Slogan dalam obesiti

Slogan dalam obesiti

“Untuk menjadi sihat dan langsing, berjalan, berlari atau pergi ke gimnasium. Untuk menjadi pintar sebagai seekor burung, berhenti makan benda-benda yang tidak masuk akal.”

Obesiti adalah setakat keadaan paling dahsyat dalam kehidupan moden. Saya telah bertemu dengan beberapa orang yang mengalami keadaan ini seksa yang amat besar. Saya telah mendapati bahawa mereka sentiasa dicengkam oleh jenis kesakitan mental. Mereka seolah-olah menjadi Resah dan agak terganggu pada masa-masa. Membawa kehidupan normal menjadi satu mimpi yang jauh untuk mereka. Mereka akan sedih pada nasib mereka sendiri. Mereka sentiasa cuba keras untuk menghilangkan keadaan ini.

Saya bukan seorang doktor. Saya beruntung sangat untuk disertakan bersama doktor-doktor yang tersohor dalam profesion saya lebih awal. Sesetengah daripada mereka menjalankan klinik-klinik biasa bagi orang-orang yang taksub. Ramai masyarakat suffering telah mendapat manfaat dari rawatan tersebut. Kebanyakan rawatan itu terdiri daripada menu makanan yang diubahsuai yang digabungkan dengan rutin senaman.

Mengambil sebarang tindakan terhadap tekanan ini akan membawa kepada kemerosotan lanjut keadaan kesihatan. Mulakan jadual anda dari hari ini. Percaya ‘Slogan’ dan bertindak sewajarnya.

Kesimpulan tentang subjek berasal dari pelbagai cadangan diberikan kepada penderitaan awam. ‘Slogan’ adalah satu kajian semula pengalaman saya dengan sekumpulan orang yang bermasalah. Lihat, sama ada ia bekerja untuk anda atau tidak. Rujuk doktor anda secara positif untuk maklumat lanjut. Menikmati kehidupan yang bebas selepas itu.

Garis panduan cara-cara berikut adalah satu perkara yang pasti bagi program penurunan berat badan.

Diet anda mestilah terdiri daripada sayur-sayuran hijau dan buah-buahan, sebahagian daripada barangan tenusu yang rendah lemak dan hidangan sampingan daripada bijirin penuh. Sentiasalah air untuk minum. Ini hendaklah sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Minuman alkohol hanya akan bekerja terhadap misi anda program

Jarak berjalan kaki harian 1-2 km perlu diambil kira agama. Jadual berjalan berjoging sekurang-kurangnya setengah kilometer sehari akan menambahkan kualiti program anda. Bersenam di gimnasium bagi sekurang-kurangnya setengah jam sehari akan memberikan rangsangan sehingga keputusan. Berehat untuk satu hari dalam setiap minggu. Tidak melangkau waktu makan, ia akan membuat anda lemah. Makan kurang bilangan berbanding sebelum. Melukis pelan individu anda dan mengekalkan ia ketat untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang. Rujuk pakar sebelum menyertai gimnasium atau anda boleh membuat lawatan ke kesihatan anda profesional untuk mendapatkan nasihat yang betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *