Sinergi kunci untuk kesihatan

Sinergi kunci untuk kesihatan

Bahan kimia dan nutrien berfungsi di dalam badan seperti nada mengharmonikan pada piano, dan begitu juga kepada orang yang bagaimana berbeza akan bekerja dengan baik dengan satu sama lain. Seluruh alam semesta seolah-olah suatu rombakan semula kepada atas dirinya.

Cara dua perkara yang bekerja bersama-sama yang dipanggil sinergi, dan matematik benar-benar akal. Bayangkan bahawa vitamin C tidak badan ditambah baik 1 dan besi itu terlalu tidak badan ditambah baik 1.

Baik dengan seberapa segera seperti yang anda menggabungkan vitamin C dan besi ke dalam makanan yang sama mereka berdua tiba-tiba berfungsi lebih baik. Jadi bukannya sama 1 plus 1 2 yang anda mendapati ia juga sesuatu yang lebih suka 10.

Vitamin C membantu badan metabolisme besi, dan semua orang tahu bahawa besi akan bertukar menjadi Sabit yang akan membawa oksigen seluruh badan makan semua di otot-otot, organ-organ dan tisu. Yang hanya satu contoh sinergi, tetapi ia sebenarnya berlaku sepanjang masa.

Likopena ditemui di dalam tomato pada tahun 2003 sebagai satu keajaiban hati Kesihatan nutrien. Jadi terdapat tambahan yang dibuat daripada barang-barang dan orang-orang yang mula membelinya, tetapi kemudian ia menyedari likopena sebab adalah sangat berkesan dalam mempromosikan sihat hati adalah kerana ia telah dipasangkan dengan semua fitokimia lain dalam tomato.

Jadi jika anda mengambil pil vitamin E anda atau anda Vitamin C anda benar-benar tidak mendapat manfaat yang sama yang anda akan jika anda hanya telah makan badam beberapa atau oren untuk. Alam semulajadi telah mencipta multi-vitamins yang paling berkhasiat dan Supplemen Kesihatan di bumi, dan mereka semua yang ada di sekeliling anda.

Anda hanya perlu makan jumlah yang pelbagai makanan yang sihat dan anda akan mula perasan perubahan pada kesihatan anda. Orang gila tentang idea bahawa mungkin ada pil yang tunggal yang menyediakan kesihatan yang menyeluruh, tetapi ini adalah hanya bodoh.

Tempahan mereka vitamin dan mineral tambahan yang anda telah mengambil tidak bahkan melakukan separuh sepertimana mereka mendakwa. Bagi sebahagian besar, ia adalah jauh lebih berkesan hanya makan makanan yang sihat.

FDA sentiasa adalah dipeta piramid makanan, cuba untuk menarik keluar dengan cara yang lebih menarik. Tetapi perancangan umum mereka masih adalah satu yang baik; kecuali anda tidak mahu hidup lebih daripada karbohidrat.

Anda boleh, tapi makan dua kali lebih banyak roti daripada apa-apa lagi mungkin tidak menyimpan banyak ruangan bagi buah-buahan dan sayur-sayuran. Buah-buahan dan Vegies adalah di mana anda mempunyai semua nutrien sihat yang membantu badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *