Skandal mengenai mengapa Janey dan Johnny tidak dapat menulis

Skandal mengenai mengapa Janey dan Johnny tidak dapat menulis

Mari kita tidak mengalahkan sekitar semak.
Janey dan Johnny tidak dapat menulis dengan baik cukup untuk Kolej melakukan kerja kerana dua sebab:
1. Kolej-kolej dan Universiti tidak melatih jurulatih penulisan dengan baik, terutama di sekolah-sekolah tinggi, sekolah menengah dan sekolah rendah.
2. Tiada siapa telah menemui merupakan salah satu prinsip utama yang menyusun kaedah-kaedah banyak penulisan.
#1. Yang mengatakan bahawa ‘pendidikan tinggi’ tidak melatih jurulatih penulisan juga?
Satu suara yang besar adalah satu Disember 8, 1975, Newsweek artikel bertajuk, “Mengapa Johnny 죽어도 tulis”, serta berpuluh-puluh ribu artikel yang menggunakan nama yang sama di Internet dan di tempat lain, sejak.
Dan apa yang tak ada nampaknya ingat ialah bahawa terdapat juga satu kajian tahun 1963 yang dikenali sebagai projek Inggeris itu berkata perkara yang sama. Kajian ini sangat mendalam dijalankan oleh Amerika Syarikat Jabatan Kesihatan, pendidikan, dan kebajikan.
#2. Sekarang, siapa kata ada tiada prinsip utama yang menyusun kaedah-kaedah banyak penulisan? Saya akan memberikan anda tiga contoh yang penting, walaupun wujud banyak lagi.
Contoh pertama yang anda fikirkan sudah terlalu lapuk. Okay, pasti, saya akui tarikh yang agak lama. Tapi tarikh tidak bererti ia tidak baik. Lagipun, pakar dalam falsafah masih mengutip Socrates dan Imam Al-Ghazali lebih dua ribu tahun yang lalu, tidak mereka? Saya fikir anda akan bersetuju dengan itu, sebaik sahaja anda telah membaca kenyataan ini oleh Herbert Spencer dari beliau esei, “The Falsafah daripada gaya,” diterbitkan pada tahun 1852 (Spencer, bahasa yang banyak terlalu akademik dan padat, Jadi biarlah saya menterjemah):
Prinsip-prinsip penting untuk menulis dan rhetoric yang dianjurkan. Tetapi mereka harus diatur di bawah satu-satu prinsip yang unifies mereka semua ke dalam kelompok yang boleh difahami dengan jelas. Jika mereka, maka semua prinsip-prinsip penulisan dan rhetoric yang akan menjadi jauh lebih mudah untuk belajar dan menggunakan.
Contoh kedua adalah Profesor Wayne C. Booth, pihak berkuasa yang diiktiraf secara meluas rhetoric dan bertulis daripada Universiti Chicago. Pada tahun 1967, Booth mengadu tentang kekurangan merupakan salah satu prinsip utama dalam rhetoric dan penulisan:
“Apakah teori, di mana akan kaedah-kaedah yang praktikal…? . . . . tidak membantu dalam menentukan hujah apa mungkin menarik bagi anda, duduk di sana dalam semua particularity anda atas Majlis yang tertentu. ”
Booth adalah mengadu tentang tiada yang tiada teori Rhetoric yang akan mengambilkira senario moden: dalam erti kata lain, manakala Rhetoric boleh bercakap tentang “pujukan” sebagai prinsip penting (tanpa membekalkan satu proses bagi melaksanakan, dengan cara itu), bahawa tidak cukup baik untuk lelaki yang moden kerana terdapat banyak keperluan itu pergi luar idea pujukan.
Contoh ketiga untuk memberi kami bukti tiada prinsip utama dalam penulisan juga datang dari kalangan pendidik yang profesional.
Pada tahun 1994, Robert J. Connors, guru menulis dan Sarjana di Universiti yang berprestij (St. Martin’s), menerbitkan esei atau artikel, “krisis dan penawar dalam kajian komposisi: sejarah.” Di dalamnya, Connors menunjukkan bahawa sejarah pengajaran menulis di Amerika telah dikesan siri krisis dan panaceas sementara. Dalam erti kata lain, seseorang atau organisasi beberapa hollers “Krisis!” dan seseorang atau beberapa Kumpulan yang datang dengan penyelesaian sementara yang mendapat perhatian dan pembiayaan untuk 10-25 tahun, tiada hasil yang kekal. Dan kemudian, tidak akan anda tahu, dalam kitaran bermula sekali lagi dengan bantahan seterusnya “Krisis!”
Bermula pada tahun 1840-an ini, America telah dikitar melalui krisis dan panaceas yang melibatkan Literasi, buku-buku teks dan buku-buku panduan, pengajaran keadaan, matlamat sosial dan tugas, kemahiran hidup dan proses pembelajaran, komunikasi, semantik dan abstraksi tangga, struktur linguistik, rhetoric, kembali kepada asas-asas, generative grammars, proses penulisan, penyelidikan bertulis, psikologi kognitif dan logik, dan wacana komuniti. Apa yang sedang berlaku sekarang dalam pengajaran menulis seolah-olah selektif kita masuk dan keluar dari semua krisis dan panaceas tersebut.
Jadi apakah prinsip utama yang hilang? Di sini adalah:
Apa yang baru kepada pembaca
Jika penulisan anda tidak baru kepada pembaca, maka ia hanya tidak kira, betul-betul?
Tetapi kita perlu menyedari bahawa “apa itu baru” mempunyai makna yang hanya apabila berpasangan dengan “Apakah lama.” Dan yang berguna sahaja Bilakah kita menyedari bahawa kita boleh melakukan perkara-perkara yang hanya lima apa yang ada lama agar ia menjadi sesuatu yang baru:
Belakang
Tambah
Tolak
Tolak
Menyusun semula
Mereka adalah pilihan NewView 5. Dan mereka tidak diajar dalam buku teks atau bilik darjah.
Tetapi mereka di tempat kerja sepanjang masa dalam esei yang diterbitkan, minda editor, cerita pendek, novel, puisi, dan segala-galanya lain ditulis dan diterbitkan.
Mengambil cerita-cerita yang diterbitkan, sebagai contoh, sama ada pendek atau panjang. Jika anda mencari ia, anda boleh melihat dalam setiap seorang daripada mereka yang kukuh nilai OldView dinyatakan awal dalam cerita sama ada dengan atau tentang watak utama dan yang akhir OldView DITERBALIKKAN untuk NewView yang. Setiap masa. Check it out. (Hubungi saya jika anda perlukan bantuan.)
Dengan bahan bacaan yang diterbitkan, OldView yang dinyatakan agak cepat dan sebaliknya NewView tidak lama lagi mengikut ia. Maka sokongan yang terperinci untuk NewView yang disediakan, dan kesimpulan yang kelihatan untuk masa hadapan, biasanya.
Mengapa Adakah ini konsep mudah lima jenis newness yang tidak diajar di sekolah-sekolah?
Saya mempunyai idea, tetapi ia tidak kira. Apa tidak penting adalah bahawa ia harus.
Pernah mendengar Majlis pada penulisan?
Baik, mereka secara rasmi hollered “Krisis bertulis!” dalam kenyataan akhbar pada 25 April 2003.
Apa pula yang mereka mencadangkan untuk lakukan? Membuang lebih banyak wang dan orang pada masalah, melakukan perkara yang sama seperti pada masa lalu, tetapi dengan peralatan yang lebih ramai, lebih banyak wang.
Sebagaimana yang mereka katakan terakhir Sesame Street, apa yang tidak kena dengan gambar ini?
Pada tahun 2007, Persatuan pendidikan negara mengeluarkan statistik ujian 2005 yang menunjukkan empat daripada lima senior high school masih tidak dapat menulis pada tahap mahir (keputusan sama seperti tahun 1998 hingga 2002), yang bermakna mereka tidak dapat melakukan penulisan Kolej.
Jadi, Adakah kita akan terus melalui kitaran “krisis dan penawar”? atau cuba penyelesaian NewView?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *