Sifat-sifat watak yang betul untuk Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Sifat-sifat watak yang betul untuk Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Memohon ke Sekolah Perniagaan? Ya, saya tahu apa rasanya. Anda perlu banyak fokus dan kadang-kadang satu-satunya cara yang anda boleh faham permohonan ini adalah benar-benar rosak beberapa komponen dan konsep kepada bahagian-bahagian. Sebagai contoh, pernah berfikir tentang bagaimana anda extracurriculars, kisah hidup dan pengalaman kerja adalah sebahagian daripada gambar besar? Anda perlu benar-benar memberi kemasukan pegawai sekeping anda Apakah sebagai seorang, berfikir itu sebagai Pembentukan sahsiah.

Mari kita PIN ia betul-betul di pantat. Anda benar-benar perlu menunjukkan kemasukan pegawai bahawa anda mempunyai ciri-ciri untuk berjaya.

Ia adalah penting bahawa anda tahu apa sekolah perniagaan anda pilihan adalah mencari pemohon yang. Jika anda tidak tahu, ia akan menjadi sukar untuk tenunan di antara sifat-sifat tersebut ke dalam aplikasi dan meyakinkan mereka kau satu. Percaya saya, tidak semua sekolah bisnes yang sama dan jika anda sudah menganggap bahawa mana-mana sifat akan memenuhi sekolah bisnes, kau mati salah. Semua program-program MBA atas mahu pelajar yang lulus dan menjadi newsworthy alumni satu hari; mereka mahu pemimpin-pemimpin yang kuat luar sana mewakili jenama alma mater mereka. Sama ada kewangan, perundingan, penjagaan kesihatan, atau sektor sosial, anda perlu menjadi satu kuasa yang dominan di sepanjang jalan dalam beberapa bentuk. Anda mungkin berfikir bahawa tidak setiap Sekolah Perniagaan peduli tentang kepimpinan cara Harvard tidak, tetapi setiap Sekolah Perniagaan sebenarnya adalah mencari pemimpin yang berpengaruh. Jika anda mempunyai sebarang kepentingan di dalam menjadi pemimpin satu hari, maka anda boleh melupakan menjadi alumni yang ketara.

Saya tahu saya membunyikan agak kasar tetapi inilah realiti perniagaan sekolah. Berfikir tentang hal itu, mereka mahu terus mempunyai jenama yang menakjubkan untuk terus menarik pemohon dari seluruh dunia. Ia adalah model perniagaan yang! Lagipun, ia adalah business school. Mereka punya untuk membuat wang, entah bagaimana, betul?

Saya akan meninggalkan anda dengan sifat-sifat yang anda perlu memikirkan tentang kerana anda Menyelam ke dalam proses permohonan. Jangan Hadkan diri anda ini, menggunakannya sebagai panduan dan terus mencari ciri-ciri yang anda merangkumi.

Bermotivasi
Emosi yang bijak
Keyakinan (tidak sombong)
Komunikasi
sedar diri
menawarkan dan bertimbang rasa

Jika anda menghadapi masalah mencari sifat-sifat, melayari beberapa laman web sekolah dan membaca tentang pelajar semasa. Ini adalah satu permulaan yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *