Senaman Elliptical yang muktamad

Senaman Elliptical yang muktamad

Jika anda sedang mencari untuk senaman yang hebat, mempunyai impak rendah, mencari-Cari lagi. Anda telah menemui panduan muktamad untuk kecergasan Kekasih elliptical Mesin senaman.

Mesin ini direka dengan penuh kepakaran menyediakan senaman sepenuhnya. Berdiri kaki dalam pertanian pindah randah menyediakan latihan yang selesa untuk setiap kumpulan otot-otot kompleks kaki anda.

Mereka menggunakan Reka bentuk dan sokongan badan semulajadi, berdasarkan teori bahawa sendi badan perlu benar-benar disokong.

Manakala anda boleh membakar banyak kalori dalam senaman elliptical sebagai senaman treadmill, anda akan mendapati bahawa ini adalah satu pendekatan yang lebih menenangkan, lembut untuk kesihatan keseluruhan badan anda.

Pastikan anda memakai pakaian yang selesa, elastik, supaya badan anda boleh mempunyai pelbagai penuh gerakan. Memakai Kasut palang-latihan akan memberi kaki anda dengan sokongan yang mereka perlukan.

Pastikan untuk mula keluar oleh pacing diri sendiri, dan secara perlahan-lahan membina untuk senaman yang lebih kuat. Menggunakan fungsi “selang” pada mesin anda adalah pilihan yang baik untuk senaman kardiovaskular yang sengit.

Anda meningkatkan denyutan jantung anda, pastikan untuk seli rendah. Dengan mengurangkan ia dengan cara yang mantap, anda akan membakar lebih banyak lemak secara keseluruhan.

Panjang latihan anda adalah benar-benar terpulang kepada anda. Anda mungkin mendapati bahawa badan anda tidak terbaik dengan satu jam sesi panjang, manakala orang lain mungkin mendapati bahawa semua badan mereka boleh berdiri adalah senaman tiga puluh minit.

Walaupun bersenam selama 30 minit sehari akan membantu untuk meningkatkan kesihatan dan prestasi keseluruhan. Anda mungkin mendapati bahawa anda bekerja lebih cepat dan lebih mudah tidur.

Sebaik sahaja anda telah menetapkan kadar yang mantap, anda mungkin mahu untuk mengubah keadaan di mana anda sedang beroperasi. Cuba meningkatkan tahap ketahanan anda perlahan-lahan, menambah satu peringkat setiap minit atau dua.

Jika anda selesa dengan ini, anda mungkin mahu meningkatkan tahap susur anda. Lihat panduan yang disenaraikan pada mesin tertentu anda.

Sebagai contoh, paras susur satu mungkin sasaran betis anda sahaja. Anda mungkin terkejut melihat bahawa memberi punggung anda senaman yang muktamad, anda akan perlu untuk meningkatkan susur anda ke tahap yang tiga belas.

Pastikan bahawa anda bekerja pada tahap yang menyebabkan badan anda tiada ketidakselesaan. Bekerja keras badan anda tidak perlu menjadi penyeksaan.

Sebaik sahaja anda telah dilaraskan tahap susur dan ketahanan anda, anda mungkin ingin menukar arah kaki anda. Berasa bebas untuk bereksperimen dengan peralihan kaki anda dalam usul berjalan ke belakang, dan bukannya yang menolak ke hadapan.

Ini akan mengubah bahagian badan anda yang mensasarkan dalam mesin. Ia juga adalah cara yang bagus untuk memecahkan yang seterusnya, dan memberi otot lain sedikit.

Jika anda mahu atur cara yang ketat ikut, cuba lima minit memanaskan, diikuti 20 minit dan tolak ke hadapan dan ke belakang yang sengit pada tahap rintangan dari lapan kepada sepuluh. Sebagai membina kekuatan anda, meningkatkan tahap rintangan dan susur.

Mengikuti latihan interval anda, pastikan untuk memberi diri anda yang sejuk lima minit turun tempoh sebelum anda melangkah keluar dalam mesin. Membolehkan otot-otot anda masa ini untuk meregangkan dan menyesuaikan adalah idea yang baik.

Jika anda tidak meregangkan atau menyejukkan dengan betul, otot anda mungkin membina sebuah bahan kimia tertentu yang akan menyebabkan baki aching. Walaupun tidak secara kekal berbahaya, ia mungkin menghalang anda daripada bekerja esok.

Untuk meningkatkan kecekapan latihan elliptical anda, anda mungkin mahu bergilir rutin senaman anda dengan lain-lain bentuk latihan kekuatan. Lebih banyak otot yang membentuk rutin kebiasaan, yang kurang mereka akan mula bertindak balas.

Jika anda mahu hasil yang nyata dalam jumlah singkat masa, cuba mencampurkan anda bekerja dengan melompat tali, angkat berat, kickboxing, renang, yoga atau apa-apa yang menjadikan badan anda bergerak dengan cara yang berbeza.

Mencuba setiap program senaman pada mesin anda. Mereka terdiri daripada lemak, membakar, cardio, interval, masa yang dijadualkan, berupaya mewujudkan program hanya kira-kira apa sahaja yang anda mahu.

Sebagaimana yang anda mencuba setiap program, anda mungkin mendapati bahawa orang-orang tertentu yang bekerja untuk anda, sementara yang lainnya tidak. Mendengar kepada anda badan-akhirnya, ia mengetahui apa yang terbaik untuk anda.

Sama ada anda akan bekerja untuk mendapatkan dalam bentuk, untuk acara, meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan atau menarik perhatian gadis yang petak anda, satu sesi sengit elliptical Mesin boleh membantu anda mencapai matlamat anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *