Sensitiviti zakar dan Kesihatan saraf – bagaimana Acetyl L Carnitine boleh meningkatkan sensasi zakar

Sensitiviti zakar dan Kesihatan saraf – bagaimana Acetyl L Carnitine boleh meningkatkan sensasi zakar

Menurut laporan dari Universiti Maryland Medical Center, acetyl L carnitine, atau ALCAR, asid amino penting, mempunyai pelbagai manfaat kesihatan yang boleh memberi kesan positif terhadap prestasi seksual, keseronokan seksual dan Kesihatan zakar secara keseluruhan. Lelaki yang mengalami sensitiviti berkurangan, serta pelbagai zakar yang berkaitan isu lain, harus sedar manfaat kesihatan zakar ALCAR dan bagaimana ia boleh menjejaskan keupayaan mereka jangka panjang untuk menikmati aktiviti seksual.

Apakah acetyl L carnitine

Acetyl L carnitine adalah asid amino-rantaian molekul yang berfungsi sebagai satu komponen protein, yang memainkan pelbagai peranan di dalam badan. Tugas utama ALCAR adalah untuk menjadikan lemak minyak yang boleh digunakan oleh badan untuk menjalankan fungsi metabolik. Manakala acetyl L carnitine dibuat dalam badan dalam jumlah yang kecil, boleh ditelan dalam makanan tertentu, ramai individu tidak mempunyai tahap optimum bahan ini penting dalam badan-badan mereka dan tidak boleh menyerap secara berkesan daripada makanan atau pemakanan tambahan.

Fungsi-fungsi tambahan acetyl L carnitine

Sebagai tambahan kepada peranannya dalam fungsi metabolik, ALCAR adalah antioksidan yang terkenal, molekul yang melampirkan kepada radikal (berbahaya molekul daripada persekitaran) percuma dan meneutralkan mereka, menghalang mereka daripada menyebabkan kerosakan jangka panjang kepada sel-sel. Acetyl L carnitine telah digunakan untuk merawat keadaan kesihatan yang kronik daripada penyakit jantung hinggalah kepada neuropati (di mana tisu saraf seluruh badan dimusnahkan oleh paras gula dalam darah) bagi Penyakit Alzheimer untuk kemandulan.

Manfaat kesihatan zakar acetyl L carnitine

Apabila ia datang kepada zakar, ALCAR mempunyai banyak manfaat yang tidak boleh diabaikan sebagai sebahagian daripada regimen penjagaan kesihatan lelaki.

• Pembaikan sel saraf-Acetyl L carnitine menyediakan sokongan sistem saraf yang penting dan membantu untuk membaiki kerosakan tisu saraf, serta sel saraf borang baru. Kerana mesh halus dari hujung saraf di bawah permukaan kulit zakar adalah tertakluk kepada geseran yang berterusan, mereka sering dimusnahkan lebih cepat daripada mereka boleh diganti, membawa kepada kehilangan rasa pada zakar; acetyl L carnitine diperlukan untuk memulihkan tisu yang rosak dan menggalakkan keupayaan untuk mengalami kepuasan seks.

Penyakit • Peyronie – keadaan ini melemahkan berlaku apabila parut tisu di bawah kulit zakar menyebabkan ahli untuk dibengkok atau lengkung semasa ereksi, sering membuat aktiviti seksual menyakitkan atau mustahil. Penyelidik telah mendapati bahawa acetyl L carnitine mungkin lebih berkesan daripada ubat standard – tamoxifen – yang biasanya digunakan untuk merawat gangguan ini.

• Meningkatkan fungsi ketegangan – banyak kajian telah menunjukkan bahawa ALCAR boleh membantu menggalakkan fungsi ketegangan dan mengurangkan mati pucuk dalam sesetengah lelaki. Di samping itu, lelaki yang telah digunakan ALCAR melaporkan ereksi yang lebih lama dan puncak syahwat yang lebih memuaskan.

• Visualisasi dan bersantai – ALCAR dipercayai mempengaruhi neurotransmitters otak, visualisasi dan berehat; yang akan faktor-faktor yang penting dalam kegiatan melancap dan seks.

• Perlindungan daripada kerosakan alam sekitar – sifat antioksidan acetyl L carnitine boleh melindungi zakar dari penceroboh alam sekitar, sekali gus memperlahankan proses penuaan dan membantu badan untuk melawan penyakit-penyakit serius seperti barah yang biasanya berpunca dari kerosakan sel.

Bagaimana boleh acetyl L carnitine digunakan untuk menggalakkan kesihatan seksual?

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, pemakanan tambahan tidak sentiasa cukup untuk memberikan zakar dengan bekalan yang mencukupi acetyl L carnitine, sebagai makanan tambahan yang termakan tidak sentiasa betul diserap melalui saluran penghadaman. Kesihatan zakar khusus yang menggunakan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), yang dikenakan secara terus ke kulit zakar boleh memastikan bahawa nutrien penting ini akan dihantar terus ke sel-sel kulit zakar untuk manfaat yang maksimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *