Setelah keras masa berurusan dengan kanser? Berikut adalah beberapa nasihat berguna

Setelah keras masa berurusan dengan kanser? Berikut adalah beberapa nasihat berguna

Bila doktor datang kembali dengan berita bahawa anda telah mengidap kanser, dunia anda boleh benar-benar datang ke perhentian. Seribu satu perkara melalui kepala anda dan ianya sukar untuk mendapatkan melalui kekeliruan itu dan meletakkan bersama-sama pemikiran rasional. Check out artikel ini untuk menyedarkan beberapa perkara tentang kanser yang anda mungkin tidak mempunyai dikenali.

Membantu mencegah kanser dengan menghalang fizikal yang sihat. Jika badan anda berada dalam Kesihatan yang baik, anda akan mempunyai peluang yang lebih besar untuk mengelakkan penyakit, atau melawan ia jika anda menghadapi. Anda tidak perlu untuk Olimpik atlet-mana-mana senaman berdebar-yang mendapat hati debar yang berkesan.Perubahan hormon yang terhasil dari beberapa rawatan kanser boleh menyebabkan hot flashes pada kedua-dua lelaki dan wanita. Untuk mengawal episod ini, memakai lapisan bahan kapas yang longgar, pastikan kipas yang berhampiran dan Elakkan makanan pedas dan minuman panas. Jika kaedah ini tidak berkesan, membincangkan mungkin ubat-ubatan dan makanan tambahan dengan doktor anda.

Jika anda mempunyai masa yang sukar untuk mendapatkan nutrien yang anda perlukan menerusi diet anda, ia mungkin berguna untuk mengambil suplemen pemakanan. Ia adalah penting untuk berbincang dengan doktor anda sebelum memulakan apa-apa makanan tambahan. Sesetengah tambahan boleh mengganggu rawatan kemoterapi dan boleh merosakkan pada tahap yang tinggi. Mencari keselesaan dalam sesuatu yang ketara dan bukan sesuatu yang idealistik apabila anda akan melawan kanser. Ia adalah satu idea yang hebat untuk menyimpan mata anda pada hadiah dan membayangkan pemulihan sepenuhnya, tetapi ia juga penting bahawa anda berpaut kepada keputusan yang ketara dan mengambil langkah satu perkara pada satu masa. Memandang terlalu jauh ke hadapan mungkin menyebabkan anda terlepas langkah-langkah yang penting dalam pemulihan anda. Jangan Merokok atau berhenti jika anda telahpun bermula. Merokok adalah dikaitkan dengan kira-kira tiga daripada setiap sepuluh kanser kematian. Ia adalah merosakkan jantung, paru-paru dan kulit. Walaupun sederhana rokok membawa risiko yang berat. Jika anda memilih untuk tidak memulakan, atau boleh berhenti hari, anda akan menjadi baik pada cara anda untuk kehidupan yang lebih sihat.

Mempunyai kanser tidak dalam sekurang-kurangnya agak lucu, tetapi mampu untuk ketawa boleh menjadi aset yang besar apabila berurusan dengan diagnosis anda. Ketawa mengurangkan tekanan, mengurangkan kesakitan dan boleh membantu badan anda sembuh. Cuba meluangkan masa untuk ketawa menonton tayangan lucu atau filem, membaca buku lucu, atau bermain dengan kawan-kawan yang membuat anda ketawa.

Jika anda mempunyai tempahan telah didiagnosis dengan kanser atau telah ia untuk beberapa waktu saya sangat cadangkan mencari dan menyertai kumpulan sokongan kanser. Kanser adalah salah satu penyakit yang paling sukar untuk berurusan dengan emosi kerana kadar kematian. Mempunyai kumpulan sokongan akan membantu anda menghadapi dan menikmati kehidupan anda yang terbaik yang anda boleh.

Jika anda telah didiagnosis dengan kanser dan seorang perokok, anda perlu berhenti segera. Bahan-bahan dalam rokok telah terbukti mempunyai kesan sampingan yang sangat buruk pada badan dan seseorang itu adalah melawan kanser mereka boleh sangat memudaratkan. Ia adalah penting untuk berhenti secepat mungkin untuk berpeluang perjuangan menentang kanser.

Salah satu cara untuk membantu mencegah kanser adalah untuk tinggal nipis tanpa menjadi kurang berat badan. Berat badan yang berlebihan meninggalkan tubuh dan organ-organ yang terdedah kepada pelbagai penyakit terutamanya kanser tertentu. Mengekalkan berat badan yang sihat dan menggabungkan diet dan senaman menjadi rutin harian anda untuk kekal sihat dan kanser percuma.

Bagi wanita, mamogram yang merupakan cara terbaik untuk mencegah kanser payudara. A sentiasa mamogram Jadual membolehkan doktor untuk mengesan sebarang ketulan dalam tisu payudara. Ketulan dalam tisu payudara yang mungkin tanda kanser payudara. Peperiksaan sendiri payudara juga boleh dilakukan oleh wanita di rumah.

Jika anda adalah pesakit kanser yang menikmati mendapatkan rawatan wajah, pastikan anda memberitahu aesthetician anda bahawa anda akan menerima rawatan. Walaupun lembut exfoliant baik-baik saja untuk merawat kulit kering kemoterapi yang boleh menyebabkan, bahan-bahan lain di muka, seperti produk berasid dan mengelupas bahan-bahan mungkin tidak selamat.

Pastikan bahawa sekurang-kurangnya satu orang sekeliling anda memahami bahawa mereka perlu bertindak sebagai proksi anda untuk memanggil doktor dan perkara-perkara lain jika anda tidak mampu. Mempunyai kanser bermakna beberapa hari anda akan menjadi terlalu lemah untuk melakukan apa yang anda perlukan untuk melakukan, supaya orang lain perlu mengambil alih tanggungjawab ini untuk membantu. Mempunyai sekurang-kurangnya satu orang sekeliling anda untuk bertindak sebagai proksi anda untuk memanggil doktor jika anda tidak dapat. Mempunyai kanser bermakna beberapa hari anda akan menjadi terlalu lemah untuk melakukan apa yang anda perlukan, jadi apa yang anda akan perlukan orang lain untuk membantu anda dengan tanggungjawab ini. Makan sushi dan minum miso sup untuk membantu anda melawan kanser. Beberapa kajian telah dijalankan menunjukkan rumpai laut bermanfaat dalam mengecut tumor kanser, kulit tumor kanser khusus. Sushi dan miso sup kedua-duanya mengandungi rumpai laut. Mereka boleh menjadi tambahan yang sihat untuk diet anda. Kemoterapi boleh menyebabkan mulut anda untuk membangunkan ulser. Cecair kumur yang baik dan kerap memberus akan membantu anda untuk menjaga ini untuk sekurang-kurangnya. Langkah kecil ini akan pergi jauh dalam mencegah ulser yang sangat menyakitkan itu akan akhirnya menjadikan ia menyakitkan untuk anda makan, bila ia sudah boleh menjadi sukar untuk berbuat demikian.

Jika seseorang yang anda kenal telah mengidap kanser, perkara terbaik yang boleh anda lakukan sekarang adalah mendengar orang ini kehendak dan keperluan. Cuba untuk memasukkan sendiri ke dalam hidup mereka oleh pasukan boleh backfire dan menyebabkan orang ini untuk menolak anda, dan merawat orang ini berbeza mungkin mempunyai kesan yang buruk. Mendengar untuk keperluan mereka.

Mencari bantuan apabila anda menghidap kanser adalah sangat penting. Ia boleh menjadi sukar untuk fokus hidup walaupun anda sehari-hari, maklumat lebih kurang melawan kanser. Tips yang anda baru saja membaca dalam artikel di atas ditulis oleh pakar-pakar dan akan membantu anda dalam perjuangan anda terhadap penyakit yang dahsyat ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *