Seruan Presiden Obama bahagian sejagat

Seruan Presiden Obama bahagian sejagat

Presiden Obama pidato lapisan bahagian dan lain-lain niceties penjagaan kesihatan (dalam Nya pakej rangsangan yang bercita-cita tinggi yang bertujuan untuk meningkatkan ekonomi AS) adalah seperti precarious sebagai apa-apa ditemui sejak kemelesetan besar yang terdengar laudatory dan perlu. “Jika kita mudah untuk memperbaiki kualiti penjagaan kesihatan kami semasa mengurangkan kos, kita perlu membuat pelaburan segera yang perlu untuk memastikan bahawa dalam tempoh lima tahun, Semua rekod perubatan Amerika berkomputer. Ini akan mengurangkan bahan buangan, menghapuskan kerenah birokrasi dan mengurangkan keperluan untuk mengulangi ujian perubatan yang mahal. Tetapi ia hanya tidak menjimatkan berbilion-bilion dolar dan beribu-ribu peluang pekerjaan-ia akan menyelamatkan nyawa dengan mengurangkan maut, tetapi kesilapan yang boleh dicegah, perubatan yang menjalar sistem penjagaan kesihatan kami.”

Dalam dunia yang ideal, Presiden akan adil optimistik, tetapi matlamat Obama jarang yang baru. Malah, Presiden George W. Bush, Obama tidak popular pendahulu, menetapkan tempoh masa yang sama ketika mengumumkan beliau inisiatif bahagian buttressed siri program serantau. Bush inisiatif, seperti banyak inisiatif Bush, gagal. Tetapi boleh bekerja bahagian sejagat?

Institusi-institusi yang terbesar di Amerika tidak perlu bermula dari awal. Pelaksanaan pelbagai bahagian sudah pun di hospital Veteran pentadbiran di seluruh negara. Satu halangan pada VA adalah bahawa dokumen elektronik telah sebahagian besarnya merupakan digunakan untuk memudahkan hasil perniagaan, dan bukannya penjagaan pesakit. Apa yang sistem bahagian perlu lakukan adalah memberikan sokongan kognitif kepada pengamal-pengamal perubatan, dengan cara yang sistem bahagian tertentu sudah lakukan dalam beratus-ratus amalan perubatan swasta di seluruh negara. Jika sistem rekod-rekod perubatan yang berkomputer yang terlalu rumit dan terlalu tegar, mungkin tidak banyak bertambah baik; tetapi, jika satu bahagian sistem mesra pengguna, dan fleksibel, ia akan menjadi satu langkah besar ke arah yang positif. Jika sistem Persekutuan bahagian yang dipiawaikan yang hanya akan mengikuti menerajui pakej tertentu state-of-the-art bahagian perisian sudah di sektor swasta, Presiden Obama matlamat bercita-cita tinggi adalah lebih cenderung untuk direalisasikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *