Sesetengah atur cara kewangan bagi remaja ibu

Sesetengah atur cara kewangan bagi remaja ibu

Program-program kewangan untuk ibu-ibu remaja adalah seperti berikut: cepat bantuan, biasiswa atau geran untuk ibu-ibu tunggal, motivasi kewangan untuk pendidikan, dan juga kemungkinan-kemungkinan bagi geran kewangan.

Sebagai ibu bapa sudah sukar itu sendiri, bahkan lebih jika anda kebapaan yang masih berjuang untuk mendapatkan melalui sekolah. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu berputus harapan untuk terdapat pelbagai program yang bersedia untuk membantu anda.

Bantuan segera

Tidak kira di mana anda berada di Amerika Syarikat, dan anda seorang remaja yang hamil atau mungkin seorang ibu remaja yang memerlukan kewangan, kesihatan dan rawatan perubatan, kerajaan mempunyai sebuah agensi khusus untuk membantu anda. Organisasi Kerajaan ini adalah kita kesihatan dan manusia Jabatan. Ditemui di mana-mana, mereka menawarkan bantuan melalui pelbagai program yang mereka berikan. Expecting ibu yang banyak, tanpa mengira umur, boleh memanfaatkan pelbagai mati kewangan untuk memastikan bahawa kedua-dua ibu dan juga bayi atau kanak-kanak mungkin tidak dapat mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan. Liputan penjagaan kesihatan anda serta anda kanak-kanak, dan juga makanan setem, terdapat faedah-faedah dari kerajaan yang anda mungkin memperolehi. Selagi ibu remaja itu sanggup mengambil bahagian dalam apa-apa jenis akademik atau program kerja-kerja yang kerajaan meminta mereka, ibu remaja ini boleh juga mempunyai manfaat wang setiap bulan. Selain bantuan bantuan remaja yang disediakan oleh Kerajaan Persekutuan, bantuan penjagaan kanak-kanak juga diberikan untuk membenarkan ibu untuk meneruskan dan menamatkan persekolahan beliau.

Biasiswa atau geran untuk ibu-ibu tunggal

Atur cara lain yang boleh membantu ibu-ibu yang mengandung adalah “Ibu 4 biasiswa”. Atur cara tertentu ini, Walau bagaimanapun, tidak menjurus secara khusus bagi mereka yang masih remaja, tetapi bagi mereka yang lebih 18 tahun dan ingin menghabiskan ijazah Kolej. Halangan umur ini bukanlah satu faktor yang menggalakkan walaupun bagi wanita yang hamil yang masih 18 dan ke bawah semata-mata kerana mereka masih mempunyai peluang untuk mendapatkan yang $10,000 bernilai biasiswa sekolah. Sejak program ini boleh dipindah milik, individu-individu yang masih di bawah umur lapan belas tahun boleh masih mempunyai kemungkinan untuk mengambil bahagian di dalam Jadual Manfaat biasiswa. Jika anda mengetahui seseorang atau mempunyai rakan baik atau keluarga yang telah berjaya untuk mendapatkan program biasiswa tertentu ini, peluang boleh juga boleh diperluaskan kepada anda walaupun anda belum lagi mencapai umur 18 tahun.

Inspirasi kewangan bagi persekolahan

Ibu-ibu remaja expecting di California akan diberi bantuan kewangan untuk memberi inspirasi kepada mereka untuk memperolehi dan menamatkan persekolahan mereka. Melalui Cal-belajar program oleh di Alameda County Perkhidmatan Sosial, remaja yang hamil dan ibu remaja adalah digalakkan untuk mengelakkan menitik dari sekolah menengah bagi sebab-sebab yang termasuk remaja keibubapaan. Program ini hanya mempunyai beberapa syarat, termasuk bahawa wanita hamil dan ibu remaja di bawah umur dua puluh tahun dan tidak mempunyai diploma atau GED sekolah tinggi. Dalam kes remaja yang layak, program ini menawarkan maksimum sebanyak $400 setahun sebagai merit untuk kekal di sekolah dan mengekalkan yang baik dan markah lulus. Selain itu, program ini juga menyediakan geran $500 selepas tamat pengajian. Mereka mungkin menawarkan geran untuk tambahan untuk pelajar bil dia sendiri jika dia menggunakan untuknya.

Peluang untuk biasiswa kewangan

Atur cara yang lain, yang perlu sederhana, menawarkan expecting remaja dan remaja mothers peluang untuk memperolehi keperluan kewangan melalui bantuan penderma. Remaja ini hanya perlu menerbitkan permintaan untuk kewangan mati di laman web program. Selepas mana, kakitangan di laman web menyemak permohonan dan menghantarnya kepada penyumbang. Penderma akan memilih pemohon yang mana mereka akan membantu dari segi kewangan.

Untuk memulakan penyelidikan untuk bantuan kewangan, anda boleh melawat Pejabat Kesihatan dan perkhidmatan manusia di bandar anda. Dari situ, anda boleh kemudian beralih kepada program lain yang memberikan bantuan kewangan kepada ibu-ibu remaja dan ibu-ibu mengandung.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *