Senaman pinggul untuk pinggul fleksibel – Tip-Tip senaman yang dijamin untuk meningkatkan kesihatan anda

Senaman pinggul untuk pinggul fleksibel – Tip-Tip senaman yang dijamin untuk meningkatkan kesihatan anda

Banyak keretakan pinggul boleh dielakkan jika senaman pinggul merupakan sebahagian daripada rutin senaman mana-mana individu. Otot-otot pinggul akan sukar untuk meningkatkan dan lebih-lebih lagi daripada otot-otot perut.

Pinggul boleh mendapat manfaat dari senaman dan menjadikan mereka lebih fleksibel dalam fesyen yang tidak menyakitkan. Tiga senaman pinggul flexing harus menjadi sebahagian daripada rutin senaman harian anda.

Satu senaman adalah untuk berbaring rata di atas lantai dan kemudian menaikkan kedua-dua kaki anda dan senjata secara serentak. Simpan di udara selama yang mungkin. Memegang jawatan “V” ini sebelum kembali ke kedudukan asal, menyedut dan exhaling dengan betul.

Latihan seterusnya akan berbaring di atas sebuah bangku yang memastikan tubuh lebih rendah tidak di bangku. Bahagian atas badan pada bangku dan badan lebih rendah atas lantai. Mulakan senaman luluh dengan membenarkan anda lutut dan bahu untuk memenuhi beribu batu jauhnya.

Imbangan adalah perlu kerana anda boleh jatuh bangku apabila melakukan yang luluh. Latihan ini merupakan latihan yang baik untuk kestabilan.

Apabila anda akan menunggang basikal anda, anda gerakkan pinggang dan kaki anda. Anda boleh merangsang pergerakan ini dengan berbaring rata di belakang anda. Membawa anda lengan kanan dan kaki kiri bersama-sama, memerah di sebelah kiri. Berpura-pura anda akan Berbasikal di yang berbaring kedudukan.

Apabila memerah di sebelah kanan, membawa lengan kiri dan kaki kanan menyentuh antara satu sama lain.

Apabila melakukan senaman ini, otot-otot perut dan pinggul fleksibiliti anda akan direkodkan.

Ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda tidak membebankan otot belakang anda atas seperti anda gerakkan pinggang anda dan bengkokkan lutut anda. Bernafas dengan betul adalah juga sangat penting.

Pinggang anda akan menjadi lebih fleksibel kerana anda melakukan senaman pinggul untuk fleksibiliti pinggul.

Pengulangan akan berbeza-beza tentang kekuatan badan anda. Dengan fleksibel pinggul anda boleh menguruskan anda senaman aerobik dan rintangan yang lebih selamat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *