Sifat-sifat Metafizik Kemenyan

Sifat-sifat Metafizik Kemenyan

Kemenyan perkataan berasal daripada perkataan Latin fungsi yang bermaksud menulis. Pada dasarnya Kemenyan adalah kompaun dengan aroma yang mengeluarkan aroma menyenangkan apabila ia dibakar. Apabila khusus resins, herba, rempah dan minyak penulisan mereka akan menghasilkan aroma unik yang tertentu dan menyenangkan. Ia digunakan secara meluas untuk tujuan keagamaan di dalam agama Buddha, Hindu, Kristian dan sebagainya dalam upacara umum agama. Sami Buddha telah membuatnya seni digunakan sebagai rawatan untuk isu-isu perubatan yang banyak dan sakit kepala kepada kemurungan dan banyak Formula tarikh kembali beratus-ratus tahun dan masih dalam kegunaan harian.

Kemenyan telah digunakan berabad lamanya sebagai komponen untuk anda melarikan diri roh dan jiwa individu, penyembuhan badan dari kesakitan ghaib, memberi kesenangan kepada deria, pemerintah roh dan placating kuasa dewa, roh yang kekal atau ibu / bapa Tuhan. Sejarah penggunaan Kemenyan untuk sifatnya Metafizik tidak jelas, tetapi kami incense telah digunakan bagi tujuan Spiritual, mistik, Metafizik dan agama untuk beribu-ribu tahun. Penggunaan Kemenyan bagi pelbagai rohani dan adat istiadat niat adalah banyak dan cukup pelbagai, meliputi seluruh dunia.

Walaupun ciri-ciri Metafizik Kemenyan tidak lagi diiktiraf oleh komuniti saintifik, banyak aspek ubat-ubatan yang besar dan faedah-faedah kesihatan mempunyai. Walau bagaimanapun jika satu menyemak dengan koperasi yang banyak anda mungkin mendapati mereka telah gembira dan healed menggunakan aromatik botani perubatan sejak zaman purba. Terdapat penyelidikan yang holistik dan pembangunan yang berkaitan dengan aromaterapi dan penggunaan minyak yang telah mencadangkan beberapa keputusan yang luar biasa. Lavender adalah satu contoh yang amat ketara. Termasuk dalam ritual sihir atau aktiviti berkaitan Mantra penapisan rohaniah, perlindungan dan keamanan yang banyak, ia juga telah terbukti bahawa komponen-komponen dalam minyak lavender didapati berkesan dalam membunuh kuman dan juga sebagai satu insect repellant. Lavender dianggap paling lazim aroma yang menenangkan dan menumpukan perhatian minda dalam aromaterapi.

Ciri-ciri Metafizik tepat Kemenyan adalah satu topik yang boleh dibahaskan besar. Ia bergantung atas sangat pemikiran individu anda, dan juga betul-betul bagaimana Kemenyan yang digunakan. Kepercayaan yang paling asas ialah Kemenyan benar-benar kesan dan membantu set mood untuk individu atau Kumpulan. Bau telah disahkan untuk membawa kesan khas yang mendalam berkaitan dengan ingatan dan keadaan mental. Pengamal-pengamal kuasa minda yang pelbagai mempunyai kepercayaan bahawa kaedah ini benar-benar menyokong sesiapa dalam mencapai tenaga dalaman semulajadi mereka dengan membuka saluran yang di mana tenaga aliran dan juga membantu satu sampai masuk ke tahap kesedaran yang memuncak.

Secara amnya sebilangan besar pengamal percaya kebolehan ajaib yang tulen daripada Kemenyan. Orang-orang tertentu digubal komponen semula jadi semata-mata menyampaikan sumber tenaga bumi loji mereka datang dari. Selanjutnya, herba semulajadi, minyak wangi, serta Formula lain telah dikurniakan dengan kuasa-kuasa individu mereka sendiri, kaedah mereka sendiri individu menakjubkan mistik menyampaikan transformasi.

Berikut adalah senarai ciri-ciri penemuan beberapa wangian yang lazim dan mudah didapati.

Perlindungan: Bayberry, carnation Jenderam Hilir, Cedarwood, kayu manis, Copal, Dragon’s darah, Kemenyan, Bijaksana dan gaharu.

Pembersihan: Cedar, Copal, Eucalyptus, Jasmine, Lavender, Lemon, Bijaksana dan Sweetgrass.

Ramalan: Basil, Bay, cengkih, Damiana, Kemenyan, Jasmine, Orange dan Rose.

Nasib: Allspice, Basil, Kemenyan, oren, strawberi dan Violet.

Cinta: Amber, Copal, darah muda naga, Jasmine, Lemon, Musk dan Rose.

Kesihatan: Amber, carnation Jenderam Hilir, kulit kayu manis, Gardenia, Lavender dan mur.

Kejelasan mental: Basil, buah pelaga, Cedarwood, Lavender, Serai dan bijaksana.

Kekuatan: Carnation Jenderam Hilir, kulit kayu manis, Cypress dan Pine.

Keberanian: Basil, buah pelaga, Kemenyan, Musk dan Rose.

Kuasa: Cacia, Bay, Cedar, kayu manis dan darah muda naga.

Keharmonian & ketenangan: Angelica, Chamomile, Gardenia, Lotus, ungu lembut dan Ylang-Ylang.

Kebahagiaan: Amber, Bayberry, Honeysuckle, bunting dan Lavender.

Kekayaan: Allspice, Bayberry, cengkih, Honeysuckle, Jasmine, Mint, Musk dan Nilam.

Biasanya ini akan digunakan hampir tulen. Sesungguhnya ini terdapat pelbagai jenis campuran Kemenyan khusus untuk penggunaan tertentu yang premade dan sedia untuk anda. Beberapa mungkin boleh agak lebih mujarab Metafizik atribut apabila digabungkan, berbanding dengan aroma yang tunggal.

Campuran banyak bertujuan untuk beberapa tujuan lain seperti meditasi, penggunaan agama dan baru berumur. Untuk ini anda hanya perlu melakukan beberapa berhati-hati membeli. Anda boleh membaca Ulasan dan bercakap dengan seorang pakar. Kemahiran yang akan datang selepas beberapa latihan dan percubaan sendiri untuk melihat apa yang bekerja terbaik untuk anda dan menyampaikan keputusan yang anda cuba untuk mencapai.

Banyak Varieti dicipta untuk tujuan khusus, contohnya wangian bagi menarik kepada Tuhan tertentu, meningkatkan sumber tenaga komponen atau elemen dan untuk membantu keseimbangan tenaga kuasa tertentu zodiak mendaftar.

Ingat, buku panduan paling berkesan tentang apa-apa jenis perkara rohani atau Metafizik gerak hati anda sendiri niat dan inner.

Jika anda mempunyai apa-apa keraguan yang sentiasa berunding dengan profesional penjagaan kesihatan anda.

Roger Marlow pemilik pemilik Kemenyan-Incense.com, simpan Kemenyan dalam talian yang utama. Kami membekalkan denda tinggi kualiti Jepun Kemenyan, Tibet Kemenyan, Resin Kemenyan dan banyak lagi. Kami adalah sumber anda untuk Kemenyan terbaik di dunia. Kita Cari dunia ke atas untuk membawa anda hanya memenuhi keperluan semua asli, perdagangan adil, tangan direka dan produk tertinggi kualiti Kemenyan dan wangian yang disediakan.

Roger Marlow pemilik pemilik, sebuah kedai Kemenyan dalam talian yang utama. Kami membekalkan denda tinggi kualiti Jepun Kemenyan, perubatan Tibet, India, Resin Kemenyan dan banyak lagi. Kami adalah sumber anda untuk Kemenyan terbaik di dunia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *