Sepucuk surat terbuka kepada Presiden Obama pembaharuan penjagaan kesihatan dan apa yang dimaksudkan dengan keluarga saya

Sepucuk surat terbuka kepada Presiden Obama pembaharuan penjagaan kesihatan dan apa yang dimaksudkan dengan keluarga saya

Bapak Presiden:

Saya tahu bahawa anda adalah seorang yang sangat sibuk jadi saya akan cuba untuk menyimpan soalan-soalan saya tentang pembaharuan penjagaan kesihatan dan undang-undang yang diluluskan Tempahan sebagai pendek dan ringkas yang mungkin.

-Saya boleh meminta anda mengapa anda fikir ini adalah sekeping baik undang-undang walaupun saya benar-benar percaya bahawa ia akan putus dan akan datang sangat dekat dengan bankrupting negara. Asas untuk kesimpulan saya tiada kena mengena dengan politik sikap berat sebelah (sebenarnya, saya telah tidak memilih Republikan Nasional pejabat dalam hidup saya.) Daripada perspektif saya, “Penjagaan Obama” tidak diatasi punca kos penjagaan kesihatan kami kenaikan: Amerika makan terlalu banyak salah jenis makanan, mereka bersenam terlalu sedikit, mereka berlebihan berat badan, mereka Merokok terlalu banyak, dan mereka akan mendapat lebih tua. Undang-undang ini mengatasi sebab-sebab ini, ia hanya menimbulkan cukai dan bergerak wang dalam birokrasi. Saya dapat bertanya tentang perkara ini tetapi saya tidak akan.

-Saya boleh bertanya kepada anda mengapa anda tidak melangkah ke hadapan dan mengutuk orang-orang dalam parti anda yang telah membandingkan Amerika seperti saya, iaitu orang-orang yang mempunyai kebimbangan yang sah dan jujur mengenai bil pembaharuan penjagaan kesihatan ini, kepada yang bersifat perkauman yang menentang pergerakan hak awam dari tahun 1960-an. Saya fikir bahawa kita hidup dalam sebuah negara yang bebas di mana rakyat boleh bebas alamat wakil rakyat mereka tanpa menjadi pitam dengan cara Tempahan debasing mungkin, hanya untuk mempunyai pendapat yang berbeza. Anda kekurangan ketahanan untuk menentang orang-orang Demokrat yang kerap menggunakan istilah “perkauman” malign diri saya dan orang-orang Amerika yang menyatakan penentangan mereka jujur, keberanian yang cheapens dan sumbangan orang-orang lama yang berjuang perkauman yang sebenar. Saya dapat bertanya tentang perkara ini tetapi saya tidak akan.

-Saya boleh meminta anda mengapa anda merasa perlu kepada undang-undang ini melalui pintu belakang yang dipanggil perdamaian. Ini adalah isu yang utama, yang utama di negara ini yang akan mempengaruhi setiap Amerika selama beberapa dekad akan datang. Diam-diam ia di pintu belakang, tanpa mengikut kaedah tradisional, masa berbesar hati lulus undang-undang di negara itu, belittles pendekatan dan membuat ia kelihatan seperti ia terpaksa melalui tanpa berat penuh proses Demokratik di belakang. Saya dapat bertanya tentang perkara ini tetapi saya tidak akan.

Berikut adalah apa aku akan bertanya anda tentang. Tetapi pertama, beberapa latar belakang fakta:

-Izinkan saya menegaskan bahawa kedua-dua isteri saya dan saya telah tidak memilih Republikan Nasional pejabat dalam kehidupan kita.

-Kami kedua-dua menghabiskan beberapa dekad kehidupan kita bekerja keras untuk AT&T, bersara beberapa tahun yang lalu, selamat dalam pemikiran kita bahawa janji di AT&T manfaat penjagaan kesihatan dan perlindungan untuk panjang tahun Perkhidmatan kami adalah pertaruhan yang baik.

-Kami kedua-duanya cuba untuk makan dengan baik, kita bersenam di YMCA kami tempatan pada asas hampir setiap hari, kedua-duanya kita merokok dan kita jarang minum. Dalam erti kata lain, kami mengambil tanggungjawab peribadi untuk kesihatan dan penjagaan kesihatan kami.
Salah satu sebab bagi tingkah laku tanggungjawab peribadi kami adalah bahawa kami tinggi pelan insurans boleh ditolak dengan AT&T. Kami adalah masing-masing bertanggungjawab pertama $1,200 kos penjagaan kesihatan tahunan kami sebelum kami mendapat sebarang perlindungan insurans sekali. Walau bagaimanapun, bagi tanggungjawab peribadi ini, kita juga perlu membayar apa-apa premium tahunan.

-Semasa perdebatan sehingga ke laluan pembaharuan penjagaan kesihatan, anda mengulangi lebih dari sekali bahawa orang-orang kita yang pada masa ini liputan penjagaan kesihatan akan dapat mengekalkannya. Walau bagaimanapun, dalam artikel semalam di majalah Fortune, CEO AT&T, Randall Stephenson, telah ditemuduga (beberapa halaman artikel yang dilampirkan). Pada penghujung wawancara, jelas ditanya sama ada AT&T akan menimbang menjatuhkan perlindungan insurans kesihatan untuk pekerja dan pesara. Tindak balas menjadikannya jelas bahawa ini adalah satu pilihan yang sangat baik kerana dua sebab. Pertama, daripada perspektif keuntungan Perniagaan, undang-undang pembaharuan penjagaan kesihatan yang baru, “anda lebih baik membayar denda kepada kerajaan dan menjatuhkan liputan penjagaan kesihatan untuk pekerja-pekerja anda”, memperbaiki garis bawah AT & Ts. Kedua, dia bercakap tentang “graviti ekonomi” yang kelihatannya kata-kata kod untuk “Jika orang lain dalam industri yang beliau lakukan, AT&T akan mempunyai tiada pilihan tetapi untuk melakukannya juga.”

Oleh itu, beberapa soalan singkat untuk anda:

1) Adakah anda hanya naive apabila anda membuat komen bahawa kita boleh semua Simpan insurans penjagaan kesihatan semasa kami, tidak menyedari hakikat yang mudah yang syarikat-syarikat perniagaan untuk membuat wang dan jika Rang undang-undang ini menjadikan ia lebih mudah bagi mereka untuk membuat lebih banyak wang dengan tidak menginsuranskan pekerja mereka, itulah apa yang akan mereka lakukan? Atau anda sedang tdk jujur, mengetahui bahawa ini akan berlaku dan sengaja misinforming negara ini untuk membantu mendapatkan bil pembaharuan penjagaan kesihatan anda diluluskan? Naif atau tdk jujur, dalam kes anda akan membuat berjuta-juta pengundi Amerika tidak berpuas hati pada bulan November dan 2012 apabila kita dipaksa keluar dari liputan penjagaan kesihatan semasa kami dan akan menyalahkan anda untuk kejahilan atau dalam situasi ini.

2) Saya berumur 57 tahun dan isteri saya berumur 56 tahun dan jika Encik Stephenson memutuskan untuk menamatkan perlindungan kesihatan di AT&T untuk pekerja dan pesara, di mana anda menyarankan bahawa saya dan isteri saya mendapat liputan? Apa syarikat insurans akan ingin menjemput kami, dan berjuta-juta rakyat Amerika lain lebih tua yang kehilangan perlindungan mereka, pada usia kami walaupun kami sihat dan mengambil tanggungjawab peribadi kami kesihatan baik yang berterusan?

3) Jika kita terpaksa keluar ke pasar untuk perlindungan insurans penjagaan kesihatan, perlindungan baru kami mungkin akan menjadi lebih mahal. Kos penjagaan kesihatan tahunan kami akan pergi dari maksimum $1,200 setiap sekurang-kurangnya beberapa ribu dolar setiap. Adakah ini cara anda merancang untuk mengurangkan kos penjagaan kesihatan bagi kelas pertengahan America? Begitu, maka anda perlu untuk menerangkan matematik kepada saya. Maksima $1,200 kepada sekurang-kurangnya beberapa ribu dolar, tidak masuk akal keluar di sini, di dunia nyata. Bagaimana ini tidak mengurangkan kenaikan kos penjagaan kesihatan bagi 90% rakyat Amerika yang sudah mempunyai insurans penjagaan kesihatan sebelum kelulusan Rang undang-undang ini?

Oleh itu, aku tidak akan bertanya kepada anda tentang kenapa anda dan selebihnya Kongres pula tidak menangani punca kos penjagaan kesihatan yang tinggi dalam proses legislating anda. Saya tidak akan bertanya mengapa anda telah mendapat tempat duduk belakang dan berdiam diri sementara orang-orang Amerika dengan perbezaan pendapat yang sah dan jujur terhadap Rang undang-undang ini telah telah diibaratkan bersifat perkauman oleh ahli-ahli parti anda. Saya fikir anda mewakili semua rakyat Amerika, tidak hanya orang-orang yang bersetuju dengan dasar anda. Saya tidak akan meminta anda tentang mengapa anda tidak mempunyai keberanian dan berani meluluskan undang-undang ini dengan cara yang betul, melalui pintu depan seperti setiap bahagian lain daripada undang-undang, tetapi sebaliknya snuck melalui pintu belakang perdamaian.

Walau bagaimanapun, saya akan meminta anda atau kakitangan anda untuk menghubungi saya dan terangkan di mana dan bagaimana saya boleh mendapatkan liputan penjagaan kesihatan pada usia saya jika AT&T dan seluruh Korporat Amerika memutuskan pilihan ekonomi yang lebih baik untuk membayar sebuah kerajaan yang baik daripada untuk melindungi pekerja dan pesara dengan insurans kesihatan mereka. Saya akan meminta anda untuk menjelaskan sama ada kau naive atau tdk jujur apabila menjelaskan bahawa kita akan mampu untuk menyimpan perlindungan insurans kesihatan semasa kami. Dan akhirnya, tolong Jelaskan bagaimana membayar tidak lebih daripada $1,200 setahun di bawah perlindungan semasa saya (dengan bertahun-tahun membayar apa-apa perlindungan semasa sihat tahun) adalah lebih baik berurusan kemudian mencari perlindungan baru pada usia saya dan membayar beberapa ribu dolar setahun bagi keistimewaan.

Walaupun saya telah menulis kepada rumah putih berkali-kali, saya tidak pernah menerima apa-apa jawapan untuk soalan-soalan saya tentang pelbagai topik walaupun anda berjanji untuk mempunyai pentadbiran yang paling terbuka dan responsif sepanjang masa. Yang tidak berlaku lagi. Walau bagaimanapun, dalam kes ini saya memerlukan, malah permintaan khusus jawapan kepada saya tiga soalan di atas. Demi politik anda saya berharap menerima jawapan-jawapan sebelum awal November dan sudah tentu sebelum 2012.

Terima kasih atas masa anda,

Walter “Bruno” Korschek

[Susulan Nota: sebulan selepas menghantar ini ke rumah putih, tiada jawapan untuk soalan-soalan yang telah diterima atau bahkan mudah pengesahan bahawa surat ini telah diterima telah akan datang dari cenderahati Obama.]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *