Serba boleh Actinase Protein kompleks

Serba boleh Actinase Protein kompleks

Bahan-bahan yang Penyenaraian ditemui pada bahagian belakang atau panel tepi setiap produk makanan yang tersedia secara komersil – dengan beberapa pengecualian – berfungsi sebagai pembeli terbesar tempat untuk memulakan untuk memahami kandungan sebenar setiap produk. Ia mendedahkan komponen-komponen yang membentuk produk, disusun dalam turutan dari yang paling banyak untuk-kurangnya banyak. Apakah ia tidak hadir akan jumlah sebenar setiap bahan. Oleh itu, terdapat lebih banyak benar-benar orang-orang daripada sebelum membaca panel fakta pemakanan pada label produk untuk benar-benar memahami apa yang ada dalam makanan mereka [i].

Walau bagaimanapun, di mana satu masalah telah dipecahkan, lain telah muncul. Semasa ianya berharga bagi orang-orang untuk memahami bahawa makanan mereka mengandungi jumlah tertentu nutrien dan/atau vitamin, anda akan melihat perbezaan dalam unsur-unsur yang tidak diliputi oleh label makanan biasa. Melihat protein adalah contoh yang baik daripada ilustrasi ini.

Ia telah diketahui bahawa protein merupakan bahagian yang sangat penting untuk setiap kali makan dan sejumlah besar pembeli tahu ini. Dari penyelenggaraan otot sehingga dan termasuk penghadaman di blok bangunan yang mengalami proses-proses dan kehidupan itu sendiri datang dari protein. Walaupun ini mendapat 50 gram protein garis panduan pengambilan harian yang disyorkan (RDI) mencadangkan, ia mungkin tidak sihat kerana ia mungkin disebabkan oleh perbezaan dalam sumber protein dan kualiti.

Perubahan protein yang digunakan dalam produk adalah hampir luas sebagai variasi produk sendiri. Whey, soya, caseinate bersama-sama dengan lain-lain jenis protein digunakan oleh pembuat untuk mengukuhkan produk mereka dalam protein. Dan setiap satu protein ini macam satu tapisan yang dipanggil ‘protein gred’ untuk menumpukan perhatian whey contoh, whey isolate, whey hydrolysate dan sebagainya. Susun/penapisan dan gred protein yang boleh digunakan dalam item adalah perbezaan penting yang perlu dilakukan walaupun ia tidak ditangkap pada fakta-fakta pemakanan atau pannel fakta tambahan.

Jenis dan gred protein menentukan bagaimana badan kita akan mencernakan dan menyerapkan ia. Protein tertentu seperti whey isolate yang mudah dihadamkan selepas aktiviti fizikal. Juga, apabila badan kita rosak tisu otot untuk tenaga ia dikenali sebagai katabolisma yang mana lain jenis protein yang dikenali sebagai caseinate (terbaik diambil apabila boleh luput untuk dilanjutkan sebelum makan berikut) adalah tenaga yang berterusan dan anti-catabolism.

Gred lain protein yang mahal terutamanya untuk mengilang, oleh itu hanya digunakan dalam sejumlah awfully kecil produk, dirujuk sebagai hydrolyzed protein. Kerana dengan digestability dan ia mudah asimilasi, ia mudah di perut, ia sering digunakan dalam formula bayi. Hydrolyzed protein akan diperolehi daripada protein lengkap sering kali melalui proses yang enzim untuk merobohkan protein ke juzuk kecil yang disebut sebagai peptida. Peptida adalah molekul protein yang pendek yang dicipta berpunca dari proses yang devides molekul protein yang panjang. Biasanya, yang lebih kecil di peptide (diukur dalam Daltons), lebih baik protein adalah untuk mencerna dan menyerap.

Hydrolyzed protein juga berhutang populariti mereka kepada fakta itu, berbanding dengan protein yang biasa, mereka hanya lebih kurang terdedah kepada denaturing (satu prosedur yang protein dipecahkan kepada struktur badan mudah tidak mencerna).

Oleh yang demikian ia dapat difahami dengan alasan bahawa produk yang menggunakan protein hydrolyzed, formula semulajadi yang sangat baik daripada protein, boleh tepat apa pelanggan biasanya mencari. Yang boleh menjadi excatly di mana masalah bermula. Jenis protein yang boleh digunakan dalam produk Walau bagaimanapun, hanya tidak terperinci di panel fakta nutrisi yang The. Untuk mencari maklumat ini, penaung perlu beralih semula ke dalam senarai ramuan. FDA memerlukan semua produk makanan untuk mendedahkan sumber semua protein (eg. whey, soya, telur), Walau bagaimanapun tidak gred (eg. menumpukan perhatian, mengasingkan, hydrolysate).

Kerana semua protein tidak sama, menjadikan pengeluar menggunakan beberapa kaedah untuk menggabungkan mereka ke dalam produk. Protein seperti caseinate dan soya adalah berasaskan alkali dan hanya boleh digunakan dengan ‘cecair’ perisa coklat dan vanilla. Kelikatan yang tinggi (tebal) adalah antara kelemahan untuk protein seperti casienates dan soya. Oleh itu dalam minuman yang amaun caseinate atau soya mestilah terhad. Bertentangan dengan ini dua jenis protein adalah protein whey berasaskan asid yang kurang likat. Whey boleh digunakan dengan perisa untuk akaun dengan keserasian dengan acidulants contohnya asid sitrik dan asid malic. Protein ini menjadi mencabar untuk bekerja kerana mereka denature (atau memecahkan apart) apabila dipanaskan. Didenaturasi protein yang sukar dihadam dan menyusahkan untuk metabolisme. Ini adalah kategori hanya kira-kira semua protein yang diperolehi sana sekarang.

Interestingly Actinase ® yang campuran protein hydrolyzed merekacipta yang mempunyai peluang untuk mengubah semua ini. Struktur molekul di Actinase menjadikan ia sangat desnse. Empat puluh gram Actinase boleh tersebar dalam kurang daripada tiga auns bendalir air, dengan kelikatan yang tidak tebal daripada jus tomato. Pada kepekatan ini mana-mana protein lain akan ditukar kepada jisim pepejal. Hasilnya, pengeluar boleh kemudian menggabungkan Actinase ke dalam produk mereka tanpa mendapat ketebalan yang kadang-kadang berlaku apabila menambah protein untuk sesuatu produk. Actinase melangkaui pasaran minuman sukan yang jelas kerana ia mampu menjadi dipanaskan dengan keluar berbuka sehingga, membenarkan ia untuk memiliki markah bagi tujuan.

Lagi di Actinase rayuan melampaui rintangan haba dan kelikatan yang rendah. Actinase mengandungi semua asid amino perlu, dan begitu juga benar-benar protein lengkap juga ianya stabil asid dan alkali, ketika sedang semua alami dan hypoallergenic juga. Melalui mekanisme fisiologi semulajadi dipanggil thermogenesis, Actinase di samping itu merangsang kadar pembakaran kalori dan metabolisme badan kita. Itulah berita luar biasa baik bagi orang-orang kehilangan berat badan atau berat badan-menyelenggara pelan, kerana kadar pembakaran kalori yang tinggi mengurangkan intensiti dan kekerapan disebabkan insulin penyimpanan lemak. Ia juga adalah berita baik untuk pengguna yang ingin inges sumber protein yang besar, tetapi tidak semestinya rasa, kerana Actinase mempunyai neutral rasa dan aroma.

Hanya beberapa tahun yang lalu, belajar tentang protein adalah terhad kepada hanya melihat pada label makanan untuk memastikan bahawa pengambilan harian yang disyorkan adalah dipenuhi. Protein pada masa ini Walau bagaimanapun telah berkembang menjadi satu perkara yang semakin rumit. Pembeli kini faham bahawa ia tidak mencukupi untuk hanya memahami berapa banyak protin dalam makanan mereka. Mereka perlu sedar tentang sumber dan kualiti protein, serta.

RUJUKAN

[i] sumber: “Pemahaman label”. Supermarketguru.com.

[ii] sumber: “Kepentingan Protein”. Ohiohealth.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *