Senarai panjang menghairankan neoklasik makanan kolesterol

Senarai panjang menghairankan neoklasik makanan kolesterol

Mentega, Kuah, lemak babi, lemak bacon, nondairy creamers, sos krim, terhidroksida marjerin, lelemak, keju, telur kuning, susu penuh, krim masam, krim, minyak kelapa, minyak sawit, minyak cottonseed, dan minyak isirong sawit.

Peluang yang cukup baik bahawa tidak kira di mana di dunia anda hidup anda mengambil sekurang-kurangnya beberapa makanan di atas; dan tiada mereka tidak dianggap neoklasik makanan kolesterol. Malah, mereka adalah bertentangan dengan makanan busting kolesterol, dan untuk kolesterol neoklasik makanan untuk memberikan manfaat kesihatan yang dimaksudkan mulut senarai kami menyiram hidangan di atas mesti ditekan terus dengan minimum terdedah.

Anda juga akan perlu cuba untuk mentafsirkan hidangan yang lazat yang mengandungi ini arteri yang tersumbat makanan. Sebagai contoh bahawa pai Labu anda mungkin tidak mempunyai untuk cuti mengandungi sekurang-kurangnya dua ini dan mungkin juga tiga.

Neoklasik makanan kolesterol

Kini mengapa tidak kita melihat sesetengah makanan yang dianggap sebagai kolesterol dan jantung yang mesra. Mereka: ikan salmon, blueberry, jus diet anggur, kacang kacang hijau soya (edamame), hitam, tuna, tasik trout, sardin, ikan bilis, herring, hoki, minyak zaitun, tauhu, epal, avocados, walnut, badam, ubi keledek, buah-buahan, pulpa, barli, oatmeal, flaxseed, yogurt rendah lemak/rendah gula, makanan diselitkan dengan loji gelatine, ceri, dan kebanyakan sayur-sayuran terutamanya pelbagai berdaun hijau seperti sayur-sayuran kale dan turnip.

Tetapi kita juga perlu membuang herba segar ke dalam campuran kami kolesterol busting makanan kerana ia boleh digunakan untuk menggantikan perasa banyak lain lemak tepu yang tinggi ke digunakan semasa proses memasak. Hal ini terutama berlaku dalam masakan Selatan di mana drippings lemak tepu yang tinggi dan/atau mentega sering digunakan direktor musim makanan. Herba “sage”, oregano, rosemary, basil dan thyme dapat yang tinggi antioksidan yang seolah-olah mempunyai beberapa kolesterol yang bermanfaat neoklasik hartanah.

Mengetahui lemak anda

Lemak tak tepu seperti monounsaturated dan politaktepu dianggap banyak pilihan yang lebih sihat berbanding lemak tepu dan lemak trans. Lemak tak tepu beberapa walaupun tahap kolesterol yang lebih rendah dan boleh mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular.

Minyak canola dan minyak avokado adalah sumber yang baik untuk monosaturated lemak, kerana pelbagai jenis kacang: walnut, badam, hazelnuts, pecans dan pistachios.

Monosaturated lemak pilihan dianggap neoklasik makanan kerana ia membantu mengurangkan tahap kolesterol LDL yang berbahaya semasa tidak memberi kesan baik HDL kolesterol.

Lemak politaktepu ditemui di jagung, safflower, kacang soya dan minyak bunga matahari.

Tetapi kami telah selamatkan terbaik yang terakhir dengan kami ketiga jenis lemak tak tepu; asid lemak Omega 3. Sebahagian besar makanan yang tinggi lemak sihat hati jenis ini akan disenaraikan di atas dan keseluruhannya adalah ikan yang jatuh di bawah kategori ikan air sejuk berlemak.

Kesimpulannya, Terdapat pelbagai makanan lazat yang kepentingan tuntutan terhadap tajuk neoklasik makanan kolesterol. Dengan sedikit imaginasi anda boleh mengubah makanan ini menjadi makanan yang bukan sahaja rasa baik tetapi akan memberi jangka pendek dan panjang manfaat kesihatan kardiovaskular untuk anda dan keluarga anda.

Di samping itu, kajian menunjukkan bahawa ikan minyak tambahan yang terdiri daripada antara 700 dan 1000 miligram asid lemak omega-3 DHA/EPA setiap hari ini menawarkan kuat diet yang kaya dengan kolesterol neoklasik makanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *