Senior boleh mendapat manfaat daripada Perkhidmatan pencegahan di Medicare

Senior boleh mendapat manfaat daripada Perkhidmatan pencegahan di Medicare

Sebagai seorang bekas Setiausaha daripada kesihatan & manusia Perkhidmatan (HHS), saya berminat untuk perubahan hari Medicare. Saya telah telah membaca banyak tentang baru preskripsi dadah liputan, juga dikenali sebagai bahagian D. Ia adalah hebat untuk melihat kesan daripada program yang baru-sekarang melebihi 38.2 juta atau 90 peratus, orang-orang yang layak untuk Medicare mempunyai bantuan membayar untuk ubat-ubatan mereka.

Apa ramai orang tidak menyedari adalah bahawa undang-undang yang membawa kira-kira bahagian D termasuk lebih daripada sekadar ubat-ubatan preskripsi. Undang-undang, dikenali sebagai Akta pemodenan Medicare 2003 (MMA), mengandungi langkah-langkah lain untuk meningkatkan Medicare. Satu perubahan yang sangat penting adalah liputan perkhidmatan kesihatan tambahan, pencegahan.

Perkhidmatan pencegahan adalah selalunya penjagaan kesihatan pemeriksaan atau ujian yang akan dilakukan oleh doktor untuk memahami status kesihatan anda. Mereka juga boleh digunakan untuk meramalkan potensi risiko kesihatan. Masyarakat perubatan sekarang memahami bahawa mengenal pasti dan merawat keadaan yang awal boleh menyebabkan keputusan pencapaian kesihatan yang lebih baik. Menghalang sesuatu sebelum ia mula boleh menjadi lebih baik.

Medicare mula meliputi Perkhidmatan pencegahan pada tahun 1981. Sepanjang tahun, Perkhidmatan baru telah ditambah. Perkhidmatan yang disenaraikan di bawah adalah sebahagian daripada orang-orang yang ditawarkan oleh Medicare.

• Yang sekali-selamat datang ke Medicare pemeriksaan fizikal;

• Pemeriksaan kesihatan untuk penyakit kardiovaskular, kanser payudara, kanser serviks dan faraj, kanser Kolorektal, kanser prostat, kencing manis, glaukoma dan tulang ketumpatan;

• Selsema dan hepatitis tembakan; dan

• Yang baru ditambah Perkhidmatan pencegahan, rokok dan tembakau menggunakan pemberhentian.

Perkhidmatan pencegahan ini sangat penting, tetapi kita masih mempunyai cara-cara untuk pergi. Sistem penjagaan kesihatan hari ini menumpukan sebahagian besar sumber merawat masalah-masalah yang wujud. Kita perlu belajar cara-cara yang lebih baik untuk menyimpan orang yang sihat yang mungkin selagi mungkin. Bukan sahaja ini lebih baik untuk pesakit dan keluarga mereka, ia dapat menjimatkan keseluruhan sistem wang yang banyak.

Saya menggalakkan semua warga tua bercakap Medicare dan doktor mereka tentang Perkhidmatan pencegahan yang disediakan melalui Medicare. Sebagai warga tua yang lebih banyak menggunakan perkhidmatan ini, sokongan lebih awam tiada akan membuat Perkhidmatan ini disediakan untuk warga tua. Ianya hanya satu langkah ke arah mengubah sistem untuk menyediakan penjagaan kesihatan yang sebenar, tidak hanya sakit penjagaan.

Tommy Thompson, bekas Setiausaha perkhidmatan kesihatan & manusia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *