Sistem berasaskan dulang pemutihan gigi

Sistem berasaskan dulang pemutihan gigi

Ada apa-apa seperti senyuman putih. Ia menyampaikan kepada kesihatan yang baik di dunia dan keyakinan. Jadilah masa Bilakah senyuman putih yang mempesonakan hanya dapat dilihat pada permaidani merah, tetapi tidak ada lagi. Semalam Terdapat beratus-ratus pemutih gigi tersedia di pasaran. Julat produk ini pada harga dari beberapa ringgit sehingga beratus-ratus ringgit. Anda boleh mempunyai gigi yang pemutihan dilakukan oleh doktor gigi di pejabatnya pada kira-kira satu jam, atau anda boleh membeli satu Gigi Pemutihan Sistem dari doktor gigi anda untuk digunakan di rumah. Di Pejabat laser gigi pemutihan boleh kos $600.00 bagi satu sesi. Jika anda tidak mempunyai satu ikatan wang untuk dibelanjakan dan anda tidak perlu melihat keputusan serta-merta, kemudian pemutihan gigi di rumah mungkin untuk anda. Yang paling popular di rumah gigi pemutihan sistem adalah dulang yang berasaskan sistem.

Doktor gigi anda akan melakukan pemeriksaan yang teliti anda gigi dan gusi sebelum memulakan rawatan pemutihan gigi anda. Dia akan mahu memastikan gigi dan gusi yang sihat, yang akan membantu untuk mengurangkan kesan-kesan sampingan yang mungkin menyakitkan. Jika anda mempunyai receding gusi anda berada di lebih risiko untuk mengalami kesakitan gusi bila menggunakan rawatan dulang.

Anda akan perlu untuk menentukan jika anda akan whiten gigi atas dan bawah. Jika anda hanya mempunyai satu dulang gigi yang dibuat dengan harga yang jauh lebih rendah berbanding jika anda mempunyai dua dibuat. Ia adalah yang terbaik untuk pergi ke depan dan whiten kedua-duanya pada masa yang sama. Anda tidak mahu mempunyai sekumpulan bijak putih gigi atas dan gigi bawah kuning kotor – tidak lihat yang baik. Doktor gigi anda akan juga memberitahu anda bahawa apa-apa restorations gigi yang anda hadapi akan tidak whiten. Jika terdapat perbezaan ketara jelas yang anda mungkin telah memilih untuk pemulihan yang digantikan apabila tahap pemutihan yang dikehendaki telah dicapai.

Untuk membantu anda melihat perkembangan anda doktor gigi anda akan menentukan naungan gigi anda semasa pada carta. Dengan cara ini apabila anda kembali untuk pemeriksaan anda akan dapat melihat berapa banyak whiter yang gigi anda. Doktor gigi anda akan membawa gambaran gigi atas dan bawah. Tanggapan ini akan bertukar menjadi jelas lembut dulang plastik yang fleksibel. Dulang ini akan dipotong supaya merangkumi setiap gigi, tetapi tidak garisan gusi.

Apabila anda melihat doktor gigi anda dan diberi dulang, biasanya beberapa hari selepas tayangan yang dibuat, doktor gigi akan memastikan jejak sesuai dengan baik dan selesa. Dia akan memberikan anda peroksida carbamide 10% gel untuk menggunakan dalam dulang. Mereka juga akan menunjukkan anda bagaimana untuk meletakkan gel dalam dulang dan bagaimana untuk mengelakkan daripada mendapat lebihan gel pada gusi anda.

Doktor gigi anda akan memberi anda arahan tentang berapa lama untuk pakai dulang. Sesetengah doktor mengesyorkan anda tidak memakai mereka untuk lebih daripada empat jam untuk mengurangkan kesakitan gusi yang berpotensi. Sesetengah orang akan dapat memakainya semalaman. Ia dicadangkan bahawa jika anda tidak boleh memakai dulang anda untuk sekurang-kurangnya empat jam anda tidak. Kurang daripada empat jam adalah satu pembaziran gel.

Kajian telah menunjukkan bahawa kesan gigi berdasarkan dulang pemutihan boleh bertahan dari satu hingga tiga tahun walaupun sesetengah orang melakukan sekali-sekala touch up untuk membantu mengekalkan gigi mereka putih sebaik mungkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *