Seramik memasak membebaskan makanan anda dari logam berat

Seramik memasak membebaskan makanan anda dari logam berat

Adakah anda tahu bahawa memasak seramik boleh membebaskan anda dari logam berat yang larut lesap cara mereka ke dalam makanan anda?

Diperbuat daripada seramik tanah liat dan bahan-bahan semulajadi, memasak seramik telah terbukti menjadi alternatif yang selamat, mesra alam Teflon, aluminium dan logam memasak, yang ditakuti dalam kajian untuk leach, aluminium, tembaga, nikel dan mengesan logam ke dalam makanan anda.

“Bahaya Teflon akan terkenal, dan aluminium kekal pesalah yang berat,” kata atas kesihatan semula jadi yang pakar Dr. Joseph Mercola, amaran bahawa “semakin tinggi suhu yang anda gunakan, bahaya lebih banyak anda meletakkan diri anda di” dengan memasak logam ini popular kebanyakannya dipuji untuk hartanah tidak mereka.
Kebenaran tentang Teflon dan memasak logam

Dr. Mercola, yang berasaskan Illinois osteopathic doktor dan pakar bedah yang mencecah berjuta-juta di seluruh dunia melalui Mercola.com, mengutip 2009 logam berat larut lesap ujian, yang menunjukkan alat memasak jenis yang biasa – cerek teh aluminium, bakeware logam yang speckled, dan tidak anodized aluminium, nama beberapa – larut lesap aluminium, besi, kobalt atau logam berat yang lain ke dalam makanan semasa memasak.

“Ini bukan sahaja menjejaskan rasa dan kualiti makanan, tetapi juga meletakkan anda pada risiko toksin dan masalah kesihatan yang seterusnya,” Tambah Dr. Mercola.

Pakar kesihatan menerangkan bahawa apabila dipanaskan, Teflon dan kuali tak melekat lain akan “cepat mencapai suhu” pada toksik yang wasap siaran ke udara. “Dan ia tidak mengambil terlalu banyak haba untuk melakukannya – lapisan mula memecah dan mengeluarkan toksin pada suhu hanya 446° F,” kata Dr. Mercola.

Teflon terutamanya adalah terbabit dalam peningkatan kes yang berikut:
• Kanser pankreas, hati, betina dan kelenjar mammary
• Masalah Tiroid
• Keguguran
• Sistem imun yang lemah
• Organ rendah berat

Aluminium, di sisi lain, didapati faktor penyebab yang disyaki dalam Penyakit Alzheimer.

Pergi cara memasak seramik di dapur!

Dr. Mercola berkata, bagaimanapun, bahawa anda tidak harus leka tentang memasak anda terutamanya dengan bahaya ini.

“Kau melakukan segala-galanya yang anda boleh untuk kesihatan anda dengan makan makanan mentah dan belum diproses seberapa banyak yang mungkin. Mengapa tidak membuang kuali memasak yang logam daripada tetingkap kini dan membuat perubahan yang diperlukan dalam penyediaan makanan anda?” Dr. Mercola berkata.

Beliau mengesyorkan memasak seramik, diperbuat daripada seramik tanah liat dan “bumi semulajadi air” dan dikatakan mempunyai manfaat-manfaat berikut:

• Reaktif. Memasak seramik mempunyai permukaan yang memasak yang mengeluarkan sebarang bau atau gas, walaupun suhu memasak melampaui 2500° F.
• Tidak larut lesap! Ia juga tidak mempunyai logam berat atau bahan kimia yang mungkin leaches ke dalam makanan anda dan memberi kesan buruk kepada kesihatan anda.
• Tenaga pemelihara. Memasak ini juga mempunyai potensi untuk mengekalkan haba dengan berkesan, membantu anda menjimatkan kos tenaga dan elektrik.
• Ringan. Tidak seperti rakan sejawat logam, seramik memasak juga boleh lebih ringan dan senang, membolehkan anda melakukan lebih di dapur.

Pergi luar “Tidak melekat dan Popular”

“Ia juga adalah ideal memasak anda menjalani mencetak semula jadi dan kaedah pembakaran dan dipecat dalam Kiln bersih, berkuasa gas asli,” Dr. Mercola berkata, juga menggalakkan proses-proses mesra alam dalam pengeluaran alat memasak.

“Benar-benar sihat tidak tamat dalam makanan yang anda pilih untuk makan. Kuali dan skillets anda memilih untuk menyediakan makanan anda dengan kiraan banyak – mereka menjejaskan Keselamatan dan kualiti bahan-bahan anda pada penghujung hari,”kata Dr. Mercola, menolak pilihan bijak memasak dan” tidak dapat swayed oleh yang tidak melekat dan popular, namun mungkin berbahaya kepada kesihatan anda. “

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *