Siapa yang mahu menjadi tua dan berkedut

Siapa yang mahu menjadi tua dan berkedut

Tidak kira berapa kali anda memberitahu seorang wanita Kecantikan itu adalah kulit sahaja mendalam, dia akan sentiasa mencari jalan untuk kekal muda dan cantik. Akan kelihatan muda dan cantik biasanya muncul sebagai garis-garis halus dan kedutan mula muncul. Ini adalah tanda-tanda yang paling biasa penuaan.

Anda tidak perlu menjadi peminat seram sedar bahawa garis halus dan kedutan sentiasa menyerang rasa takut dalam hati wanita yang tidak mahu menjadi tua dan berkedut. Namun ini adalah satu bahagian yang tidak dapat dielakkan dalam proses penuaan. Seperti yang kita tumbuh lebih tua, kulit kita menjadi kering dan kurang anjal. Kebanyakan orang mula membangunkan garis-garis halus dan kedut pada umur 30 dan 35.

Sesetengah orang dalam lingkungan 20an mempunyai sedikit kedutan sekitar mata mereka yang dipanggil “kaki gagak” dari squinting atau menghabiskan terlalu banyak masa di bawah matahari. Orang lain mungkin dalam mereka 50s 60s sebelum anda boleh melihat kedutan. Biasanya, ini adalah kerana mereka telah mengambil baik kulit mereka selama ini dan mungkin mempunyai lebih banyak sebum, minyak semulajadi kulit.

Mereka juga mungkin mempunyai gen yang baik yang bermaksud bahawa ahli keluarga mereka tidak mempunyai banyak kedut. Akhirnya, Walau bagaimanapun, Semua orang akan mempunyai sekurang-kurangnya sedikit kedutan.

Dua faktor yang utama dalam pembangunan kedutan adalah pendedahan cahaya matahari dan rokok. Walaupun kami tidak boleh mengembalikan setiap punca mungkin kedutan, Terdapat langkah-langkah yang boleh kita ambil untuk mengurangkan proses penuaan.

Pertama, mengelakkan pendedahan cahaya matahari yang berlebihan itu, yang termasuk lampu matahari dan Samak katil. Pendedahan ultraviolet adalah terbesar antara 10: 00 dan 16: 00 matahari pendedahan menggalakkan pembentukan kedutan yang mendalam dan furrows bersama-sama dengan perubahan dalam tekstur kulit dan pigmen.

Matahari pencinta perlu lebih berhati-hati kerana fakta menunjukkan bahawa overexposure kepada cahaya matahari banyak kemudaratan isu-isu kulit. Apabila kerosakan telah dilakukan, ia mengambil masa yang lama untuk kulit untuk mengembalikan cahaya bintang yang sihat. Untuk mengelakkan ini, menggunakan sunscreens dalam kombinasi dengan langkah-langkah perlindungan matahari yang lain.

Berhenti merokok kerana ini bukan sahaja meningkatkan kedutan sekitar mulut tetapi juga meletakkan anda pada risiko yang lebih tinggi untuk kanser kulit.

Terdapat banyak rawatan yang sedia ada bagi garis-garis halus dan kedutan tetapi memilih salah satu yang sesuai adalah penting jika anda mahu hasil. Lumnaderm adalah produk yang boleh membantu mengurangkan penampilan kedutan dan garis-garis halus popular.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *