Sepuluh fakta-fakta menakjubkan tentang penurunan berat badan

Sepuluh fakta-fakta menakjubkan tentang penurunan berat badan

Di permukaan, bunyi berat seperti satu idea mudah: makan kurang kalori daripada yang anda dapatkan, dan anda akan kehilangan lemak.

Tetapi dunia kita meningkatkan lemak dilema telah benar-benar berubah bagaimana anda melihat penurunan berat badan, membawa kepada beberapa tindakan yang benar-benar terdesak dan startling maklumat.

Disenaraikan di sini adalah sepuluh fakta-fakta yang amat mengejutkan tentang berat:

Planet keseluruhan perlu menumpahkan pound.

Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia, 1 bilion penduduk dunia gemuk & perlu akan mencari kaedah untuk melakukan perjalanan dengan mereka kurang daripada endearing cinta-mengendalikan. (Itu adalah hampir sama dengan bilangan mereka yang kekurangan di dunia ini.)

Di peringkat global, lebih dari 22 juta kanak-kanak di bawah usia lima tahun akan fikir berat badan berlebihan. Mendadak adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh peningkatan penggunaan penuh kalori & lemak & penurunan dalam senaman fizikal makanan yang tidak sihat.

Hampir 2/3 daripada rakyat Amerika yang berlebihan berat badan atau obes.

WHO menganggarkan bahawa hanya kira-kira 2/3 daripada Tempahan Amerika dewasa adalah obes. Tempahan Pusat Nasional Statistik Kesihatan mendapati 34% rakyat Amerika yang gemuk secara klinikal.

50% perempuan di Amerika Syarikat dan 25% lelaki Amerika sedang berdiet.

Dengan nombor seperti mana yang di atas, memang tidak hairanlah kebanyakan rakyat Amerika ingin mengira kalori.

Walau bagaimanapun, masyarakat obsesi dengan menjadi nipis datang pada kos: kronik berdiet & permukaan gangguan makan akan menjadi lebih biasa di kalangan kanak-kanak kecil yang utama.

America’s top 3 pembunuh akan dikaitkan dengan obesiti.

National Geographic diketahui beberapa maklumat membuka mata tentang kematian di Amerika Syarikat.

Mereka mendapati bahawa yang paling ketara kebanyakan statistik mungkin sebab kematian penyakit jantung (mempunyai peluang 1 dalam 5), kanser (yang mempunyai peluang satu dalam 7), dan angin ahmar (dengan peluang satu dalam 24). Semua ini berlaku tidak dikaitkan dengan berat badan tambahan.

Anehnya, America bukanlah negara tergemuk di dunia.

Pertubuhan Kesihatan dunia memberikan penghormatan yang meragukan kepada Samoa, di mana lebih daripada 93% penduduk adalah berlebihan berat badan atau obes. Pacific isle daripada Kiribati datang berikutnya, dengan kadar obesiti 82%.

America pusingan keluar atas tiga, tetapi rapat ditemani oleh Jerman (66.5%), Mesir (66%), dan Bosnia-Herzegovina (63%).

Industri kehilangan berat badan adalah lemak dan gembira.

Torrent obesiti mungkin bermaksud kesedihan bagi sedikit, tetapi ia sememangnya empuk dompet dalam industri berat.

Pada tahun 2007, Persatuan Diatetic Amerika mendapati bahawa rakyat Amerika menghabiskan $58 bilion mengurangkan berat produk. Memandangkan obesiti telah pergi seluruh dunia, anda boleh bayangkan berapa nilai manakala industri kehilangan berat badan mestilah.

Lebih 1 / 2 daripada industri diet ini dakwaan yang tidak benar.

Sama seperti apa-apa perdagangan yang berkembang, Terdapat banyak penjual underhanded yang cuba untuk menjadi mangsa atas aspirasi rakyat kehilangan lemak. Suruhanjaya perdagangan Persekutuan menerbitkan satu kajian pada tahun 2002 yang mendapati bahawa 55% daripada berat badan semua tuntutan “kredibiliti tegang”.

Persatuan Diatetic Amerika concurs, menyebut hakikat kebanyakan produk kehilangan lemak memberi perhatian kepada kejayaan yang luar biasa sebagai alternatif kepada kebarangkalian kejayaan yang sebenar.

Pembedahan Bariatric tidak sentiasa bekerja.

Tawar hati dengan pelbagai kegagalan cubaan kehilangan lemak, lebih ramai orang daripada yang pernah yang memeluk pembedahan bariatric. Walau bagaimanapun, tidak terdapat bukti bahawa pintasan gastrik atau banding mengakibatkan penurunan berat badan yang tidak terhad.

Universiti Virginia diselaraskan satu kajian yang dihebahkan berat lambat mengembalikan selepas enam tahun post-surgery.

Diet tidak bekerja sama ada.

Di Institut Kebangsaan kesihatan telah dianggarkan bahawa Diet boleh mengharapkan untuk mendapatkan 2/3 daripada kehilangan berat badan dalam tempoh 12 bulan daripada menamatkan program diet mereka. Diet ini harus menjangka untuk mengembalikan semua berat badan mereka, mudahan banyak, dalam 5 tahun.

Mujurlah, anda akan mendapati terdapat resepi ditandingi untuk kehilangan lemak berpanjangan.

NWCR di trek 3,000 orang yang telah kehilangan lebih daripada 30 paun dan disimpan selama lebih setahun.

Mereka telah menemui bahawa kebanyakan daripada pelaku Diet yang berjaya mempunyai tindakan 4 persamaan: mereka mempunyai jurnal makanan & mematuhi berat mereka; mereka tidak pernah skip Sarapan Pagi; mereka lakukan sejam senaman hampir setiap hari; dan mereka makan makanan yang mengandungi lemak 24%, 56% karbohidrat, dan protein tanpa lemak 19%.

Anda akan dapat mengikuti resipi kehilangan berat badan yang sempurna itu sendiri dan mendapat kesihatan yang lebih baik untuk masa yang lama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *