Skrip jualan tele-pemasaran mereka dan sepak yang menghasilkan Resutls yang besar

Skrip jualan tele-pemasaran mereka dan sepak yang menghasilkan Resutls yang besar

Perkara pertama yang anda perlu memahami jika anda mahu berjaya dalam jualan adalah mengapa orang membeli. Hanya tanya diri anda mengapa anda membeli produk tertentu dan anda akan segera menemui bahawa membeli 100% emosi dan hampir selalu datang ke dua perkara: untuk bergerak ke arah keseronokan atau untuk mengelakkan kesakitan. Dengan sakit saya tidak semestinya bermaksud jenis fizikal. Tidak membayar bil elektrik anda dan setelah anda lampu dimatikan adalah kesakitan.

Sebaik sahaja anda faham bahawa membeli adalah satu tingkah laku emosi, anda perlu belajar bagaimana untuk mengeluarkan emosi orang-orang dari prospek anda. Anda pada dasarnya perlu menguasai keupayaan menggunakan kata-kata yang sedikit yang mungkin memberi prospek anda visual semangat mereka akan mengelak daripada kesakitan atau keseronokan yang mereka akan terima dari membeli produk anda. Jika produk anda tidak menawarkan yang maka saya cadangkan anda Cari produk lain untuk menjual.

Mari kita gunakan contoh menyertai kelab kesihatan. Di permukaan, apa-apa seolah emosi tentang menyertai gimnasium tempatan. Untuk sebab ini, jurujual biasanya menghabiskan semua masa beliau bercakap tentang berapa banyak peralatan mereka mempunyai, di kolam renang yang besar dan program penjagaan anak mereka. Pada dasarnya mereka bercakap tentang perkara yang sama yang menawarkan setiap gimnasium utama yang lain. Jadi apa… siapa yang peduli?

Apa benar-benar seharusnya berlaku adalah jurujual harus berhenti dan bertanya sendiri “Apakah sebab-sebab (mengelakkan keseronokan/manfaat atau kesakitan) bahawa orang menyertai kelab-kelab kesihatan” maka dia boleh pergi selepas emosi beliau bakal pelanggan. Saya tidak pernah menjual keahlian gimnasium tetapi, selain daripada atlit profesional, saya Berani bertaruh bahawa dua sebab utama kebanyakan orang ramai menyertai akan kelihatan lebih baik dari segi fizikal atau meningkatkan tahap kesihatan mereka. Terdapat emosi anda. Ikut saya di sini. Apa yang berlaku jika anda menyertai gimnasium? Anda kelihatan lebih baik dan menjadi lebih sihat. Apa yang berlaku apabila anda melihat lebih baik atau menjadi lebih sihat? Anda berasa lebih yakin, anda menjadi lebih menarik, anda meningkatkan tekanan darah anda dan lain-lain masalah kesihatan. Apa yang berlaku apabila anda menjadi lebih yakin, menarik dan sihat? Hidup anda dating meningkatkan, memperbaik kehidupan peribadi anda, anda membuat lebih banyak wang dan anda hidup lebih lama.

Jadi, sementara seorang jurujual menawarkan tentang peralatan dan penjagaan kanak-kanak mereka saya menginap agak akan memberitahu anda apa yang anda benar-benar perlu untuk mendengar rayuan untuk emosi anda. Saya mungkin berkata

“Pak Mat, dalam banyak kes orang yang mengikuti program kami akan menambah sekurang-kurangnya 1 inci otot dada mereka dan biceps dan perut mereka mendapat ripped dalam masa 90 hari. Lebih penting lagi, mereka hampir selalu melihat peningkatan kesihatan yang terdekat.” Kemudian saya mungkin bertanya satu soalan yang mudah seperti, “beritahu saya, apakah anda mahu mencapai matlamat dengan menyertai gimnasium kami?”

Sudah tentu, saya mungkin tahu jawapannya sudah, tetapi saya mahu pelanggan untuk memberitahu saya apa yang mereka mahu (tidak pernah menganggap bahawa anda tahu segala-galanya keperluan pelanggan). Soalan ini akan membantu saya untuk mendedahkan apa-apa matlamat lain yang mungkin mempunyai prospek. Ingat, jika anda ingin menutup jualan yang anda perlu tahu apa kehendak pelanggan, bukan milik anda. Apabila anda memahami keperluan mereka, anda akan mampu untuk menangani emosi mereka. Kami akan melindungi lebih mengenai topik ini nanti.

Jika anda mendapat apa-apa daripada e-buku ini anda lebih baik mendapatkan ini – ia adalah semua tentang THE pelanggan tidak keperluan KAMU. Berfikir tentang semua keputusan pembelian anda. Saya Anugerah tertentu yang anda tidak peduli tentang Berapa besar syarikat diubah atau apa yang mereka telah. Anda mengambil berat tentang bagaimana membeli produk mereka akan memberi manfaat kepada anda. Tempoh. Saya ragu-ragu anda pernah membuat keputusan pembelian yang anda tidak merasa dipenuhi keperluan dalam bagaimanapun juga dan lagi saya serius ragu-ragu bahawa anda pernah membeli sesuatu produk hanya kerana sebuah syarikat yang terbesar atau yang terbaik.

Mari kita mengambil satu lagi contoh dan menggunakan sesuatu yang semudah membeli gas untuk kereta anda. Jika anda membeli gas untuk kereta anda ia akan membawa anda ke destinasi anda. Tetapi apa yang berlaku jika anda tidak membeli gas? Anda kehabisan gas. Apa yang berlaku jika anda kehabisan gas? Kereta anda berhenti berjalan. Apa yang berlaku jika kereta anda berhenti berjalan? Anda akan memerlukan sebuah trak tunda, pembaikan, dan pengangkutan lain. Anda akan mendapat sakit. Anda mahu mengelakkan rasa sakit supaya anda membeli gas. Adakah anda melihat corak tersebut?

Lagi keputusan membeli semua berlaku hanya Bilakah prospek dengan jelas melihat keseronokan yang mereka akan mendapat atau sakit mereka akan Elakkan dari perpisahan dengan wang mereka. Ini perlu membuat jelas mengapa persembahan jualan anda mesti menyerang emosi prospek anda. Pastikan anda Terangkan kepada mereka dengan tepat bagaimana ia adalah bahawa anda akan memenuhi keperluan mereka dan maklum balas positif dan jualan anda akan benar-benar triple.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *