Silika dan manfaat kesihatan hablur kuarza

Silika dan manfaat kesihatan hablur kuarza

Terdapat banyak silika di Kerak earths. Silika organik adalah sesuatu yang tidak sukar untuk mencari dan apabila diambil dalam jumlah yang betul dalam diet harian kita akan mendapat manfaat kesihatan Bijaksana. Ia meningkatkan kekuatan tulang dan membantu dalam pertumbuhan cartilages. Organik silika digunakan dalam rawatan artritis.

Badan kita mengandungi kuantiti yang besar bagi silika yang secara beransur-ansur berkurangan kerana kami mendapat lebih tua dan Inilah sebab utama mengapa kebanyakan orang tua yang mengalami arthritis. Kekurangan silika bermaksud kekurangan kalsium dan oleh kerana yang tisu kami kehilangan sifat anjal. Tisu-tisu penghubung badan kita mengandungi silika yang menjadikan tisu-tisu yang lebih kukuh dan fleksibel. Jika kita mengambil jumlah silika yang diperlukan dalam diet harian kita, ia sememangnya dapat manfaat kami rambut, kuku dan sendi, menjadikan ia lebih kukuh. Di samping itu, ia akan menjadikan kulit cahaya dan membuat kita kelihatan muda kami.

Kehadiran silika juga didapati dalam tumbuh-tumbuhan yang berbeza dan herba dan pelbagai tumbuhan makanan lain seperti oat, beet gula, beras dan gandum. Makanan tumbuhan yang paling biasa yang mengandungi silika adalah Horsetail. Kita juga boleh mendapat banyak silika dari gelap sayur-sayuran hijau, Strawberi, avocados, salad dan timun. Di samping itu silika boleh juga didapati dalam air yang keras. Tumbuh-tumbuhan dan air secara umumnya mengandungi silika dalam jumlah yang kecil dan ini akan hilang apabila makanan yang diproses sangat.

Silika memainkan peranan yang penting dalam membaik pulih, sokongan dan badan berfungsi dengan baik. Silika adalah amat perlu bagi kewujudan kalsium dalam badan kita dan hanya kerana silika, kalsium boleh menjalankan tugasnya dengan betul. Silika juga memainkan peranan penting dalam menghalang kita daripada mendapat penyakit-penyakit berbahaya otak seperti Alzheimer dan pelbagai otak tersebut yang melibatkan penyakit kerana ia membuang aluminium yang terkumpul dalam badan kita. Selain artritis, silika ini juga sangat berguna dalam merawat osteoporosis kerana ia membolehkan kalsium dalam badan kita berfungsi dengan baik.

Kalsium seterusnya adalah amat perlu untuk tulang yang kuat. Bukan sahaja silika membuat kami tisu penghubung yang kuat, tetapi juga ia menguatkan rambut, kuku, darah, tisu-tisu adipos, kulit, saluran darah dan kami cartilages. Juga kecederaan tulang seperti retak atau patah serta terkoyak tisu ligamen atau cartilages juga dilayan dengan bantuan silika. Oleh itu ia adalah makanan tambahan yang baik untuk lelaki dan wanita yang menyertai aktiviti sukan yang berbeza atau untuk pembina badan. Oleh itu ia adalah bantuan yang besar untuk rakyat penuaan kerana ia mudah merawat artritis yang dan pelbagai masalah lain yang berkaitan dengan tulang.

Dalam pasaran, silika organik adalah tersedia dengan nama Silicum G5. Silicum G5 ini benar-benar diuji oleh para saintis dan diisytiharkan sebagai hypo allergenic dan selamat. Oleh itu orang harus memastikan bahawa mereka Pengambilan suplemen ini untuk memastikan tubuh mereka sihat supaya mereka tidak perlu menghadapi sebarang masalah dalam usia mereka. Dengan pengambilan kerap makanan tambahan ini anda tidak pernah merasa bahawa anda akan mendapat lama dan yang lagi satu lagi kelebihan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *