Sesiapa sahaja kini boleh mendapatkan rekod perkahwinan Indiana

Sesiapa sahaja kini boleh mendapatkan rekod perkahwinan Indiana

Orang yang ingin mencapai rekod awam untuk mengesahkan maklumat, tetapi mereka sering tidak mempunyai cara-cara untuk. Ini berubah selepas Akta maklumat kebebasan mula membuahkan hasil, apabila ia diberi mandat agensi Negeri untuk menyediakan akses kepada rekod-rekod awam kepada orang ramai sebagai sebuah Akta perkhidmatan awam. Akibatnya, maklumat yang terkandung dalam kematian, kelahiran, perkahwinan dan perceraian rekod kini boleh diperolehi oleh hampir sesiapa sahaja. Bagi mereka yang ingin mencapai rekod perkahwinan Indiana, permohonan hendaklah dikemukakan kepada Jabatan Negeri Indiana, yang mengendalikan hal-hal seperti ini.

Secara teorinya, orang ingin mendapatkan maklumat tentang perkahwinan, kematian, kelahiran atau perceraian kerana mereka ingin membuat pemeriksaan pada seseorang latar belakang. Satu lagi sebab mempunyai kaitan dengan menilik warisan keluarga atau melengkapkan penyelidikan genealogical. Namun, sesetengah yang lain ingin akses kepada rekod-rekod awam, terutamanya maklumat perkahwinan, kerana mereka ingin berkahwin semula atau sedang dalam proses berkahwin. Apa pun sebabnya, pergi ke Jabatan Kesihatan Negeri Indiana akan sangat membantu.

Tetapi anda mesti tahu, bagaimanapun, bahawa mendapatkan rekod awam daripada agensi-agensi Negeri seperti Jabatan Kesihatan Negeri Indiana boleh benar-benar membosankan. Selain daripada syarat-syarat bahawa anda perlu menghantar (salinan dokumen pengenalan diri bergambar yang sah anda dan tandatangan anda sebagai pihak yang meminta), anda akan perlu membayar yuran pentadbiran. Membayar yuran admin adalah satu-satunya cara untuk anda untuk mendapatkan rekod-rekod yang dikehendaki.

Fail dan rekod disimpan oleh Jabatan Kesihatan Indiana State tarikh kembali ke tahun 1800 dan pergi sepanjang jalan sehingga masa sekarang. Ia adalah tidak sama, walaupun, bagi semua daerah lain di negeri masing-masing mempunyai set terma-terma dan syarat-syarat yang berbeza. Anda pilihan lain adalah untuk kursus atas permintaan melalui County kerani mahkamah yang memberi lesen perkahwinan.

Jika anda ingin mudah, mengakses rekod awam yang cekap dan mudah, Walau bagaimanapun, melalui agensi-agensi ini bukanlah untuk anda. Apa yang perlu anda lakukan adalah mencari pembekal rekod dalam talian yang profesional yang boleh memberikan anda hasil yang anda perlukan tanpa anda perlu bimbang tentang menunggu dalam talian untuk kelulusan atau pergi ke agensi-agensi negeri yang berbeza untuk memohon. Semua yang anda perlu lakukan adalah layari laman web pemberi rekod dalam talian yang anda pilih, membaca terma-terma dan syarat-syarat mereka, mengisi beberapa borang dan anda baik pergi! Rahsia untuk melakukan ini menggunakan tapak kajian profesional, yang akan membantu anda mencari pembekal yang terbaik dalam talian rekod profesional untuk anda – satu yang menawarkan kadar tanpa yuran tersembunyi dan hasil yang menyeluruh. Ya, anda membaca dengan benar; mungkin masih terdapat yuran, tetapi sekurang-kurangnya anda mendapat apa yang anda perlukan dengan perbelanjaan yang minima. Anda tidak akan membazirkan wang anda pada sesuatu yang anda tidak pasti anda akan mendapat.

Mendapatkan maklumat penting daripada rekod perkahwinan akan menjadi berguna dalam menyelesaikan apa-apa yang ia adalah bahawa anda perlu untuk mencapai – penyelidikan genealogical atau semak latar belakang, atau mungkin siap syarat-syarat untuk berkahwin. Perkhidmatan yang cekap, boleh dipercayai dan mudah yang disediakan oleh pembekal rekod dalam talian yang profesional akan menjadi bantuan yang besar untuk anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *