Senarai Nombor Pengenalan Bank

Senarai Nombor Pengenalan Bank

Sebab paling utama untuk menggunakan senarai nombor pengenalan bank kerana senarai nombor pengenalan bank begitu menyeluruh, ada lebih baik daripada apa juga peluang yang anda akan mendapati kad yang anda mahu untuk mempelajari lebih lanjut tentang. Senarai nombor pengenalan bank biasa boleh mengandungi ke atas rekod-rekod tujuh puluh – lima ribu.

Sistem pernomboran yang unik

Senarai nombor pengenalan bank berasaskan (atau agak dicipta) berdasarkan digit pertama enam yang membentuk jumlah yang mengenal pasti Kad tertentu. Enam digit ini adalah unik untuk setiap Kad dan begitu juga yang baik (jika bukan kaedah yang paling berkesan) cara-cara merekod maklumat berkaitan dengan kad tertentu. Senarai nombor pengenalan bank adalah hampir sama seperti senarai nombor pengenalan penerbit kerana kedua-duanya merujuk kepada jenis kad yang sama.

Mengenal pasti Kad

Senarai bank nombor pengenalan yang baik akan membantu anda mengenal pasti Kad oleh Syarikat pengeluar dan Pemegang Kad. Jika anda menggunakan senarai nombor pengenalan bank untuk menyemak kad kredit Visa, ini akan mempunyai Tong yang bermula dengan nombor empat yang mengenal pasti pengeluar kad sebagai Visa. Jika senarai nombor pengenalan bank yang anda gunakan, maka anda akan mendapati bahawa bagi MasterCard nombor yang digunakan akan bermula dengan lima puluh-satu melalui lima puluh lima.

Kad American Express

Kad American Express akan diberi nombor bermula dari tiga puluh empat ke tiga puluh tujuh. Bergantung kepada senarai pengenalan bank nombor yang anda ingin gunakan, anda juga perlu mencari dalam tong yang betul yang perlu berkait rapat dengan jenis kad tertentu.

Penggunaan senarai nombor pengenalan bank membantu peniaga dan pengguna mengenalpasti Kad tertentu dan di samping itu membantu mereka mempelajari tentang negara mana Kad dikeluarkan dan di samping itu, alas maklumat berkaitan dengan bank pengeluar. Maklumat seperti ini kemudian akan membantu anda dalam pelbagai cara. Ia sebagai contoh, akan membantu anda mengetahui bahawa Pemegang Kad kredit secara fizikal memiliki Kad dan bahawa Kad tidak digunakan secara fraud.

Dengan nombor penipuan kad kredit dilaporkan meningkat, sudah tentu akal bagi anda untuk membuat menggunakan senarai bank nombor pengenalan yang sesuai dan lengkap. Adalah tidak masuk akal dalam membuat penggunaan senarai nombor pengenalan bank yang tidak sesuai dan tidak lengkap dan tepat.

Pengguna moden tahu sedikit tentang bagaimana untuk berurusan melalui internet tetapi masih mengambil berat tentang menjadi mangsa penipuan kad kredit. Mereka amat mengalu-alukan alat dan sumber-sumber seperti senarai nombor pengenalan bank yang membantu dalam mengekalkan penipuan kad kredit dengan minimum terdedah.

Senarai bank nombor pengenalan yang baik akan membantu anda untuk belajar tentang negara bank pengeluar dan juga akan memberikan bantuan apabila ia datang untuk memaparkan ikon yang sesuai pada borang anda dalam cara yang dinamik. Semua ini adalah manfaat yang telah membantu untuk membuat senarai nombor pengenalan bank sebuah sumber yang amat berguna bagi kad kredit dalam talian yang moden (dan lain-lain Kad) pengguna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *