Sijil-sijil pendidikan kesihatan

Sijil-sijil pendidikan kesihatan

Sijil-sijil pendidikan kesihatan membolehkan pengamal untuk merekabentuk, melaksana dan menilai aktiviti-aktiviti penjagaan kesihatan yang boleh meningkatkan tahap kesihatan dan kesejahteraan pelanggan mereka, dan untuk mengajar orang lain dalam bidang pengajian mereka.

Untuk menjadi seorang disahkan Kesihatan Pendidikan pakar (CHES), salah satu mesti memenuhi standard kekompetenan yang ditetapkan oleh Suruhanjaya kebangsaan bagi Credentialing Pendidikan Kesihatan, serta lulus pemeriksaan CHES yang. Pensijilan profesional menunjukkan kemahiran dan kecekapan, dan sijil-sijil pendidikan kesihatan sering diminta oleh profesional bagi pembangunan pendidikan yang berterusan.

Banyak pekerjaan dalam industri penjagaan kesihatan yang memerlukan atau suka pemohon untuk memegang Sijil pendidikan kesihatan atau ijazah dalam bidang Sains Kesihatan; mereka boleh meningkatkan julat gaji dijangka mana-mana pengamal penjagaan kesihatan. Dengan pendidikan penjagaan kesihatan yang sesuai, profesional dibenarkan untuk bekerja di pusat-pusat kesihatan komuniti, sekolah, kolej, perniagaan, agensi-agensi kerajaan, hospital, swasta, dan kemudahan-kemudahan penjagaan kesihatan yang lain. Individu yang memiliki sijil pendidikan kesihatan boleh mendapatkan kerjaya dalam pelbagai jawatan, penganjur Kesihatan, guru, pengurus program Kesihatan, pendidik pesakit, pakar pencegahan, pakar pemakanan, jurulatih dan lain-lain yang pelbagai.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sijil pendidikan kesihatan dan sekolah Sijil Pendidikan Kesihatan, atau bahkan Kesihatan Pendidikan sijil dalam talian, berasa bebas untuk mencari tempat dijumpai pilihan yang banyak dan mengambil langkah pertama ke arah kerjaya baru, penjagaan kesihatan!

Penafian: Di atas adalah gambaran umum dan mungkin atau mungkin tidak menggambarkan amalan-amalan tertentu, kursus dan/atau perkhidmatan yang berkaitan dengan mana-mana satu dilakukan tertentu yang atau tidak diiklankan di laman web kami.

Hakcipta Terpelihara 2007 – Hakcipta Terpelihara oleh komunikasi positif Media, Inc.

Notis: Penerbit adalah bebas untuk menggunakan artikel ini untuk ezine atau laman web, artikel disediakan dicetak semula dari kesemua aspeknya, termasuk hak cipta dan Penafian, dan semua Pautan kekal utuh dan aktif.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *