankan, insurans dan kereta. Ini telah mengakibatkan negation menyalahi undang-undang undang-undang kontrak, menembak Eksekutif korporat dan penggunaan dana awam untuk melancarkan program-program pemasaran bagi barangan perkilangan kereta yang dipilih.

Kami juga telah ditolak untuk meluluskan suatu bil rangsangan pekerjaan yang telah lulus dengan cepat atau pengangguran menginap melebihi 8.5%. Baik hampir satu trilion dolar kemudian pengangguran adalah berhampiran 10%, dan jika anda termasuk orang-orang yang telah berhenti kerja di pasaran, tetapi mahu bekerja, kadar pengangguran yang berkesan hampir 17%.

Realiti, peruntukan dolar rangsangan membantu negeri dan kerajaan tempatan memenuhi mereka hutang yang semakin meningkat, yang mengakibatkan hampir tiada peluang pekerjaan. Jadi, apakah Pentadbiran, niat yang sebenar adalah untuk mengembangkan kerajaan, Adakah dalam menghadapi kegagalan yang keterlaluan ini dan sumpahmu; mereka menukar metrik kejayaan dari peluang pekerjaan (statistik boleh diukur) untuk kerja-kerja yang disimpan (statistik boleh diukur). Dengan jelas, objektif sebenar usaha dan objektif yang dinyatakan mempunyai sedikit persamaan.

Apabila anda kembali Kupas lapisan luar kekeliruan yang dihasil teliti, ia adalah jelas bahawa pentadbiran Obama agenda sebenar adalah usurping individu hak Perlembagaan rakyat Amerika menyokong pandangan kolektif kesaksamaan dan keadilan. Mr. Obama (dan orang-orang yang dia telah memilih untuk mengelilingi dirinya dengan) telah meletakkan asas yang konsisten, dinyatakan secara umum, untuk serangan ini Perlembagaan. Tapi majoriti pengundi tidak mendengar ‘benar-benar’ semasa kempen. Untuk melindungi cara hidup, berdasarkan prinsip-prinsip pengasas, Perlembagaan dan Perakuan hak kita harus mengkaji, dengan mata yang jelas, apa yang dikatakan pada masa lalu dan aktif mendengar apa yang diperkatakan sekarang:

“Perlembagaan adalah senarai kebebasan negatif…” (Obama)
“Perlembagaan ialah dokumen undang-undang abstrak yang…” (Obama)
“Semua orang adalah lebih baik jika kita menyebarkan kekayaan sekitar…” (Obama)
“Manfaat pindaan pertama akan overrated…” (Rohm Emanuel)
“Mahkamah tidak pergi jauh cukup kekayaan redistributing dalam…” (Obama)
“Kita akan hanya beberapa hari sedar daripada pada dasarnya menukar America…” (Obama)

Kita semua mestilah sedar bahawa dengan rhetoric yang mengelilingi setiap pertempuran yang permukaan bukanlah tentang pertempuran. Semua berjuang untuk perubahan di dalam undang-undang dan statut kami adalah mengenai perang dengan Perlembagaan Amerika Syarikat. Tidak terganggu oleh ahli politik Sosialis-condong yang menggunakan alat “kemarahan” – Bagaimana hak jahat boleh jadi sejuk hearted tidak mahu membantu orang ramai – untuk mematahkan keazaman kami untuk menjadi benar prinsip-prinsip kami. Kita mesti Jangan sekali-kali berfikir, ia (Eropah sosialisme) tidak berlaku di sini.

Bagaimana bijak itu Obama? Dialah yang menakutkan-pintar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *