Sistem Chakra – memahami seimbang chakra yang

Sistem Chakra – memahami seimbang chakra yang

Cara terbaik untuk memahami sistem chakra ini adalah untuk berfikir seperti rangkaian saluran tenaga dan Pusat tenaga yang wujud di antara aspek-aspek fizikal dan rohani bagi kesihatan manusia. Titik chakra yang sebenar yang terdapat di seluruh badan dalam surat-menyurat dengan saraf pusat dan bahagian-bahagian yang penting dalam sistem endokrin.

Sementara belum diterima oleh perubatan Barat, sistem Madara adalah merupakan sebahagian daripada Akupunktur dan kajian-kajian lain yang telah terbukti. Pengetahuan Madara adalah mengikut teks-teks Veda yang purba, ditemui beribu-ribu tahun yang lalu.

Pada asalnya, seimbang chakra ini telah dianggap sebagai pusat kesedaran. Hari ini, kebanyakan penerangan rujuk seimbang chakra sebagai mata “kuasa” atau “tenaga”.

Kajian sistem esoterik ini berterusan hingga ke hari ini, dan teori-teori moden termasuk penemuan-penemuan yang dibuat Tempahan abad ke-20. Terdapat banyak sekolah-sekolah pemikiran sistem chakra manusia di sekitarnya, dan cita-cita yang tertentu dan fungsi berbeza sedikit dari satu kaedah pengajian yang lain.

Walau bagaimanapun, tidak seperti banyak rohani kajian lain, percanggahan jarang menyebabkan pertikaian yang pahit. Ia umumnya diterima bahawa, kerana manusia terus berkembang, sistem chakra boleh berkembang dan berubah merentasi masa generasi.

Kerana sistem chakra ini banyak didorong oleh kuasa pemikiran dan kesedaran, peserta boleh menikmati manfaat luar biasa walaupun dari pendedahan yang minimum. Ilmu chakra boleh diintegrasikan ke dalam regimen Kesihatan mana-mana, apa-apa amalan agama, dan mana-mana kajian rohani. Anda tidak perlu kebenaran guru mana-mana, atau ijazah Kolej untuk memulakan reaping ganjaran besar yang mempunyai pengetahuan kuno dan indah ini, satu majlis khas.

Kebanyakan atur cara Yoga akan memberikan pengenalan yang praktikal untuk seimbang chakra ini. Di samping itu, Terdapat sejumlah pernafasan dan senaman visualisasi yang akan membantu anda kenal dengan sistem chakra.

Banyak bentuk purba kerohanian memeluk ilmu chakra pada beberapa tahap. Anda juga boleh mengalami aliran tenaga chakra melalui kajian Metafizik batu semi-precious dan pemeriksaan Kristal falsafah penyembuhan.

Saya cadangkan anda menerokai sumber-sumber maklumat yang pelbagai untuk belajar khusus sistem chakra, dan fokus kandungan yang bergema dengan gerak hati anda. Jangan menjadi taksub dengan butir-butir kecil dan pastikan anda memberi tumpuan kepada mempunyai pengalaman peribadi dan bukannya sekadar mengumpul fakta-fakta dan statistik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *