Senaman untuk remaja – 5 latihan percuma yang anda boleh lakukan di rumah

Senaman untuk remaja – 5 latihan percuma yang anda boleh lakukan di rumah

Kekunci untuk kekal sihat sebagai seorang remaja adalah untuk melibatkan diri dalam gabungan makan yang betul dan membentuk hak bersenam tabiat. Ini adalah penting kerana ramai remaja hari berat badan berlebihan.

Sebagai contoh, di Amerika Syarikat Jabatan daripada kesihatan dan perkhidmatan manusia Tempahan menerbitkan suatu laporan yang mengandungi statistik obesiti remaja. Laporan itu berkata bahawa 14% remaja di Amerika Syarikat adalah gemuk. Terjemahan: 14% daripada remaja kita yang berisiko tinggi untuk kolesterol tinggi, penyakit jantung, tekanan darah tinggi dan kencing manis jenis 2.

Selain daripada kesihatan yang berkaitan dengan risiko ini ke berat badan yang berlebihan, remaja ini cenderung untuk mempunyai lebih banyak masalah membuat kawan-kawan, mendapatkan tarikh, dan mencari pekerjaan daripada Adakah rakan-rakan mereka yang lebih kurus. Secara purata, mereka juga mengalami masalah imej diri dan lain-lain isu psikologi yang boleh mempunyai kesan ke atas kualiti sekolah mereka dan keseluruhan rasa kesejahteraan.

The bottom line ialah: melainkan remaja berlebihan berat badan untuk mendapat berat mereka di bawah kawalan, mereka sangat berkemungkinan akan membawa masalah-masalah yang berkaitan dengan yang terlalu berat ke dewasa – dan mungkin bagi seluruh kehidupan mereka.

Jika anda sedang mencari untuk senaman yang baik untuk remaja, di sini adalah 5 latihan percuma yang boleh anda lakukan di rumah:

1. Kerja jantung anda sekurang-kurangnya 30-60 minit setiap hari:
Otot jantung anda bekerja dikenali sebagai senaman kardiovaskular. Walaupun anda tidak perlu melakukannya semua sekali gus, Semua bersama-sama anda perlu mendapat sekurang-kurangnya 30-60 minit kardiovaskular setiap hari. Beberapa percuma cara-cara untuk melakukan ini termasuk: berjalan, berjalan kaki, Berbasikal, sejajar meluncur ais, lompat tali, Bola Baling, trampolin, bola sepak, mendayung, Tae Bo, aerobik menari, berenang dan kick-boxing.

2. Memperbaiki imbangan dan fleksibiliti dengan yoga anda:
Kepentingan fleksibiliti dan rasa yang baik daripada baki adalah satu aspek penting dalam tubuh yang sihat. Membeli yoga yang DVD (anda boleh menemui mereka digunakan untuk beberapa ringgit dalam talian) atau menonton/rekod/TIVO bebas menunjukkan yoga di TV dan menonton mereka kerap. Anda boleh melakukan banyak jenis yoga secara langsung ke atas permaidani yang tetap. Akhirnya, anda mungkin ingin melabur dalam satu mat yoga yang murah. Bonus: ramai orang yang melakukan yoga juga melaporkan berasa lebih emosi seimbang dan ditengahkan, serta.

3. Membina kekuatan dengan nafas butterfly:
Di sini adalah senaman yang tertentu untuk membina teras kekuatan anda (iaitu, batang tubuh, perut dan belakang otot) yang boleh anda lakukan di mana sahaja. Ia dipanggil “Taman Rama-Rama nafas.” Di sini adalah bagaimana:

a. berdiri tegak dengan kaki anda menyebarkan hip-lebar selain, tangan yang diangkat terus keluar di sisi anda.
b. semasa bernafas, mengangkat lutut kanan anda dan menyentuh siku kiri anda.
c. kemudian, sambil menarik nafas, kembali kepada kedudukan “a”. Tukar sisi dan mengulangi 12 – 15 kali pada setiap sisi.

4. Meleperkan perut anda dengan melakukan basikal:
Perut yang rata, kuat adalah tanda penting fizikal-muat. Cuba senaman “Basikal” (Nota: tiada Basikal diperlukan!).

a. dusta keluar rata atas lantai, meletakkan tangan anda di sebelah kepala anda.
b. bawa lutut anda ke sudut darjah lima dan perlahan-lahan bertindak seolah-olah anda akan mengayuh basikal pada pertengahan udara.
c. menyentuh siku kiri anda untuk lutut kanan anda, maka jangan di seberang. Mengekalkan kadar yang bahkan seluruh. Lakukan set 1-3 12-16 ulangan.

5. Kaki anda dengan squats bekerja:
Kini, sudah tiba masanya untuk bekerja kaki anda dengan squats! Ini adalah salah satu senaman badan lebih rendah terbaik yang boleh anda lakukan kerana ia adalah senaman yang multi-joint yang kerja-kerja kumpulan otot yang pelbagai, termasuk peha, punggung dan paha. Squats jenis ini tidak memerlukan sebarang berat. Di sini adalah bagaimana:

a. letakkan kerusi di belakang anda dan berdiri di hadapan, dengan kaki yang sedikit merebak selain.
b. kontrak otot perut anda, menyimpannya ketat seperti anda membengkokkan lutut dan mencangkung ke bawah ke arah kerusi anda.
c. Pastikan lutut anda di belakang atau di atas (sejajar dengan) jari kaki anda sebagai anda sekejap duduk.
d. kini, perlahan-lahan berdiri dari kerusi dengan mengetatkan hamstrings dan glutes (punggung) anda. Sepenuhnya memanjangkan kaki anda lurus lagi.
e. Adakah set 1-3 untuk 10-15 ulangan.

Cuba senaman percuma ini 5 yang anda boleh lakukan di rumah apabila anda masuk ke dalam bentuk yang terbaik dalam hidup anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *