Sepuluh teratas cuba dan diuji untuk mendapatkan hamil secara semulajadi

Sepuluh teratas cuba dan diuji untuk mendapatkan hamil secara semulajadi

Kaedah semula jadi adalah terbaik apabila ia datang untuk rawatan kesuburan. Jika anda telah mencuba untuk hamil tidak berjaya, ikuti tips sepuluh yang telah terbukti dalam menyelesaikan isu-isu kesuburan lelaki dan perempuan.

Meramalkan ovulasi anda sendiri (bagi dia)

Kekunci untuk meningkatkan kesuburan adalah untuk belajar bagaimana untuk meramalkan kitaran ovulasi anda sendiri. Anda secara semula jadi meningkatkan peluang anda hamil apabila anda mempunyai persetubuhan berhampiran anda tempoh ovulasi. Sebagai contoh, ovulasi biasanya berlaku antara hari ke-12 dan ke-18 dalam kitaran 28 hari. Ini adalah masa yang anda Tempahan subur dan yang paling berkemungkinan untuk hamil jika anda inginkan. Oleh itu masa yang terbaik untuk persetubuhan adalah antara 10 hingga 18 hari kitaran haid anda. Salah satu cara untuk menentukan sama ada atau tidak anda akan ovulating adalah dengan menggunakan sebuah badan basal termometer suhu (BBT). Kami akan melindungi ini dalam artikel yang lain.

Melihat keluar untuk lain-lain tanda ovulasi (untuknya)

Meramalkan ovulasi anda sendiri yang tidak mencukupi – anda juga perlu menyemak untuk lain-lain tanda ovulasi! Menyedari perubahan dalam bendalir pangkal rahim anda untuk membantu anda meramalkan bila ovulating period mendekati. Anda akan mungkin ovulating dan Tempahan subur apabila mukus serviks anda dihasilkan dalam kuantiti yang lebih besar dan elastik dan melekit dalam alam semula jadi. Sebaliknya, anda akan kurang subur jika mukus serviks anda kering dan dihasilkan dalam kuantiti yang lebih kecil. Terdapat sesetengah wanita yang merasakan ketidakselesaan ringan atau sakit di kawasan perut dan ini adalah menunjukkan ovulasi juga.

Berhenti rutin anda Douching (untuknya)

Jangan douche seperti ini sebenarnya boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil! Walaupun ini adalah satu amalan biasa dikalangan perempuan, sedikit diketahui hakikatnya bahawa douching tidak mengganggu keadaan semula jadi dalam faraj dan boleh membawa kepada gangguan untuk jangkitan faraj. Douching tidak mengurangkan kesuburan wanita anda pendek jadi tidak pernah douche dari sekarang di.

Tukar maklumat untuk peninju (untuknya)

Daripada maklumat, lelaki patut menukar memakai peninju sebaliknya. Memakai peninju merendahkan risiko pemanasan melampau yang seterusnya boleh membawa kepada kerosakan sperma betina. Peninju akan terbukti meningkatkan kemungkinan pasangan yang hamil, antara faktor gaya hidup lain yang akan dilindungi di bawah.

Berkasih sayang dengan cara yang hak (untuk kedua-duanya)

Walaupun beberapa sahaja untuk mempunyai persetubuhan sekitar tempoh ovulasi beliau untuk meningkatkan peluang beliau hamil, satu lagi cara yang praktikal yang boleh membantu meningkatkan kesuburan adalah untuk berkasih sayang dengan cara yang betul. Kedudukan cinta membuat tertentu boleh membantu untuk mengarahkan aliran sperma lebih dekat serviks, yang seterusnya dapat meningkatkan peluang beliau hamil. Kami tidak dibenarkan untuk pergi terlalu banyak secara terperinci di sini supaya anda mungkin mahu melawat laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkara ini.

Kekunci A, puncak syahwat wanita untuk hamil? (Bagi dia)

Suatu puncak syahwat lelaki sememangnya keperluan untuknya untuk hamil tetapi Adakah anda tahu bahawa seorang wanita orgasme juga penting untuk berjaya hamil? Terdapat sedikit fakta yang diketahui tetapi ada asas saintifik di sebalik ini-seorang wanita puncak syahwat semasa persetubuhan membantu untuk menarik air mani lebih mendalam ke dalam serviks dan ini sangat meningkatkan peluang untuk beliau hamil. Pasti ada asas di sebalik keperluan untuk kedua-dua Nya dan dia masa puncak syahwat mereka bersama-sama!

Apa yang perlu dilakukan selepas persetubuhan (untuknya)

Apa yang anda lakukan selepas persetubuhan biasanya? Pergi ke tandas? Anda mesti berhenti melakukan perkara itu kerana ia menjejaskan peluang anda untuk hamil! Selepas persetubuhan, anda harus meningkatkan anda pinggang dan punggung untuk meningkatkan peluang anda untuk mengandung. Kedudukan bertingkat ini membantu air mani aliran yang lebih mendalam ke dalam serviks dan pada masa yang sama, menghalang air mani mana-mana daripada bocor dari faraj. Apa yang disyorkan oleh pakar-pakar untuk meletakkan katil selama tidak kurang daripada dua puluh minit dengan bantal mengampu peha dan punggung anda – tindakan ini mudah sangat boleh meningkatkan peluang anda untuk hamil. Orang boleh, sudah tentu, pop dari tidur untuk aktiviti biasa – pekerjaan mereka dilakukan!

Bersenam dengan kerap tetapi tidak berlebihan (kedua-duanya)

Manakala senaman adalah penting untuk kesihatan yang baik dan mengekalkan berat badan yang sihat, ia boleh membantu meningkatkan kesuburan juga. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa senaman yang berlebihan boleh membawa kepada amenorrhea atau hadir tempoh. Anda pasti tidak mahu berlaku jika anda cuba untuk hamil. Jadi jika anda mendapati bahawa anda mengalami haid anda telah telah kerap bersenam dan mendorong diri sendiri untuk, anda perlu mengurangkan keamatan dan mengawal selang antara setiap aktiviti senaman. Ini akan meningkatkan peluang anda untuk hamil.

Pergi untuk pemeriksaan tetap (untuk kedua-duanya)

Jika anda telah mencuba semua kaedah yang disenaraikan di atas dan masih tidak dapat hamil, Pernahkah anda terfikir mengapa ianya jadi? Banyak artikel dan maklumat boleh memberitahu anda, isu-isu kesuburan adalah agak peribadi dan mungkin hanya berlaku kepada individu tertentu. Beliau dan beliau perlu pergi untuk pemeriksaan perubatan bersama-sama kerana ia boleh membantu anda untuk mengenalpasti isu-isu kesuburan yang asas dan lain-lain masalah (kiraan sperma yang rendah, dan lain-lain) yang mungkin kronik boleh menjejaskan peluang anda untuk mengandung. Dengan mengurangkan isu-isu ini dengan menggunakan ubat-ubatan atau diet, kemudian anda boleh meningkatkan kesuburan anda. Selain daripada syarat-syarat kesihatan yang asas, kedua-dua anda dan pasangan anda harus mendapatkan diuji untuk penyakit jangkitan seks (STD) yang mungkin menjadi punca ketidaksuburan anda asas.

Tukar gaya hidup anda (untuk kedua-duanya)

Selain memelihara kesihatan anda dengan kerap bersenam, anda perlu menjaga baik badan anda. Bagi peminum kopi, kafein terlalu banyak diketahui menghalang kesuburan jadi anda perlu mengurangkan pengambilan kopi anda. Pengambilan alkohol perlu dikawal selia juga. Anda juga perlu mengelakkan pengharaman rokok kerana ia bukan sahaja memudaratkan Kesihatan umum anda dan membawa kepada secara keseluruhan rentetan daripada penyakit, tetapi boleh juga menjejaskan kesuburan anda sangat. Diet yang sihat dengan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran yang mencukupi boleh meningkatkan peluang anda untuk mengandung.

Kami berharap bahawa dengan perkongsian ini atas sepuluh cara semulajadi untuk hamil, kami boleh membantu ramai pasangan yang lebih banyak memulakan keluarga mereka sentiasa dikehendaki. Disiplin dan dedikasi anda akan pergi jauh dan akan membayar seberapa lama yang anda ikuti tips sepuluh rapat kerana mereka telah terbukti untuk bekerja lagi dan lagi bagi ramai pasangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *