Seperti Illinois memasuki satu Lingkaran kematian ekonomi, Kerajaan Persekutuan boleh jauh di belakang?

Seperti Illinois memasuki satu Lingkaran kematian ekonomi, Kerajaan Persekutuan boleh jauh di belakang?

Menarik tetapi sedih membaca dari satu laporan akhbar berkaitan semalam. Artikel ini melaporkan bahawa negeri Illinois kini telah mencapai fasa keadaan terdesak dengan kelesuan ekonomi:

-Keadaan telah tidak dibayar banyak Rang undang-undang yang bulan kerana kekurangan hasil Kerajaan Negeri dan keadaan itu tidak akan berubah bila-bila masa tidak lama lagi, artikel.

-Ini meningkat sebanyak 66% dalam kadar cukai pendapatan peribadi negeri yang diluluskan oleh badan perundangan Negeri. Menurut Artikel itu, kenaikan 66% mungkin adalah peningkatan Negeri terbesar cukai dalam negara untuk menghadapi kekurangan bajet. Peruntukan untuk menaikkan cukai-cukai yang lain untuk kembali membayar bil-bil vendor yang sudah lama tertangguh adalah tidak diluluskan.

-Peningkatan cukai pendapatan hanya akan mengumpul $6.8 bilion vs jurang belanjawan sebanyak $15 bilion.

-Ia juga meluluskan pertambahan dalam negeri pendapatan cukai korporat, sehingga hampir satu lebuhrayanya 50%.

-Undang-undang termasuk topi 2% pada kenaikan tahunan kerajaan negeri yang berbelanja kecuali tahun Bilakah perbelanjaan negeri dibenarkan untuk meningkat melebihi 2% topi tanpa denda. Jika perbelanjaan Negeri melebihi topi 2% selepas tahun depan, ia akan membatalkan peningkatan cukai pendapatan.

-Walau bagaimanapun, perkara itu berkata, bahawa kenaikan Tahunan 2% akan mungkin semua diserap oleh peningkatan kesihatan dan bayaran pencen pesara, mengakibatkan penurunan dalam wang yang tersedia untuk Perkhidmatan-Perkhidmatan negeri yang lain seperti sekolah-sekolah.

Wow. Cukai yang lebih tinggi dan lebih rendah tahap perkhidmatan Kerajaan. Bil-bil yang belum dibayar kepada syarikat-syarikat swasta yang melakukan perniagaan dengan niat yang baik dengan kerajaan. Demokrat yang menyalahkan Republikan dan Demokrat menyalahkan Republikan (Nota: Republikan mungkin mempunyai sedikit kes yang lebih kukuh di sini kerana Demokrat telah dikawal mansion Gabenor dan badan perundangan Negeri bagi tempoh lapan tahun, melalui masa ekonomi yang baik dan buruk.) Keadaan apa kucar-kacir.

Apa-apa kacau-bilau dan ia tidak muncul bahawa ahli-ahli politik Illinois benar-benar ditangani punca masalah mereka, lebih tinggi daripada jangkaan kerajaan pesara pencen dan Kesihatan kos pekerja. Sehingga punca asas ditangani, semua tindakan di atas hanya beralih kesakitan di tempat lain tetapi kesakitan masih ada dan masih cenderung untuk berkembang. Tetapi untuk menetapkan akar penyebab, Demokrat, yang masih mengawal semua aspek Kerajaan Negeri, perlu menghadapi turun Kesatuan yang mendapat manfaat daripada faedah-faedah persaraan yang menguntungkan mereka, dan Kesatuan adalah blok pengundi yang biasanya kuat untuk Demokrat.

Berikut adalah apa yang saya meramalkan akan berlaku dalam tempoh beberapa tahun akan datang:

-Walaupun ini cukai meningkat sepatutnya untuk sementara, saya menginap wager sejumlah wang Pertimbangkan bahawa mereka akhirnya menjadi kekal, terutamanya jika mereka tidak alamat pemandu-pemandu yang asas Negeri peningkatan kos.

Ini adalah ramalan yang mudah dari perspektif logik: Jika anda diperlukan untuk menaikkan kadar cukai ini merapatkan jurang bajet dan anda masih akan meningkatkan perbelanjaan 2% setahun, anda mungkin tidak akan mendapat ke titik di mana anda boleh mengurangkan cukai sebanyak 66% jika anda tahun atas tahun perbelanjaan Kerajaan adalah lebih tinggi. Ini adalah selaras dengan prinsip itu bahawa jika anda memberi wang ahli politik untuk menghabiskan, dia akan membelanjakannya, mereka akan tidak pernah memberikan ia kembali kepada kekayaan pencipta/pembayar cukai mereka mengambil dari.

-Gabenor menjangkakan untuk mengutip $6.8 tambahan bilion daripada peningkatan cukai pendapatan peribadi. Walau bagaimanapun, jika penduduk negeri telah membuat $50,000 tahun dan membayar 3% atau yang $1,500 tahun dalam cukai pendapatan, bermula hari ini orang yang sama yang membuat gaji yang sama akan membayar tambahan $1,000 setahun dalam negeri cukai atau kira-kira $20 lebih seminggu. Ini adalah $20 yang tidak tersedia untuk pergi menonton wayang, membeli sebuah mainan untuk kanak-kanak, pergi untuk makan malam, dan lain-lain jadi $6.8 bilion dijangka jatuh pendek jika anda menganggap penurunan cukai jualan hasil daripada perbelanjaan yang tertekan di sektor pengguna peribadi.

-Artikel dan titik Demokrat Negeri bahawa sehingga kini, Illinois telah cukai pendapatan terendah antara negara-negara jiran yang termasuk Indiana, Iowa, Missouri dan Wisconsin. Walau bagaimanapun, dengan peningkatan sebanyak 66% dalam kadar cukai pendapatan Negeri, ianya tidak lagi boleh membuat tuntutan tersebut, terutamanya berbanding dengan Indiana yang mempunyai kadar cukai pendapatan hanya 3.4%. Akhirnya, penduduk dan Syarikat akan mula melihat Negeri seperti Indiana bagi meringankan beban kewangan cukai pendapatan peribadi yang lebih tinggi.

-Malah, cukai pendapatan peribadi tidak akan pemandu hanya orang dan perniagaan daripada Illinois. Asas cukai, yang melakukan pekerjaan yang indah analisis statistik dan dasar cukai, menjadikan data mata yang keluar betapa rapuhnya Illinois telah dibuat sendiri berbanding dengan negeri-negeri jiran di seluruh semua jenis langkah-langkah cukai yang telah dikemaskini oleh Yayasan dalam Jadual Indeks cukai bagi setiap lima puluh Negeri. Jika anda melihat kepada analisis tempahan, anda akan menemui pangkat berikut dan Indeks berbanding dengan kawasan Illinois:

* Selepas kenaikan cukai Illinois akan berkuat kuasa, Indiana akan lebih menarik kepada keluarga dan perniagaan dalam bidang cukai pendapatan dan akan mengekalkan kelebihan dalam cukai korporat peringkat tahap cukai harta, peringkat, dan cukai jualan.

* Missouri akan terus menjadi lebih baik daripada Illinois di tahap cukai korporat, cukai harta tahap, tahap cukai jualan dan sekarang mungkin akan setanding di peringkat cukai pendapatan peribadi.

* Dengan kenaikan cukai korporat, Wisconsin akan lebih baik daripada Illinois di cukai korporat peringkat tahap cukai harta, peringkat, dan cukai jualan.

* Walaupun Iowa akan lebih baik daripada Illinois di tahap cukai harta dan cukai jualan peringkat.

* Walaupun sebelum cukai meningkat, Indiana dan Missouri telah lebih kukuh keseluruhan cukai menguntungkan kedudukan, ke-4 dan ke-16 daripada 50 Negeri, vs Illinois yang mempunyai suatu pangkat 29hb sebelum cukai bergerak.

Oleh itu, ramalan saya: dalam tempoh beberapa tahun, Lingkaran kematian akan mempercepatkan Kerajaan Negeri di Illinois kerana bukan sahaja akan hasil cukai jualan tolak mengimbangi peningkatan hasil daripada kenaikan cukai korporat dan peribadi tetapi yang lebih banyak cukai menarik syarikat sekitar Illinois, iaitu Indiana, Missouri dan Wisconsin, akan menyedut isi rumah dan perniagaan untuk negara mereka. Dan siphoning ini tidak mengambil kira enam buah negeri yang mempunyai tiada cukai pendapatan peribadi sekali, mereka juga boleh direbus beberapa Illinois pembayar cukai.

Sekali anda kepala ke bawah cerun licin ekonomi daripada memerlukan cukai yang lebih dan lebih peribadi dan korporat untuk sebuah kerajaan yang sentiasa berkembang dan tidak cekap, sumber dari mana anda mengambil cukai tersebut menjadi lebih kecil dan lebih kecil yang menyebabkan keperluan untuk kadar cukai yang lebih tinggi untuk mengimbangi asas cukai yang kecil, dan lain-lain. Semua kerana Kerajaan Negeri dan golongan politik yang ia tidak mempunyai keberanian untuk bertindak gagah dan berani sekali apabila times adalah kos kerajaan kembali tidak munasabah dipotong dan baik kerana sebab-sebab politik, iaitu Kesatuan undi atau smarts dalam.

Nasib sama menanti Kerajaan Persekutuan jika langkah-langkah yang drastik dan berani tidak diambil untuk mendapatkan kami perbelanjaan Persekutuan di bawah kawalan. Cukai kerajaan mana-mana, yang lemah ekonomi menjadi pengguna yang lemah dan perbelanjaan ekonomi dan pelaburan yang menyebabkan pertumbuhan ekonomi terbantut bermakna kadar cukai yang lebih tinggi pada asas yang lebih kecil yang bercuti campuran sehingga pertumbuhan yang lebih banyak, dan lain-lain. Sama prinsip ekonomi, tahap yang berbeza daripada kerajaan.

Beberapa langkah-langkah yang berani dan segera diperlukan untuk mengelakkan nasib ini:

-Langkah 1 – mengurangkan belanjawan Persekutuan sebanyak 10% setahun untuk tempoh lima tahun untuk mendapatkan perbelanjaan di bawah kawalan, menghapuskan pembaziran perbelanjaan earmarks dan lain-lain program politik yang tidak bernilai, mendapatkan ahli-ahli politik yang memberi tumpuan kepada satu set yang lebih kecil tetapi lebih penting daripada isu-isu, dan mengembalikan kekayaan dan kesenangan yang kerajaan mereka mempelajari seekor sebagai cukai kepada rakyat bahawa kekayaan yang diperolehi.

-Langkah 2 – meningkatkan usaha penguatkuasaan penyelewengan dan pengelakan cukai untuk menutup semua kebocoran perbelanjaan kerajaan dan aktiviti jenayah, bebas wang untuk lebih baik menggunakan dan pulangan sekurang-kurangnya sebahagian daripada ia kepada pembayar cukai yang seterusnya boleh menghabiskan yang sebelum ini sia-sia wang untuk mengembangkan ekonomi. Pentadbiran Obama yang diterima pada tahun 2010 itu hampir $100 bilion adalah hilang melalui penipuan melalui Medicare program setiap tahun.

-Langkah 3 – melaksanakan tempoh had untuk semua ahli-ahli politik di semua peringkat supaya mereka dapat melakukan perkara yang betul untuk negara dan Negeri, bagaimanapun menyakitkan, tanpa perlu bimbang tentang implikasi untuk Pilihanraya berikutnya.

Sehingga langkah-langkah ini dilaksanakan, saya amat menyarankan pelaburan di Indiana dan Missouri Negeri bon dan menjauhkan diri dari apa-apa pelaburan dalam negeri Illinois. Anda mendengar terlebih dahulu di sini, Lingkaran kematian telah bermula.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *