Senaman sakit belakang yang lebih rendah | Apa yang doktor anda tidak akan memberitahu anda

Senaman sakit belakang yang lebih rendah | Apa yang doktor anda tidak akan memberitahu anda

Senaman sakit belakang yang lebih rendah; mengapa ianya menjadi rahsia? Mungkin ia bukanlah satu rahsia, tetapi ia secara positif bahawa banyak doktor dan Syarikat-syarikat ubat tidak mahu anda tahu tentang maklumat. Sebab-sebab mengapa adalah cukup jelas, yang mereka ingin menjual pembedahan dan ubat-ubatan – realiti Nah pembedahan rawatan tidak sentiasa bekerja dan ubat-ubatan hanya meliputi masalah.

Secara keseluruhannya sakit belakang yang rendah boleh menjadi lebih baik jika anda kekal aktif, mengelakkan kedudukan dan aktiviti-aktiviti yang boleh meningkatkan atau menyebabkan sakit belakang, gunakan ais, dan mengambil relievers sakit nonprescription apabila anda memerlukannya.

Apabila anda tidak lagi mengalami kesakitan akut, anda mungkin bersedia untuk latihan pengukuhan yang lembut untuk perut, belakang, dan kaki anda, dan mungkin untuk senaman regangan. Senaman boleh tidak hanya membantu mengurangkan kesakitan belakang yang rendah, tetapi ia juga boleh membantu anda pulih dengan lebih cepat, menghalang reinjury ke bahagian belakang anda dan mengurangkan risiko kecacatan dari sakit belakang.

Senaman untuk mengurangkan sakit belakang yang rendah adalah tidak sukar dan akan dilakukan di rumah tanpa apa-apa peralatan khas.

Ia adalah penting bahawa anda Jangan biarkan takut kepada pengalaman kesakitan anda daripada mencuba aktiviti yang lembut. Anda perlu cuba untuk menjadi aktif sebaik sahaja menyedari kesakitan, dan sentiasa meningkatkan tahap aktiviti anda. Terlalu sedikit aktiviti boleh membawa kepada kehilangan fleksibiliti, kekuatan, dan mengekalkan kuasa, dan kemudian untuk kesakitan yang lebih.

Senaman yang boleh membantu mengurangkan atau mencegah sakit belakang yang rendah termasuk:

* Aerobik latihan, untuk keadaan hati dan otot-otot lain, mengekalkan kesihatan dan pemulihan kelajuan.
* Memantapkan latihan, memberi tumpuan pada belakang, perut dan otot-otot kaki.
* Regangan senaman, untuk memastikan otot dan tisu-tisu sokongan lain fleksibel dan kurang terdedah kepada kecederaan.

Ia adalah penting untuk mengetahui bagaimana untuk melakukan apa-apa dengan betul sebelum anda melakukannya. Terutamanya apabila menjalankan adalah rawatan untuk sakit.

Senaman akan memburukkan lagi sakit belakang. Jika anda mempunyai sakit belakang rendah, mengelakkan:

* Bangun tubi lurus kaki.
* Bengkok kaki bangun tubi atau (curl-up), bangun tubi separa apabila anda mempunyai sakit belakang akut.
* Mengangkat kedua-dua kaki sambil berbaring di atas belakang anda (kaki Lif).
* Mengangkat beban berat di atas pinggang (kedudukan tentera tekan atau bicep kerinting).
* Jari kaki menyentuh sambil berdiri.

Pergi ke gimnasium dan mendapat nasihat daripada run-of-the-mill yang diperakui pelatih adalah perkara yang salah perlu dilakukan untuk membantu mengurangkan sakit belakang. Ramai di antara mereka akan mengesyorkan latihan sama seperti di atas – yang akhirnya akan menyakiti anda.

Itulah sebabnya Kenapa saya meletakkan ke hadapan anda mencari atur cara yang direka khusus untuk sakit belakang sufferes. Sesuatu yang mudah untuk diikuti dan mengambil keadaan individu anda dalam akaun dengan menggunakan beberapa jenis penilaian yang menyeluruh. Terdapat beberapa program-program tersebut seperti ini jika anda melihat mereka.

Lihat link di bahagian bawah artikel ini untuk mengkaji semula atur cara yang menyelamatkan saya daripada saya sakit belakang yang kronik. Kajian ini memberikan saya maklumat yang saya perlukan untuk membuat keputusan yang tepat untuk saya. Program ini adalah mudah dan lurus ke hadapan dan sesiapa sahaja boleh melakukannya dan akhirnya bebas daripada sakit belakang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *