Sisi baik dan buruk pembedahan Band Lap

Sisi baik dan buruk pembedahan Band Lap

Kebaikan dan keburukan pembedahan Band Lap
Jika anda berumur di antara 18 dan 60 hingga kira-kira 100 paun berat badan berlebihan, anda mungkin calon yang sesuai untuk pembedahan LapBand. LapBand ini adalah pembedahan kehilangan berat badan yang berjaya yang telah digunakan di Amerika Syarikat sejak tahun 2001. Kebanyakan pesakit yang menjalani prosedur lihat hasil. Dengan itu berkata, Semua prosedur pembedahan mempunyai Pro mereka dan cons.
Jadi, apakah kebaikan dan keburukan menjalani pembedahan LapBand?
Penurunan berat badan. Penurunan berat badan adalah kelebihan yang paling ketara untuk menjalani prosedur. Untuk pesakit-pesakit yang ramai, sistem LapBand tidak hanya digunakan untuk memperbaiki penampilan fizikal mereka, tetapi kesihatan mereka. Dalam banyak kes, pembedahan LapBand dianggap satu prosedur nyawa. Penurunan berat badan bergantung kepada keutamaan pakar bedah, saiz band, pilihan pemakanan yang sihat dan senaman.
Peningkatan Kesihatan. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ramai pesakit yang menjalani pembedahan Band Lap akan berbuat demikian untuk menyelamatkan nyawa mereka. Dengan kes-kes yang teruk obesiti, bermulanya awal kematian adalah mungkin. Apabila dimasukkan dengan betul, LapBand yang membawa kepada kehidupan yang lebih lama dan lebih sihat. Jika itu tidak mencukupi, kehilangan berat badan yang dikaitkan dengan pembedahan LapBand boleh membawa kepada kehilangan kencing manis dan berat lain-lain masalah kesihatan yang berkaitan.
Kebebasan. Dengan cara ini, kebanyakan pesakit LapBand disediakan dengan satu tahap kebebasan; kebebasan yang mereka pernah sebelum. Dengan mengikuti semua saranan doktor, berat semua tetapi dijamin. Sama ada anda kehilangan 50 paun atau 100 paun sepanjang masa, anda akan mempunyai lebih kebebasan untuk hidup anda. Ia mungkin akan menjadi perkara yang paling mudah, seperti berjalan menaiki tangga tanpa kehilangan nafas anda, yang akan meninggalkan anda dengan kegembiraan kebanyakan.
Pemulihan yang pendek. Sistem LapBand melibatkan kemasukan sebuah kumpulan muzik gastrik boleh laras. Terdapat tiada pemotongan atau mengokot daripada kantung perut. Ini bermakna masa pemulihan yang lebih pendek. Malah, kebanyakan pesakit membelanjakan kurang daripada 24 jam di hospital. Bukan sahaja pemulihan yang lebih pendek, tetapi terdapat risiko-risiko yang kurang komplikasi. Pada dasarnya Lapband pembedahan adalah lebih selamat berbanding pembedahan pintasan gastrik.
Boleh laras. Manfaat sistem LapBand adalah band yang boleh laras. Tidak semua badan bertindak balas untuk pembedahan atau LapBand itu dengan cara yang sama. Sebab itu, pelarasan adalah perkara biasa. Bahkan lebih baik ialah hakikat bahawa pelarasan boleh dibuat tanpa pembedahan. Pelarasan dibuat dengan band gelinciran, regurgitation, refluks asid, dan tiada penurunan berat badan.
Boleh diterbalikkan. Oleh kerana kantung perut memotong dan mengokot tidak terlibat dengan sistem LapBand, prosedur adalah 100% boleh diterbalikkan. Tidak seperti pelarasan, pembedahan adalah diperlukan untuk kumpulan pemindahan. Apabila dikeluarkan, perut anda akan kembali ke saiz biasa. Sebab-sebab bagi pemecatan termasuk masa di mana Kumpulan ini tidak lagi diperlukan untuk membantu dalam penurunan berat badan atau komplikasi yang pelarasan tidak membantu.

Syarat-syarat kelayakan. Malangnya, sistem LapBand cenderung untuk datang dengan banyak syarat kelayakan. Pakar bedah yang bertauliah tidak akan beroperasi pada orang. Walaupun anda adalah berlebihan berat badan, anda mungkin tidak layak untuk pembedahan LapBand. Dalam kebanyakan kes, pesakit perlu mempunyai indeks jisim badan (BMI) kira-kira 40, antara umur 16 dan 60, berada dalam Kesihatan yang baik, dan mempunyai kefahaman yang jelas tentang komitmen yang diperlukan untuk menurunkan berat badan.
Kos. Sangat sedikit prosedur perubatan yang berpatutan, tetapi anda mungkin terkejut dengan kos pembedahan LapBand. Secara purata, prosedur bayaran $15,000 hingga $20,000 di Amerika Syarikat. Jika anda dilindungi oleh insurans perubatan, hubungi pembekal anda. Sesetengah pembekal insurans meliputi kos pembedahan bariatric. Jika tidak, menjimatkan wang dengan mengurangkan perbelanjaan, mencari pakar bedah yang berpatutan, dan bertanya tentang pelan pembayaran.
Seperti yang anda lihat, sistem LapBand mempunyai banyak kebaikan dan keburukan. Dalam kebanyakan kes, kebaikan mudah melebihi kontra. Jadi, jika anda mengalami obesiti yang teruk atau fobia, menjadualkan janji temu berunding dengan seorang pakar bedah LapBand. Jika anda akan dianggap sebagai calon yang layak, gaya hidup yang sihat adalah hanya beberapa bulan jauhnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *