Sihat dan manis alternatif kepada gula-gula

Sihat dan manis alternatif kepada gula-gula

Gula-gula adalah sesuatu yang kanak-kanak suka makan. Kami cuba untuk mencari pelbagai jenis, tetapi biasanya kita gagal untuk membeli orang-orang yang sihat. Terdapat alternatif yang benar-benar sihat dan manis untuk gula-gula yang akan pasti dinikmati oleh anak-anak dan kita semua.

Kenapa gula-gula yang tidak sihat?
Sebahagian daripada kita akan ketagih gula-gula. Selama ini, gula-gula telah dijadikan salah satu makanan ringan yang paling umum dan popular. Gula-gula adalah tinggi gula dan kandungan lemak, yang menyebabkan obesiti bukan sahaja kanak-kanak tetapi juga orang dewasa. Pada masa kini, masalah ini adalah di luar kawalan. Di Amerika Syarikat, lebih 190 juta orang gemuk atau obesiti berat badan berlebihan dan kanak-kanak mempunyai tiga kali ganda dan terus meningkat sejak tiga dekad yang lalu. Perbelanjaan perubatan bagi obesiti adalah menggalakkan dan beban yang semakin bertambah setiap tahun. Saya telah memerhatikan bahawa senarai runcit pengguna lain termasuk gula-gula yang tidak sihat yang membuat saya sedih yang mengetahui bahawa ia akhirnya akan mengurangkan jangka hayat.

Kami tertanya-tanya mengapa kita berasa lapar begitu cepat selepas 2 pek daripada gula-gula. Sebab untuk ini adalah bahawa gula-gula yang biasanya mengandungi kalori kosong dengan tiada nilai pemakanan. Bahan-bahan ini biasanya meliputi makanan mewarna, semua jenis gula (maltose, dextrin, dextrose dan fruktosa), asid, tiruan, perisa dan pengawet. Gula-gula tidak buruk apabila dimakan secara sederhana, tetapi jika anda akan ketagih padanya, anda Kesihatan adalah risiko.

Apakah alternatif yang sihat dan manis?
Buah-buahan adalah alternatif yang sihat dan kebanyakan orang dan kanak-kanak suka buah-buahan juga. Secara umumnya, buah-buahan mempunyai vitamin yang tinggi dan kandungan lemak yang rendah. Terdapat pelbagai pilihan untuk memilih daripada bergantung kepada apa yang anda atau anak-anak anda suka. Anda boleh makan buah-buahan dengan sendirinya atau anda boleh menetapkan untuk salad buah-buahan sebagai snek anda.

Alternatif lain adalah popsicles buah-buahan yang akan memuaskan hati anda gigi manis. Mereka adalah lazat dan manis, lagi sihat dan sangat ringan. Mereka akan mudah untuk membuat. Hanya mengambil jus buah-buahan dan Tuangkan ke dalam dulang kiub ais satu. Pembekuan selama beberapa minit, tambah sebuah tusuk gigi di tengah-tengah dan membekukan beberapa lebih. Setelah beku, mengambil dan berkhidmat apabila diperlukan. Anda pasti akan menikmati ini melayan sihat cepat.

Alternatif seterusnya adalah buah-buahan kering Andainya. Mereka mungkin tidak mempunyai vitamin seperti banyak sebagai buah-buahan segar tetapi mereka mempunyai jumlah serat yang besar. Anda boleh memilih dari raisins, prunes, aprikot kering kering epal, mangga Kering, dan sebagainya.

Alternatif terakhir yang disyorkan untuk gaya hidup yang sihat adalah sebuah bar tenaga buatan sendiri. Termasuk bahan-bahan: kacang tanah, biji bunga matahari kernels, raisins, oatmeal belum masak, bijirin beras yang digoreng Kering, mentega kacang, sedikit gula perang, sedikit Sirap jagung dan satu sudu teh vanilla. Campurkan kacang tanah, bunga matahari benih, raisins, oatmeal dan beras bijirin. Kemudian di dalam mangkuk lain, Campurkan gula perang, mentega kacang dan Sirap jagung, dan kemudian gelombang mikro mereka. Mengambil mereka bentuk ketuhar gelombang mikro, tambah vanilla dan kemudian tuangkan pada Cucian dalam bahan-bahan. Kacau mereka sehingga ia bersalut baik. Dan kemudian tuangkan dalam pan dan ditetapkan di dalam Jadual untuk satu jam dan anda akan dilakukan.

-Alternatif yang sihat pasti akan mengubah gaya hidup anda sihat dan hidup lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *