Sista ovari semasa mengandung – 3 cara untuk mengecut sista itu secara semula jadi

Sista ovari semasa mengandung – 3 cara untuk mengecut sista itu secara semula jadi

Sista ovari semasa hamil amat bimbang untuk mana-mana ibu yang mengandung yang mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka yang belum lahir dan juga Kesihatan sendiri. Sista ovari semasa hamil tidak merupakan kejadian yang biasa dengan kira-kira satu dalam 1000 wanita yang mengandung dan isu-isu sista, jika anda akan dikenakan dengan sakit perut, loya dan muntah-muntah anda perlu bertanya doktor anda untuk ultrabunyi menentukan jika ia adalah untuk sista ovari dan berapa besar itu.

Jika ia adalah tertentu bahawa anda mempunyai sista yang menyebabkan sakit atau loya dan anda bimbang tentang pecah dan pembedahan semasa mengandung terdapat cara-cara yang anda boleh mengecut sista ovari secara semulajadi tanpa ubat-ubatan atau pembedahan.

Mengurangkan proses makanan

Makanan Berbungkus dan diproses adalah salah satu banes pemakanan moden yang mempunyai kesan yang besar pada tiap-tiap Bahagian Kesihatan dan kesejahteraan. Sista ovari dan kehamilan namun ia telah terbukti bahawa mereka boleh memporak-perandakan dengan baki hormon adalah punca di sebalik pertumbuhan sista ovari.

Jadi jika ianya makanan yang diproses dan tidak wajar membuat pilihan yang berbeza dan memilih alternatif yang segar. Tambahan, hormon dan bahan kimia yang makanan diproses yang sarat dengan cara ini tidak memasuki sistem anda dan kucar-kacir hormon anda sendiri!

Lakukan senaman yang lebih banyak

Kekurangan senaman sebab-sebab masalah untuk semua orang tetapi mengenai sista ovari ia juga boleh mempengaruhi bagaimana badan anda berurusan dengan sista ovari pada mereka sendiri. Senaman menguatkan badan secara semulajadi dan merangsang sistem imun anda dan sistem limfa anda yang kedua-duanya adalah penting untuk kesihatan anda dan mengawal tahap hormon.

Manfaat besar Walau bagaimanapun adalah bahawa anda akan jatuh berat badan yang mempunyai dua manfaat dalam mengurangkan tahap estrogen yang terlalu tinggi yang menyebabkan pertumbuhan sista tetapi akan juga membantu kesihatan anda dan kesihatan anda juga.

Mengurangkan tekanan anda

Ini mungkin cara yang kurang dikenali berurusan dengan sista ovari dan lelaki masalah-masalah kesihatan yang lain juga. Tekanan menyebabkan ketidakseimbangan hormon kerana persekitaran tekanan berterusan melepaskan banyak tekanan hormon kortisol dan norepinephrine yang tempoh masa dalam jumlah yang besar membawa kepada satu keadaan yang menyebabkan pembesaran sista.

Dengan mengurangkan tahap tekanan dalam hidup anda, anda sebenarnya boleh mengimbangkan hormon anda yang mempunyai manfaat tambahan selain daripada mengecut sista anda kerana ia akan meningkatkan sistem imun anda untuk melawan penyakit dan keuzuran untuk anda dan bayi anda. Oleh itu, pastikan anda mencari jalan untuk dan sista anda akan mula mengecut secara semulajadi dengan cara-cara semulajadi yang lain untuk mengatasi masalah sista ovari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *