Sensasi zakar – adalah kehilangan rasa pada zakar yang merosakkan kegiatan seksual anda?

Sensasi zakar – adalah kehilangan rasa pada zakar yang merosakkan kegiatan seksual anda?

Hilang deria rasa zakar boleh mengakibatkan kemusnahan – dan berita membimbangkan adalah bahawa kebanyakan lelaki akan mengalami kehilangan rasa zakar sepanjang hayat mereka. Desensitization zakar boleh mengurangkan keseronokan seksual, menjadikannya sukar untuk mencapai orgasme satu, atau bahkan menyebabkan mati pucuk. Ramai lelaki yang mengalami zakar dikurangkan laporan sensasi bahawa isu ini mempunyai kesan yang merosakkan hubungan mereka, kerana mereka sering merasa mereka yang tidak lagi mampu untuk rakan-rakan mereka.

Bagaimana untuk menguji untuk kehilangan sensasi zakar

Untuk menentukan sama ada zakar sensasi telah berkurangan, ujian yang berikut boleh dilakukan: berdiri dilepaskan bajunya, dengan kaki yang sedikit selain dan zakar tegak, lelaki boleh menjalankan sebuah objek yang lembut seperti bulu yang, atau bahkan jari dan turus dan hujung tanpa melihat zakar, sama ada secara langsung atau di cermin. Jika disentuh tidak dirasai atau sensasi dikurangkan, pada mana-mana kawasan zakar, kemudian desensitization mungkin menjadi masalah. Mujurlah, zakar khusus vitamin dan mineral yang menyuburkan dan melembapkan tisu derma halus yang tertentu boleh membantu untuk mencegah, atau bahkan melawan, kehilangan rasa zakar; tetapi yang paling penting, ia adalah perlu untuk memahami punca asas sensasi dikurangkan.

Kering melancap dan persetubuhan

Kulit zakar meliputi rangkaian saraf yang menghantar sensasi menyeronokkan berkaitan dengan rangsangan seksual kepada otak yang halus. Kerap melancap rubbing kering zakar, atau aktiviti seksual yang agresif, akhirnya boleh menyebabkan kerosakan kepada saraf ini, membawa kepada zakar hilang sensasi. Tanpa rawatan yang tepat kulit zakar, sel-sel saraf yang rosak mungkin tidak dapat dikemaskini; untuk memburukkan lagi masalah ini, sering rubbing boleh mencipta lapisan kulit, seterusnya deadening sensasi zakar calloused, roughened.

Menyuburkan kulit dengan formula mengandungi vitamin B5 bagi sokongan sistem saraf boleh membantu mempercepatkan penyembuhan sel-sel saraf yang rosak dan memulihkan perasaan zakar; manakala mentega shea dan vitamin E, serta vitamin A dan D, telah terbukti untuk memberi nafas baru tisu derma calloused, desensitized.

Berbasikal

Lelaki yang menunggang basikal secara tetap sering melaporkan kehilangan zakar sensasi, yang boleh disertai oleh kesemutan, dan dalam sesetengah kes, mati pucuk boleh menjadi isu besar. Masalah ini boleh dikaitkan dengan kehilangan edaran yang disebabkan oleh tekanan pada kawasan yang disapu.

Melalui penjagaan zakar yang betul, lelaki yang kitaran sukan mungkin boleh mengelakkan masalah ini dengan sokongan sistem peredaran darah dengan vitamin C, yang diperlukan untuk pembentukan dan penyelenggaraan saluran darah yang sihat. Selain itu, asid amino seperti L-arginine adalah perlu untuk berehat saluran darah dan membenarkan aliran darah yang optima.

Ubat-ubatan, alkohol dan rokok

Ubat-ubatan tertentu, bukan untuk menyebut alkohol dan Nikotin, sering bertanggungjawab untuk kehilangan sensasi zakar. Lelaki yang ubat-ubatan yang diketahui untuk menyebabkan desensitization zakar perlu berbincang dengan doktor mereka tentang penyelesaian. Menghadkan pengambilan alkohol dan rokok keluar adalah langkah pertama ke arah memulihkan sensitiviti zakar; di samping itu, rawatan dengan formula nutrien yang mengandungi vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk penyembuhan kelajuan dan menterbalikkan kerosakan yang disebabkan oleh bahan kimia toksik.

Obesiti

Lelaki yang serius berlebihan berat badan mungkin mengalami banyak tidak menyenangkan kesan sampingan, termasuk kehilangan sensasi zakar. Walaupun berat melalui gabungan senaman dan pengubahsuaian diet adalah penyelesaian muktamad kepada masalah ini, menyediakan kulit zakar dengan nutrien yang diperlukan untuk kekal sihat dan lembut adalah satu langkah ke arah yang betul.

Memulihkan sensitiviti zakar

Merawat kulit zakar dengan zakar khusus kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang digunakan terus kepada kulit zakar setiap hari boleh menjamin bahawa vitamin, mineral dan nutrien lain yang penting untuk kesihatan optimum zakar dihantar tepat di mana mereka diperlukan. Dengan menyediakan kulit zakar dengan bahan-bahan ini yang pasti, lelaki semua peringkat umur boleh terus mengalami kepuasan seks untuk tahun akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *