Senaman kardiovaskular untuk pembakaran lemak & Kesihatan

Senaman kardiovaskular untuk pembakaran lemak & Kesihatan

Apakah jenis senaman kardiovaskular untuk pelanggan latihan peribadi saya yang terbaik? Jawapan kepada soalan tersebut berbeza bergantung dalam matlamat fizikal pelanggan individu. Jawapan yang umum terhadap soalan adalah sesuai pelbagai latihan kardiovaskular yang sejenis yang mempunyai ganjaran kebanyakan sambil meminimumkan risiko.

Treadmill yang kemungkinan besar adalah gaya paling popular kardiovaskular mendapatkan siap di gimnasium dan Pusat-Pusat Kecergasan hari ini. Jika seseorang berjalan di atas treadmill gred rata risiko kepada kecederaan adalah rendah tetapi dalam kebanyakan kes, ganjarannya adalah minimum. Di bawah syarat-syarat ini beberapa kalori akan dibakar dan ia benar-benar juga berimpak tinggi sangat deconditioned atau gemuk. Lambat berjalan di atas treadmill yang rata dengan gred tidak mempunyai risiko minimum untuk semua orang tetapi juga beberapa ganjaran kerana ia tidak membakar kalori yang cukup untuk signifigantly menurunkan bodyfat. Terdapat dua kaedah untuk meningkatkan kecekapan bekerja pada sebuah treadmill, 1 adalah dengan meningkatkan kadar kelajuan di mana pelaksanaan dilakukan anda boleh mula berjoging atau akan beroperasi. Berjoging dan berjalan adalah senaman yang sangat kuat apabila ia datang untuk membakar kalori tetapi kedua-dua mereka meletakkan banyak ketegangan dalam lutut dan rendahkan kembali. Unconditioned, cedera dan warga tua sepatutnya tidak mengambil beroperasi terutamanya kerana ia juga sukar pada bahagian sendi, tulang dan tisu penghubung. Kedua, kerja-kerja treadmill mungkin meningkat pada intensiti dengan meningkatkan tahap gred yang berjalan pada, ini menjadi setara dengan berjalan kaki bukit-bukau atau gunung di luar. Incline treadmill berjalan adalah pembakar lemak dan kalori yang cekap tetapi ia biasanya bermasalah bagi pelatih dengan isu-isu belakang, lutut atau kaki yang lebih rendah. Seperti yang anda lihat treadmill yang mempunyai positif dan negatif. Ini menggunakan satu jenis utama kardiovaskular bergantung kepada faktor-faktor penghad kerana kecederaan dan ketahanan berapa banyak yang anda mempunyai.

Berbasikal tidak bergerak adalah merupakan satu bentuk yang sangat biasa cardio mendapat dijalankan di gimnasium pada masa kini. Berbasikal pegun mempunyai kebaikan dan keburukan sebagai menunggang basikal di luar yang sama. Saya percaya Berbasikal berdebar-kebanyakan pasti standard untuk berjoging dan operasi disebabkan kepada fakta yang anda boleh membakar banyak kalori dengan keluar hujung debar ke arah lutut dan belakang yang badan menerima dari berjoging dan bekerja. Yang berkurangan namun banyak tekanan untuk lutut dan belakang boleh dijana oleh Berbasikal sengit juga.

Saya memihak kepada Mesin elliptical sifat kesan dan pelbagai gerakan yang besar. anda akan dapat mengubah susur, rintangan dan kelajuan untuk menyasarkan otot badan mengurangkan terbesar dengan keluar straining tulang belakang dan sendi. Ia mungkin benar-benar muncul tahap keamatan pendidikan anda dengan minimum risiko kecederaan. Ringkasnya terdapat pelbagai bilik superior kardio dan kepelbagaian itu adalah latihan elliptical.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *