Sifat-sifat Emaar palsu dituduh dalam penipuan tanah Hyderabad

Sifat-sifat Emaar palsu dituduh dalam penipuan tanah Hyderabad

Emaar hartanah adalah salah satu pembina hartanah terkemuka di arena antarabangsa. Berpangkalan di Dubai, sifat-sifat Emaar merupakan cetusan idea pemegang crown usahawan Dubai Encik Mohamed Allabar. Ditubuhkan di dalam tahun 1990-an, kisah kejayaan Emaar telah melihat lampu banyak negara seperti Arab Saudi, Jordan, Mesir, Lubnan, Syria, Pakistan dan India. Selain itu pasaran baru muncul, Emaar juga merupakan pemain utama dalam ekonomi Barat yang maju seperti di Amerika Syarikat dan United Kingdom. Pembawa obor dalam pembangunan hartanah di Dubai, sifat-sifat Emaar telah banyak struktur grand namanya. Burj Khalifa yang paling mengesankan struktur untuk garisan latar langit Dubai dan juga diiktiraf sebagai bangunan tertinggi dunia darinya yang tiada lain daripada sifat-sifat Emaar. Dubai Mall yang dikira sebagai mall fungsian yang terbesar di seluruh dunia telah dibina dan diuruskan oleh sifat-sifat Emaar. Selain ini, Bersatu Bukit, Arabian ranches, Lofts, bandar lama Pulau, Boulevard Burj Khalifa di residences, pemandangan Burj, banyak Tasik, Taman dan kebun mencari jalan ke dalam portfolio syarikat harta tanah yang global. Pengaturan dengan pelan perkembangan global, sifat-sifat Emaar yang memeterai usaha sama antarabangsa dengan negara-negara pelbagai dunia. Selain daripada perniagaan hartanah, Emaar telah menetapkan dengan berjalan kaki dalam pelbagai bidang yang berkaitan seperti Perniagaan, pendidikan dan penjagaan kesihatan secara global luar Dubai.

Pada tahun 2005, Emaar meresap masuk ke dalam ekonomi India dengan liberalisasi FDI atau pelaburan langsung asing. Mengikut norma-norma, Emaar menyertai pemain tempatan hartanah MGF pembangunan terhad Justeru, birthing Emaar MGF. Jenama Emaar MGF sejak penubuhannya telah dihalang dalam mana-mana bahagian negara ini. Dengan kepakaran yang luas dalam membina kompleks kediaman yang mewah, harta Emaar dan Emaar MGF digabungkan mengambil banyak projek-projek pembangunan di seluruh negara. Dengan bandar-bandar utama seperti New Delhi, Haryana, Punjab, Andhra Pradesh, Karnataka, Kerala, Chennai dan Maharashtra menghiasi rupa baru dalam sedang menyentuh dengan tongkat sihir di Emaar. Terdapat pertambahan bilangan bandar kediaman yang curam dan kompleks komersial di bandar-bandar ini dengan kedatangan Emaar MGF.

Banyak yang disanjungi canggih Kampung atlet Sukan Komanwel di New Delhi s itu dianggap sebagai projek Emaar yang terunggul di India. Kampung kemewahan ini ditempatkan pemain antarabangsa dalam permainan dan menunjukkan rasa India di pasaran antarabangsa. Kisah kejayaan yang mengubah dimensi bagi pembina global ini di pasaran harta tanah India. Selain gangguan sementara di Hyderabad, Emaar MGF telah berkembang lompat dan batas-batas di India. Dalam penipuan tanah Hyderabad yang juga dikenali sebagai kes Emaar, Emaar hartanah dan Emaar MGF telah didakwa dituduh menjual plot bagi sebuah bandar yang mewah pada harga yang lebih rendah kepada pelanggannya. Tertuduh APIIC Emaar yang mencairkan orang ramai kepentingan banyak pengisian daripada Emaar dalam penipuan tanah Hyderabad. Sejak hari pertama, Emaar telah mengekalkan integritinya dan telah mendakwa tiada penglibatan dalam kes Emaar seluruh. CBI terlalu tidak menemui apa-apa untuk rangka caj terhadap pemain global menunjukkan pembelot dan niat jahat pihak-pihak yang tidak diketahui. Ini menjadikan Emaar lebih niat dan telah meminta CBI untuk siasatan penuh untuk sampai ke bahagian bawah semua dakwaan ini. Emaar telah meninggalkan episod ini mudslinging jauh di belakang dan dakwaan Walau apa pun, Emaar telah mengumumkan pendirian di pasaran India dengan pelbagai projek yang menguntungkan dalam perancangan membuat niat yang sangat jelas.

Saya seorang penulis bebas dan menikmati menulis artikel-artikel yang kecil, bermaklumat mengenai topik-topik yang berkaitan dengan hartanah, pelancongan, produk-produk IT untuk SME dan kadang-kadang tentang pengalaman saya dengan hotel juga.

Saya seorang penulis bebas dan menikmati menulis artikel-artikel yang kecil, bermaklumat mengenai topik-topik yang berkaitan dengan hartanah, pelancongan, produk-produk IT untuk SME dan kadang-kadang tentang pengalaman saya dengan hotel juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *