Separuh lebih baik saya kehilangan pekerjaan dan juga ini memusnahkan perkahwinan saya: Tip-Tip yang boleh membantu dalam ekonomi ini

Separuh lebih baik saya kehilangan pekerjaan dan juga ini memusnahkan perkahwinan saya: Tip-Tip yang boleh membantu dalam ekonomi ini

Saya telah mula untuk dapatkan banyak e-mel daripada orang-orang yang pasangan yang telah kehilangan pekerjaan mereka dalam ekonomi semasa. Sering, ini akhirnya meletakkan terikan yang besar tentang perkahwinan sediakan beberapa mempunyai hubungan yang agak kukuh sebelum kehilangan pekerjaan. Walaupun isteri/suami yang masih bekerja adalah sangat menyokong, kadang-kadang suami bebas bekerja menjadi sangat sensitif walaupun mereka berjuang dengan masalah keyakinan diri yang baru yang datang dari biru. Kemurungan juga boleh menjadi salah satu faktor.

Saya mendengar daripada isteri berkata sebahagian Tempahan: “lapan bulan yang lalu, setengah lebih baik saya kehilangan pekerjaan. Semasa ke semasa, ia telah meletakkan tekanan yang besar pada perkahwinan kami. Keadaan adalah selamat bagi orang-orang dari segi kewangan dan saya takut bahawa akhirnya, kita akan kehilangan rumah kami. Saya sedar ia telah menjadi sangat mencabar untuk hubby saya. Saya tahu yang beliau telah attemptedto mencari kerja. Tetapi kadang-kadang, saya mendapat rumah untuk mencari dia bermain di komputer atau menonton TV. Majlis Makan malam tidak dibuat. Pakaian tidak dilakukan. Ia adalah tekanan yang besar pada saya sebagai pencari nafkah semata-mata. Beliau dapat membantu lebih daripada apa yang dia lakukan. Beliau adalah juga menjadi pendek terbaja dengan anak-anak kita dan hampir mengabaikan saya. Saya agak tidak akan membuat yang lebih teruk keadaan yang besar melalui anak-anak saya jauh dari bapa mereka, tetapi saya saya hanya kira-kira penerbangan solo juga dan ia adalah perkara yang sama hari demi hari. Kadang-kadang, baru mulakan kelihatan sangat menarik untuk saya.”

Komen seperti ini akan jadi biasa. Sediakan kerja rasa tidak puas hati pasangan tidak mencapai tahap ini isteri (di mana seorang individu berfikir tentang masalah yang berkaitan dengan pemisahan atau penceraian) walaupun hebat perkahwinan boleh berasa tekanan kerana bimbang dan takut boleh membawa tingkah laku negatif dan mendalam turun resentments. Dalam artikel berikut, saya akan menawarkan beberapa strategi untuk isteri ini juga bagi keluarga lain dalam situasi ini.

Statistik mengenai cara betul-betul kerja kerugian menjejaskan perkahwinan: anda tidak bersendirian: sekarang, kadar yang menganggur untuk kedua-dua wanita dan lelaki yang mendekati digit berganda dan berlegar pada hampir sembilan peratus. (Ia adalah 8.7 peratus bagi lelaki.) Ramai yang tidak tahu, mereka tidak tahu sesiapa yang kerja. Sebab yang mencukupi bagi syarikat-syarikat yang melaksanakan pengambilan membeku atau meletakkan mati, ia adalah amat sukar untuk mencari satu keadaan yang membandingkan taraf dan membayar ke arah yang telah hilang. Ini adalah betul bagi pemburu kerja paling agresif.

Juga, anda boleh mencari statistik yang menunjukkan hubungan yang dengan waktu orang bekerja dalam perbandingan pasangan mereka dan tahap kepuasan perkahwinan mereka menggunakan mereka. Saya mendapati kajian yang sangat menarik yang menunjukkan bahawa lelaki yang bekerja jam kurang daripada isteri-isteri mereka (bermakna mereka yang menganggur atau underemployed) akan hilang 60% lebih mungkin untuk melaporkan yang bahagia dalam perkahwinan mereka.

Ini sepadan dalam apa saya melihat dan bercakap dengan orang. Ia seolah-olah dalam pengalaman saya pasangan yang sedang bergelut dengan pengangguran satu pasangan yang lebih mungkin menjadi sangat gembira dengan perkahwinan mereka. Menariknya walaupun, statistik perceraian menunjukkan bahawa kadar perceraian adalah sedikit ke bawah. Saya kira ini adalah kerana orang melihat hit kewangan yang boleh menyebabkan perceraian. Jadi beberapa orang percaya bahawa memperingati rasa yang lebih banyak untuk cuba menyelamatkan atau menjaga perkahwinan.

Mengiktiraf bahawa A pasangan yang kehilangan mereka kerja juga mengambil A memukul apabila ia datang kepada diri bernilai dan identiti: isteri pada situasi ini menekankan bahawa dia benar-benar tidak merasakan sakit pada suami bagi pihak beliau. Dia tahu dia sedang bergelut. Tetapi ramai di antara kita tidak memahami dengan tepat bagaimana multi faceted pekerjaan kerugian mungkin dan dengan cara yang dahsyat itu sendiri boleh menjadi individu anda yang kehilangan kerja mereka. Saya kadang-kadang mendengar daripada pasangan yang kini kahwin ditambah mereka berkongsi bagaimana musnah mereka benar-benar akan.

Manusia khususnya percaya mereka telah tidak berpuas hati orang yang tersayang secara besar. Mereka berfikir seolah-olah mereka sedang kegagalan seperti pembekal dan supaya mereka takut bahawa isteri mereka mungkin mencari mereka kerana hanya seorang lelaki. Aku akrab dengan komen seperti: “saya adalah dahulunya seorang pengurus. Sekarang, saya tiada siapa yang. Aku adalah lelaki yang mungkin Pastikan saya sayangi telah perkara-perkara yang mereka perlukan dan beberapa lagi untuk bersenang-senang sedikit mana-mana juga. Sekarang, saya perlu memberitahu anak-anak saya tidak bagi kemudahan dan saya juga perlu melihat rakan saya yang melihat saya dengan kekecewaan. Ia adalah dahsyat ditambah ia membuatkan saya berasa seksa yang amat besar.”

Tidak perlu dikatakan, ini jenis keadaan sering meletakkan suami bebas bekerja sekitar yang defensif dan, digabungkan dengan perjuangan dalaman yang dia mungkin mempunyai, ini boleh membawa kepada satu senario di mana terdapat bahaya yang timbul daripada kesilapan interpretasi dan mengambil benda-benda dengan cara yang salah.

Mencipta masa yang tetap untuk menyampaikan supaya anda tidak salah faham antara satu sama lain: dalam sesuatu situasi ini, saya ditentukan isteri Mari kita menganggap bahawa suami tidak cuba cukup sukar untuk mencari kerja dan suami adalah andaikan bahawa isteri merasakan bahawa peristiwa ini adalah kesalahan beliau Walaupun semua orang sebagai sebahagian daripada keseluruhan Jabatan adalah dipecat dan bahawa beliau menghabiskan jam satu hari memburu kerja.

Ianya perlu yang anda cipta masa untuk setiap hari (sekali seminggu mungkin) untuk mengambil tempat duduk dan mengkaji status sesuatu. Suami mungkin mengemaskini isteri pada bagaimana Cari tugas pasti akan serta isteri mungkin mengemaskini suami tentang apa yang beliau boleh lakukan di rumah untuk membantu kira-kira tanggungjawab beliau.

Kerana ia berdiri sekarang, setiap hari, isteri yang datang rumah dan berkata “Adakah anda akan menemui apa-apa?” serta suami telah diarahkan untuk memberitahu beliau dia masih tidak mendapati pekerjaan dan penampilan pada kekecewaan menunjukkan muka beliau. Beliau mendesak beliau tidak akan membuat dia mencari pekerjaan mana-mana yang lebih cepat ditambah ia membuat dia merasa agak defensif dan negatif ke arah beliau yang teruk dalam keadaan lengkap.

Begitu juga, dirasai hanya isteri yang lebih tekanan setiap hari kerana dia datang rumah habis dari kerja dan kemudian telah diperlukan untuk menghadapi kenyataan bahawa keadaan beliau tidak memperbaiki dan dia atau dia mempunyai lebih banyak kerja untuk mencapai kira-kira shift malam seperti meningkatkan golongan belia dengan kerja rumah mereka dan straightening.

Cari cara untuk sokongan anda setengah lebih baik supaya mereka sedar bahawa anda tahu apa yang mereka pergi: Adakah anda mengetahui beberapa perkara yang saya mendapati Tempahan sedih tentang situasi ini? Ianya begitu ironis individu yang kita seperti yang dan yang harus kami besar sistem sokongan biasanya satu kita hidupkan pertama memandangkan mereka akan memudahkan mereka berada di situ. Saya lakukan ini dalam kehidupan saya sendiri walaupun saya tidak memahami ia pada masa itu.

Kebanyakan orang akan bertanggungjawab untuk ini walaupun Bilakah mereka tidak bermaksud ia. Tetapi jika anda berfikir tentang hal itu, pada keadaan ini, pasangan ini dapat membekalkan banyak sokongan dan keselesaan bersama. Namun Selain itu, mereka sebenarnya merupakan sumber emosi yang negatif. Dengan menetapkan ia dengan cara ini, ia telah perampasan mereka satu sistem sokongan yang sangat besar.

Ia boleh membantu banyak jika kedua-dua pasangan melahirkan suatu keazaman yang kukuh untuk membantu orang lain. Suami akan cenderung mencari isteri lebih banyak menyokong jika dia akan datang rumah untuk makan malam yang disediakan bersama-sama dengan rumah yang munasabah diluruskan (supaya beliau adalah sekurang-kurangnya mendapatkan selepas dirinya.)

Dan suami yang mungkin tidak akan perlu berurusan kerana banyak dengan semua yang isteri “nagging” jika Walau bagaimanapun roll-up lengan dan membantu anda apabila dia melihat peluang. Ia juga boleh membantu jika, seperti saya katakan, beliau akan mengemaskini dia dengan kerap pada carian kerja tidak mempunyai beliau perlu meminta.

Dengan cara ini, mereka meletakkan mereka menumpukan aktiviti-aktiviti lain seperti ingin membawa sedikit keseronokan dan kenikmatan kepada kehidupan mereka. Ya, beliau pernah menganggur. Tapi dia masih mempunyai kesihatan beliau dan keluarganya. Saya faham wang adalah ketat. Tetapi mengambil berjalan kaki dengan fam secara percuma. Membaling bermain bersama-sama dengan anak-anak anda adalah percuma. Menyemak filem anda boleh melihat sebagai keluarga dari kos Perpustakaan apa-apa. Memegang tangan pasangan anda atau menggosok sokongan dalam tidak kos anda apa-apa dan boleh shell mungkin keluar dengan barangan yang wang tidak boleh membeli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *