Senaman dan tali pinggang kehamilan membantu anda rasa anda terbaik semasa hamil

Senaman dan tali pinggang kehamilan membantu anda rasa anda terbaik semasa hamil

Apabila anda sudah hamil, anda mungkin berasa kembung, bengkak, dan lesu. Ada latihan tertentu, seperti berenang dan pranatal yoga, dan produk-produk tertentu, seperti stoking mampatan dan kehamilan pinggang, yang boleh membantu anda mengalami kehamilan yang selesa dan restive.

Senaman kardiovaskular adalah jenis Tempahan Manfaat senaman untuk dilakukan semasa hamil. Kardiovaskular rutin sihat mendapatkan kadar jantung anda dan merangsang peredaran darah. Aliran darah yang lemah adalah apa yang menyebabkan extremities yang bengkak dan juga darah beku. Menjalankan ketika hamil juga mengurangkan kemungkinan sembelit, backaches, dan kencing.

Berenang ialah satu senaman terutamanya pemulihan perlu dilakukan apabila anda sudah hamil, kerana ia memberikan anda senaman badan yang menyeluruh semasa anda tidak mempunyai berat di dalam air. Jika anda kerap berenang sebelum anda hamil, anda harus mampu untuk meneruskan. Jika anda tidak melakukan senaman sebelum menjadi hamil, renang adalah cara yang selamat untuk perlahan-lahan masuk ke dalam bentuk. Sebelum anda memukul air, melakukan sedikit regangan yang mudah untuk berehat otot-otot anda. Mula Rejimen renang anda dengan melakukan beberapa memanaskan dan pusingan cool-down; berhati-hati untuk tidak overexert diri sendiri. Di Kuak dada secara amnya strok yang terbaik untuk dilakukan semasa hamil kerana ia memerlukan giliran batang tubuh mahupun penggunaan yang berpanjangan. Ia sebenarnya menguatkan dan bertujuan belakang, pelvis dan otot-otot perut, yang bulat dan membebankan untuk memberikan pampasan bagi perut anda semakin meningkat.

Backstroke itu adalah strok berenang baik yang lain untuk dilakukan semasa hamil; air mengurangkan kesan graviti ke atas badan anda dan anda boleh baring dan melakukan senaman tanpa risiko aliran darah berkurang, yang gerakan tersebut boleh menyebabkan tanah.

Yoga pranatal adalah senaman cemerlang yang lain untuk dilakukan semasa hamil, terutama apabila digabungkan dengan unsur-unsur kardiovaskular yang lain, seperti berjalan atau berenang. Ia adalah satu kaedah untuk bersenam, pengukuhan dan menyenangkan anda dan bayi dalam kandungan. Ia melegakan dan terbentang otot-otot yang tegang, mendapatkan achy. Amalan kuno ini juga memastikan anda tangkas, tones otot dan meningkatkan peredaran, dengan kesan yang minimum, jika ada, pada sendi anda dan baki anda.

Yoga pranatal juga menawarkan beberapa teknik-teknik self-soothing yang akan membantu anda melalui kehamilan, kelahiran anak, dan seterusnya. Ia mengarahkan pernafasan anda, mengajar anda untuk tarik nafas sedalamnya dan berehat; teknik-teknik yang anda pasti memerlukan apabila anda pergi ke buruh dan memulakan perjalanan keibuan. Ujjayi yang bernafas, kemahiran pertama yang anda belajar dalam yoga, memerlukan anda bernafas perlahan-lahan dan ratakannya melalui hidung anda dan mengisi paru-paru dengan udara, dan kemudian benar-benar menghembus melalui hidung, sehingga perut anda compresses.

Di antara sesi senaman, atau apabila anda tidak dapat bersenam, mampatan stoking dan tali pinggang sokongan bersalin akan membantu anda mengekalkan peredaran yang baik, mengurangkan bengkak dan melegakan tekanan yang rendah belakang dan abdomen. Mampatan stoking merangsang aliran darah ke kaki anda dan seterusnya mengelakkan bengkak, vena varikos, dan darah beku. Tali pinggang sokongan bersalin dengan teliti cradles perut anda dan oleh itu membantu mengurangkan ketegangan pada perut anda dan menurunkan kembali. Ia juga membantu mengurangkan penampilan regangan kulit.

Untuk mempunyai kehamilan yang menyenangkan, anda perlu untuk merawat badan anda dengan penuh hormat. Mengekalkan gaya hidup sihat dan memakai pakaian yang menyokong membolehkan anda rasa anda terbaik, yang seterusnya membolehkan anda memberi bayi anda dengan persekitaran yang sihat untuk berkembang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *