Sepuluh industri luar talian yang perlukan pemasaran Online

Sepuluh industri luar talian yang perlukan pemasaran Online

Betapa pentingnya adalah pemasaran dalam talian untuk perniagaan yang menjalankan kebanyakan transaksi luar talian?

Lindsey Miller, Pengarah studio kreatif pada teknologi km, saham wawasan ke dalam kepentingan pemasaran dalam talian bagi semua industri – walaupun orang-orang yang beroperasi terutamanya di pasaran tradisional. “Dengan majoriti pengguna hari ini menggunakan enjin carian untuk penyelidikan produk dan perkhidmatan sebelum mereka membeli, hanya mempunyai sebuah kedai fizikal adalah tidak lagi mencukupi untuk menarik pelanggan dan membuat jualan,” laporan Miller. “Tidak kira sama ada perniagaan anda yang dijalankan dalam atau di luar talian, anda mesti mempunyai laman web yang sangat kelihatan dalam carian internet untuk menarik pelanggan-pelanggan yang berpotensi di kawasan perkhidmatan anda.”

Miller menekankan bahawa kegagalan untuk terlibat dalam pemasaran dalam talian boleh dahsyat keputusan terakhir sebuah organisasi ‘ kejayaan. “Jika anda menunggu untuk mengambil usaha-usaha pemasaran anda dalam talian hanya kerana kebanyakan perniagaan anda dijalankan di luar talian, kemudian anda risiko tertinggal dalam jumlah pelanggan yang berpotensi di kawasan perkhidmatan anda membimbangkan.”

Menurut Miller, industri-industri tradisional luar talian yang berikut boleh mendapat manfaat banyak dari sebuah laman web yang direka dengan baik dan kehadiran maya yang kuat:

10. Wakil jualan automotif pembaikan/kereta
9. Kesihatan/Kecantikan/Kecergasan
8. Pembinaan/kontrak/landskap
7. Hotel/pelancongan/makanan Perkhidmatan
6. Undang-undang Perkhidmatan
5. Runcit
4. Penjagaan kesihatan/perubatan/pergigian
3. Paip/rumah pembaikan
2. Hartanah/sewa
1. Rawatan pesakit pendidikan/seharian

Miller menekankan bahawa keperluan bagi pemasaran online adalah tidak terhad kepada industri-industri yang disenaraikan di atas. “Pemasaran online dengan cepat menjadi penting untuk kelangsungan hidup dalam ekonomi hari ini. Setiap Perniagaan, tidak kira industri perlu bekerja untuk mendapatkan kelebihan daya saing di pasaran maya.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *