Simulator taufan

Simulator taufan

Sambil berjalan melalui pusat membeli-belah tempatan saya menemui Simulator taufan. Semata-mata $2 anda berjalan ke sebuah tempat yang bersaiz almari, Menjubin, klik pintu yang ditutup dan akan di “taufan.” Angin simulator mula perlahan-lahan dan kemudian bangsa ke 78 mph. WOW! Orang luar boleh melihat rambut pencari keseronokan yang terbang dan cekikikan soundless yang abounding. Ia adalah menyeronokkan walaupun pendek tinggal.

Masyarakat mempunyai simulator taufan sendiri yang sering bertiup kanak-kanak terus ke dalam bilik darjah kita. Ia dipanggil “hidup” dan ia adalah seperti simulator taufan yang hanya berlangsung banyak lagi dan sering tidak menyeronokkan hampir banyak. Pusat Nasional pada keluarga Homelessness mendapati kanak-kanak Amerika satu dalam 50 akan kehilangan tempat tinggal. Ekonomi adalah membuat masalah menjadi lebih teruk.

Mike Cleary, wartawan bagi Selatan Florida matahari-Sentinel dilaporkan Tempahan bahawa terdapat kira-kira 50,000 Taman tinggal di Florida. Angka-angka ini telah dikumpul semasa temu bual dengan Shirley Favali Pusat Khidmat Broward dan Patricia Mantis Broward County pakatan untuk Homelessness akhir. Dianne Lee Sepielli, Daerah Broward, Lembaga Pengarah sekolah FL Penyelaras pendidikan tinggal menganggarkan kira-kira 1,600 tinggal Taman berdaftar di Broward County. Claudia Tuck, Pengarah Bahagian Perkhidmatan manusia County Palm Beach anggaran kehilangan tempat tinggal kanak–kanak 953 yang berdaftar dalam sistem sekolah Palm Beach County, FL.

Selain kanak-kanak yang mengalami tidak terjamin kerana tiada tempat tinggal, Terdapat beribu-ribu kanak-kanak di rumah-rumah yang akan menghadapi dan mengatasi tekanan ibu bapa yang berkhidmat dalam tentera. Pelbagai penggunaan dan pemisahan yang dicipta oleh konflik di Iraq dan Afghanistan adalah sering tidak diperkatakan. Walau bagaimanapun, anda tube.com dan Surat khabar sering melaporkan kejutan Majlis keluarga tentera. Ianya kemudian anda boleh melihat betapa banyak kanak-kanak ini telah telah memegang dalam emosi ketika cuba untuk berfungsi dalam kelas kami.

Kerja kelas setiap tahun di seluruh negara akan dimuatkan dengan nama-nama kanak-kanak yang telah berpindah lagi lagi – kali ini ke kawasan kami dan kelas kami. Angin perubahan membawa kanak-kanak yang hidup tanpa ibu-bapa mereka, yang tinggal dengan ibu-bapa angkat, yang tinggal dalam kereta, khemah-khemah, Wakaf, dan yang sama pergi tanpa makanan atau mempunyai makanan yang mencukupi, dan biasanya yang pergi tanpa penjagaan kesihatan. Ada ibu bapa di penjara. Membesar mereka datang cepat dan keras. Ia tidak numerik; ianya tidak menyeronokkan; dan ianya kejam.

Dalam 1950’s yang pendidik digunakan sebuah filem pendek bertajuk, “A Meja untuk Billy”. Filem memberitahu nasib seorang pelajar muda yang ibu bapa mereka adalah pekerja asing – Billy tidak pernah benar-benar mempunyai kaunter untuk memanggil dirinya sendiri kerana dia sentiasa bergerak. Billy tidak pernah mempunyai apa-apa tetap – tiada rumah, tidak ada sekolah, kawan-kawan tidak banyak. Tidak perlu dikatakan, Billy tidak kelihatan sangat gembira dalam filem. Di akhir filem, apabila Pengarah panned Billy Meja kosong, penonton adalah meninggalkan tertanya-tanya, “Apa yang berlaku kepada Billy?” Kami tidak pernah mendapati.

Jadi apa yang ia benar-benar suka bagi pelajar muda yang akan dihadapi dengan berunding bangunan baru, angka kuasa baru, rakan-rakan baru, peraturan baru… bukan sekali tetapi sering manakala pada masa yang sama menghadapi dan mengatasi tekanan ini tidak dapat dibayangkan di luar bilik darjah?

Guru-guru tidak boleh mengenali kanak-kanak yang bermasalah ini kerana ia mudah untuk melihat mereka dan rasa semua baik. Mereka meletakkan satu barisan yang berani. Mereka akan malu tentang keadaan mereka. Mereka menyembunyikan murahan yang mereka dapatkan daripada kanak-kanak lain dan bimbang mereka mengalami tertanya-tanya bagaimana mereka akan mendapat. Kebanyakan masa mereka mengambil tanggungjawab orang dewasa cuba untuk menggalakkan ibu bapa mereka. Sebagai pendidik, kita adalah tentera di barisan hadapan dalam masyarakat yang bertamadun. Ia kekal menjadi tanggungjawab kami untuk menjangka dan mengurangkan kebimbangan dan tekanan yang mempunyai pelajar-pelajar dan membantu mereka mengasimilasikan ke bilik darjah kami. Berikut adalah beberapa cara untuk menjawab beberapa soalan-soalan yang unvoiced.

Jadual masa untuk kanak-kanak untuk melawat persekitaran baru mereka. Melawat seluruh sekolah dan Taman. Kanak-kanak adalah sangat konkrit dalam pemikiran mereka. Ia boleh menjadi sangat hantar ke sebenarnya tapak dan melihat seluruh sekolah baru. Mengambil gambar kanak-kanak dalam persekitaran yang baru itu adalah sesuatu yang boleh digunakan untuk membuat buku mini-memory lawatan beliau. Ia adalah sesuatu yang memegang dan sesuatu yang boleh kembali membaca. Ia boleh dikongsi dengan keluarganya.

Memperkenalkan kanak-kanak kepada pembuat peraturan baru. Meluangkan masa untuk bertemu kakitangan seluruh sekolah bermula untuk membuat sekolah rumah Nya yang jauh dari rumah. Apabila kanak-kanak mempunyai peluang untuk membina hubungan dengan tokoh-tokoh berkuasa yang baru, untuk melihat mereka dan dialu-alukan oleh mereka, mereka mula berasa sebahagian daripada pasukan sekolah yang baru. Pastikan kanak-kanak memahami bahawa sekolah adalah tempat yang selamat di mana orang dewasa boleh membantu dengan banyak masalah. Ia adalah tempat di mana orang dewasa akan mendengar dengan belas kasihan.

Merancang peluang-peluang baru kepada para pelajar untuk bekerjasama dengan rakan-rakan sekelas yang lain akan membantu mereka mengenali antara satu sama lain. Beberapa orang guru meminta seorang rakan sekelas yang veteran untuk menjadi mentor atau buddy yang khas untuk kanak-kanak yang baru. Kadang-kadang buddy Khas tahu lebih baik daripada sesiapa sahaja kebimbangan kanak-kanak yang baru. Kakitangan perlu membuka telinga untuk murahan atau menjauhi dari rakan-rakan sekelas yang lain.

Menyediakan kanak-kanak dengan penjelasan cara bilik darjah beroperasi adalah penting. Apakah kaedah? Apakah Jadual? Menyediakan pelajar baru dengan maklumat ini boleh membantu dia mendapatkan re-organized. Ia mungkin dianggap “pelajar baru perakuan hak dan tanggungjawab.”

Memberi perhatian yang rapat kepada semua pelajar sepanjang masa. Dalam persekitaran dengan cepat berubah hari ini kanak-kanak mungkin yang selamat dalam satu rumah satu hari, tiada tempat tinggal yang lain, atau parentless hari-selepas-esok. Menyedari perubahan tingkah laku setiap hari boleh membantu menentukan keadaan seorang kanak-kanak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *