Seni mempertahankan diri bagi kanak-kanak untuk sistem kuno dan adat

Seni mempertahankan diri bagi kanak-kanak untuk sistem kuno dan adat

Pengenalan

Seni mempertahankan diri adalah satu kaedah yang kuno latihan badan, minda dan semangat untuk bertindak sebagai satu entiti. Ia adalah sistem dan adat amalan tempur yang digunakan untuk pertahanan diri, persaingan, kesihatan fizikal dan kecergasan. Kanak-kanak yang terlibat dalam seni mempertahankan diri meraih buah-buahan yang dalam pelbagai bidang kehidupan.
Di dalam hari tahun mempertahankan diri akan menjadi aktiviti yang paling popular di kalangan kanak-kanak dan orang dewasa.

Adakah anda mahu anak anda untuk belajar menghormati, kawalan diri, adab atau keyakinan?
apa yang perlu dilakukan dalam kecemasan, bagaimana untuk berurusan dengan orang yang tidak dikenali?

Jawapan lurus adalah untuk melatih kanak-kanak seni mempertahankan diri.

Jenis-jenis seni mempertahankan diri-terdapat pelbagai jenis seni mempertahankan diri, tetapi adalah sesuai untuk kanak-kanak:-

1. Karate-ia adalah untuk menjadi kosong tangan menentang amalan tradisi.Ia menggunakan menendang, menarik, dan Pertahanan menyekat dengan senjata.

2. Judo-terlibat dengan pergerakan membaling. Ia adalah baik untuk semua pusingan Kecergasan, kekuatan, keseimbangan, postur dan stamina.Ianya popular yang berpegang teguh kepada sistem Lingkaran-Lingkaran putih untuk pemula dan tali pinggang hitam untuk Sarjana, dengan pelbagai warna yang lain di antara mereka.

3. Taekwondo meletakkan penekanan diri-Pertahanan dan kawalan diri. Ini juga mempunyai sistem tali pinggang.

4. Aikido merupakan kesenian yang rasmi, bukan ganas yang menggalakkan mengelakkan daripada terus perjuangan dan Jangan sekali-kali menggunakan tentera untuk menentang tentera. Ia adalah satu sukan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa sesuai untuk semua peringkat umur. Ia mempunyai satu sistem tali pinggang juga.

5. Kung Fuis seni mempertahankan diri Cina yang secara literal bermaksud pencapaian melalui usaha, ia menekankan tentang memberi pukulan dan sepakan pada titik-titik tertentu badan pihak lawan.

6. Ju-Jitsu adalah seni yang lembut, tempur tanpa senjata dan hand to hand. Ia membantu dalam memupuk minda dan badan, dan mengajar kaedah kawalan kemarahan dan kekecewaan. Seni ini adalah dibenarkan hanya untuk mempertahankan diri.

7. Tang Do begitu merupakan kesenian yang besar untuk belajar mempertahankan diri, keyakinan diri, kecergasan fizikal dan untuk menguruskan tekanan. Seni ini boleh memberi kesan yang positif pada kepekatan kanak-kanak.

8. MMA (Seni Pertahan Diri campur) membolehkan pelbagai pertempuran termasuk mempertahankan diri gaya serta kaedah seni mempertahankan diri. Ia melatih pejuang ke dalam pelbagai gaya yang mencipta kemahiran seimbang.

9. Muay Thai-kegunaan stand-up menarik dan merangkul kaedah dengan membuat terkemuka menggunakan pukulan, sepakan, dan mogok siku dan lutut.
Manfaat untuk kanak-kanak

Seni latihan seni mempertahankan diri mempunyai beberapa faedah yang meliputi aspek fizikal, mental dan emosi.

Salah satu manfaat utama seni mempertahankan diri adalah untuk pertahanan diri. Ia merupakan satu aset untuk mempertahankan seseorang diri dan lain-lain dalam keadaan yang berbahaya.

Karate, Kung fu dan Taekwondo membantu meningkatkan tahap kecergasan kardiovaskular seseorang dan toning sistem otot. Latihan dalam seni yang berbeza membantu meningkatkan kekuatan tangan dan kaki.
Fleksibiliti di dalam badan meningkat, apabila gerakan badan yang berbeza dilaksanakan.

Sepakan tinggi dalam karate, kung fu dan kickboxing mempunyai unsur mental dan fizikal yang membantu dalam kawalan diri, dan menguruskan kemarahan dan ketakutan.Ia dilihat bahawa kanak-kanak masalah dan sikap yang buruk dalam kanak-kanak menunjukkan peningkatan dalam tingkah laku mereka selepas mengambil beberapa kelas dalam seminggu.

Kesimpulan

Seni mempertahankan diri latihan seni mempertahankan diri membuat anak-anak well-behaved, berdisiplin dan menghormati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *